my medulla oblongata

Monday, November 15, 2010

Home » Fikir 3, 4, 5, 6 Kali Dulu...

Fikir 3, 4, 5, 6 Kali Dulu...


assalamualaikum.
baru2 ni kita dh DIKECOHKAN dengan video someone kissing kt depan orang ramai. after all, aku bce comment. sume dok maki hamun pompuan and laki tu sebab KISSING N BERPELUKAN depan orang ramai. memang itu satu DOSA. tapi, kat sini, aku tertanya2, kenapa marah2 sgt, smpi maki hamun pompuan and laki tu??

ok, look... bukan kah kita DAH BIASA dengan ni sume? oh, mungkin ade yang kata 'tp dorang melayu!' woooo... kenapa kita x MELATAH ble
tgk filem2 di negara kita yang ade je adegan peluk, cium dahi. memang itu hanya satu lakonan. tp masih dikategorikan sebagai DOSA, bukan? dan tidak mengejutkan kita langsung apabila si pelaku adalah dari kaum kita sendiri. hurm.. think about it...

kalau nak kata yang
'oh, dorang buat depan khalayak ramai..too public'.
fine... cuba tgk filem2 kita sendiri.. ade ke buat kt dlm pondok aksi2 berpelukan tu sume? x kan??? dorang buat depan public jugak. malah.. ramai yang tgk lagi.. termasuk crew2 filem, pengarah..pembantu pelakon yang lain.. ada masalah?

kalau nak kata yang..
'tapi dorunk french kiss!'
so??? sume jenis cium sme je..kalo bukan muhrim.. tetap dosa. walaupon kiss dekat dahi je. got that picture?

so, jangan lah kita dok maki hamun STYLE TEROK pny.. mcm kite ni perfect sangat. kalo nak maki hamun, atau nak dijadikan kontroversi sgt
video tu... cuba kita bandingkan sendiri dengan filem2 di negara kita. oh, tak kurang hebatnya dengan filem luar negara.... kenapa filem2 tu x dijadikan kontroversi mcm video tu?? kalau nak ikotkan.. sme je konsep nye... dosa tetap dosa.

aku bukan nk back up mereka yang terlibat
dlm 'video kissing'(bak kata kwn2 aku) tu, tapi aku cuba nak membandingkan je. kita pon lebih arif dalam sifat2 perbandingan ni kan? dan... aku x lah perfect mana pon... everyone is not perfect. i admit it. tapi, siapa kita untuk menghukum mereka(bak kata ayat 'hamba Allah')?

(i'm racist against racists..)
a big DUH~~




Daripada Abu Said Al-khudri r.a; beliau berkata: Aku mendengar Rasulullah s.a.w Bersabda: Sesiapa di kalangan kamu yang melihat kemungkaran hendaklah ia mengubahnya dengan tangan, sekiranya ia tidak mampu hendaklah ia mengubahnya dengan lidah, sekiranya tidak mampu, hendaklah ia mengubah dengan hati, dan mengubah dengan hati adalah selemah-lemah iman.





0 orang doakan nohfee dapat Dean List. amiinnn:

Post a Comment