my medulla oblongata

Friday, November 26, 2010

Home » gnirob!

gnirob!

life kt rumah yang SANGAT bosan! bosan , bosan dan bosan. duit aku pon semakin berkurangan. adeh~~mcm mne ni?
duit aku dok perabih bayar broadband. duit rumah sewa lagi... haiyaaaa. pening suda kpala wa mau fikir ini masalah wooo. mintak tolong mak bapak aku? memg x la kan...malu mintak duit mak bpk aku.
tbe2 teringat zaman spm aku dulu. mula2, aku skola kt SMK SRI PERMATA, PERTALING JAYA. then, aku tergedik2 hntr surat rayuan nk p TEKNIK. ahhhh. family aku mcm x kasi. tp nk buat mcm mne?kne la bagi, sebab aku sendiri yg pilih nk duk kt teknik. aku bukannye minat sgt pon course yang aku amik time tu (pengurusan makanan). aku amik seb ade bio, phy, chem n add math. tp subjek pengurusan makanan.. ouh bull, aku memang x penah skor. seb aku x ske! honestly, aku x reti masak. tbe2 setiap hari isnin, ade kitchen plak.. lama plak tu!!! kerja aku memg dok basuh pinggan je. masak ...aku suh kwn2 aku yang buat... aku nak msuk teknik, sebab aku nk belajar hidup berdikari. x nak terlalu brgantung dgn family. ahhhbullshit!terok aih ....ok, aku mnyesal.

then, x hbes kt situ, aku dh sangat BOSAN dok kt teknik tu..so, aku pon buat rayuan nk p msuk mrsm. mlm2, aku tulis surat rayuan tu.. yg best nye, alasan aku nk masuk mrsm seb aku nk ikot jejak langkah sheikh muzaphar! hahahah nk jd astronaut yang ke 3 plak! hahahah. mengong betol aku time tu..then, aku soh kakak aku tolong hntr kn kt bangunan MARA. tup tup, aku dpt. memg happy gla la kan, sebab dpt kuar dr teknik kerek tu. tapi, sedih jugak...seb aku x dpt nk jumpe kwn2 teknik aku 4 the very last time. sedih~~

masuk mrsm...urgh shoot! knpe mcm ni? knpe sume org dok attack kitorunk? bull. ramai la kwn2 aku angkat kaki bla dr mrsm..masuk skola lme. tp, aku gagahkan jugak diri aku duduk dkt mktb tu. bpk aku plak melabur duit bukan main byk lagi kt aku.. aku ape lagi? hidup bagai bidadari! membazir je taw.! x penah pk pasal bpk aku n mak aku. aku ingt aku leh dpt result yg elok,. aku bagi harapan palsu untuk parents aku. kata yang aku boleh dpt straight a. jgn risau!

once dpt result... omaigod! how could this happen to me? x seperti yang dijangka. aku x dpt stret's. menangis berlagu keroncong aku kt blakang pejabat. teros aku bawa hati yang lara blek kl. hahah. terdengar jugak la kekesalan bpk aku. start dr situ aku berazam nk study lek lok. and now, Allah bg another chance untuk aku blajar.. engineering. w'pon engineering ni aku paling la antiiiii time kt mktb dulu.. tp, aku kne gak study. because i know, maybe God has a bigger plan for me than i had for myself.

orang dok kate, kite kne blajaq ikot passionate kite. bagi aku plak..x jugak! kita ade byk pilihan. kalo kita passion nk jd doktor, tapi kita x de kemampuan untuk itu, x kn nk jugak p paksa diri nk dpt doktor tu, ye dak? for this meantime, i just go with the flow.

well, what on earth all these relate with my GNIROB? hahah. yeah, it's connected though. whenever i feel something GNIROB, i will keep on bubbling about my past. and this showed how my feeling was. =)


ps; GNIROB means BORING.
backward spelled. =)



"there are only two options regarding commitment, you're either IN, or you're OUT. there's no such thing as life in-between"

so... i'm IN to solve my own problem. how bout YOU?

0 orang doakan nohfee dapat Dean List. amiinnn:

Post a Comment