my medulla oblongata

Sunday, October 24, 2010

Home » PENAWAR LALAT =p

PENAWAR LALAT =p

hah, ni yang nk bercerita psl hr ni~~

hr ni je, aq n budak2 bilik aq (beserta dgn floormate aq sorunk -kak eifa) bangun kol 12 tgh hr. er~~ aq plg lewat kot. kol 12 setengah.. lewat cket ja. hehe. ni la akibatnye ble kitorunk tdo lewat. aq tdo lewat seb study CTU mlm smlm smpi kol 3 pg. siti pon sme gak.. tp die study m'hadap tv kecil ihsan nadia. hahah. n nadia plak dok gne lappy aq tgk cte BEN 10, version manusia pny. kak eifa??? hurm,... kak eifa dh said goodbye lme dh.. ZZzzzzzzz. pukol 10 die dh nyenyak tdo dh. adeh~~ lps mandi, br je bukak 2 page buku CTU, adoi! perot ku dh buat keroncong BUNKFACE! tolong!! tolong!! haha. so, kitorunk berempat pon g la cafe n p beli nasi 4 lunch.
nk dijadikan cerita, time tgh mkn kt bilik, kak eifa nk minum air die... then, aq ternampak.... ouh GOSH!! LALAT!!! lalat dlm air kak eifa.. air tembikai. hurm... so, aq offer air aq, suh kak eifa minum. air kak eifa??? hehehe, tbe2, siti cerita yg dulu, ustaz die pnh ckp ... kalo air kite msuk lalat, jgn buang air tu, tp rendamkan lalat tu smpi fully terendam. lps tu br kuarkan, then br leh minum. errr.... t'nganga jap dgr cte siti. then, siti smbung blek, die ckp, seb sayap sebelah lalat tu, ade racun, tp sblah lagi adalah penawar. jadi kite x taw mne 1 sayap die yg dh terendam. baiklah kite rendam sume skali. bermakna, lalat ni x de la m'bahayakan sgt kalo kite pnd
i manipulate die. bahkan bg kite kelebihan. penawar die tu actually will give us some kind of benefit. don't ask me WHAT IS THE BENEFIT, because we don't know. tp memg penawar tu akan bg benefit kt kite. dh nme pon penawar kn? =)
lps kitorunk dh hebs mkn sume, kak eifa cabar. die kate, 'feera minum dulu air ni, minum cket pon x pe, lps tu kak eifa hbes kan' hahahha! pnye lah aq nk lalat tu pny penawar, aq pon suh siti tolong rendamkan lalat tu bg fully immersed. then, buang lalat tu. after all, aq minum.... kak eifa pndg dgn penuh....... (er, x leh nk describe muke nye. hehhe). then, aq hulur air tu. 'nah, this is 4 you'. kah3. then, kak eifa pon buat muke bodo, n teros minum. hhahaha. tp x de lah smpi hbes. seb air tu dh x sejuk sgt, so rse x sedap... at least, kitorunk dh dpt PENAWAR LALAT... dan kami terus dan terus membaca CTU~~~ hehehe.

konklusinye disini, kitorunk x men2 sal lalat tu seb psl lalat ni ade dlm hadith sendiri. moral of the story, jgn asek byk masuk theory, tp x de praktikal. kalo ade ilmu, silalah praktikkan. ilmu tanpa amal tiada guna. kih3. =p

0 orang doakan nohfee dapat Dean List. amiinnn:

Post a Comment