my medulla oblongata

Wednesday, November 17, 2010

Home » 5 Perkara perlu dipatuhi untuk DIBENCI.

5 Perkara perlu dipatuhi untuk DIBENCI.



assalamualaikum.
entri aku kali ni, aku nk bg tips cket 4 those yang teringin sgt nk dibenci oleh orang ramai disekitarnya. so, kalau korang rse nk DIBENCI, sila patuhi ADAB2 ini ye.






1) SUKA MEMINJAM
ha.. bila kita dh duduk 1 tempat.. berkongsi bilik air, berkongsi makanan, berkongsi katil..oupsss! kita perlulah pinjam jugak barang peribadi (syampu, sabun, sikat, baju, tudung) dan barang elektronik (laptop, charger, handphone,mp3). paling best, kalau korang x pulangkan balik or tak simpan blek brg2 tu. confirm, x smpi 5 minit....nama kor
ang akan meniti dibibir rakan2 korang. x caya, try la!

2) GANGGU MASA TIDUR.
OK, ni aku pantang cket. ini kalau nk dibenci oleh aku.. boleh la buat kat aku. tips nye, kacau je kawan2 korang nak tdo. especially kalau korang nk ckp 'eh, aku nk pergi kelas dh ni' o 'weh, nk pinjam laptop jap'. tp yang plg best nye, kalau korang kejut kawan korang tu smpi die terjaga. 30 markah diberikan kepada anda sebagai bonus, kalau kwn anda bukan la jenis yang senang tdo blek after dh terjaga. confirm korang akan dibenci. try la eh..

3)TUNJUK BAGUS.
bukan salah pon kalau nk tunjuk bagus. dalam hal ni. sifat ini yang diperlukan. tunjuk la kebagusan korang. betolkan setiap apa yang kwan korang cakap
(w'pon korang taw, yang korang salah). buat smpi kwn korang terdiam. smpi die x de point untuk bercakap. tips; anda buat muka confident time nk 'menegakkan keadilan'. pasti, korang akan popular dalam kalangan kengkawan korang.


4) MAAF? oh nooo!
paling best skali kalau korang dh buat salah. x perlu mintak maaf. tunjuk sikit ego korang tu. baru best! contohnye, anda tersilap membeli barang yang kwn korang pesan, atau terlupa nk beli. anda ckp.. ops! aku lupa la nk beli barang kau ataupon weh, aku salah beli barang la. then, buat muka x bersalah pergi naik atas katil, TIDUR. dijamin korang akan dibenci. trust me!

5) KUAT BERCERITA.
balik balik bilik je.... teros bercerita kt kwn2 korang setiap saat yang korang lalui di dlm kelas tadi. plg best sekali kalau time kwn2 korang tu tgh mamai2 nk tdo, ataupon time die tgh bengang. itu la masa yang plg best sekali. cerita je... x yah la pk sangat psl die. janji cerita korang (walaupon x seberapa menarik), dpt disampaikan dengan jayanya pada kwn2 korang.


konklusinya, senang je nk bagi kwan2 sebilik/sedorm/serumah (bulatkan yang berkenaan) benci kat korang seterusnya menjadikan nama korang sering meniti di bibir2 rakan2 korang. mudah kan? praktikkan la! semoga berjaya!

2 comments:

  1. jom mempraktik kan nyer....
    or blh tumpang glomour x???
    hahaha

    ReplyDelete
  2. haha. boleh je.. x de hal. tp kalo ko buat mcm tu, dun u ever find me anymore. hahahha!

    ReplyDelete