my medulla oblongata

Thursday, November 11, 2010

Home » nak ke tak nak?

nak ke tak nak?


assalamualaikum.
otak aku memang dh buntu gle. memandangkan masa yang cepat sgt berlalu. bapak aku keep on asking
me.. 'feera nk blaja kereta x? kalau nk belajar. baik belajar sekarng. '. ok, ayat ni yang buat aku terkedu jap. aih,,,, aku bukan x nak belajar. tp... aku memang x nak bwk kereta. fobia.. (tepat ke term yang aku gune nii?) ok., memang aku fobia tgk orang bwk/blaja kereta. byk betol cikadak nye... so,
nak ke tak nak?

next. . . . .

aku ade kenal sorang ni from chatroom. he is so nice! ok. die sgt wow! superb. i do really adore him. at first, aku ingtkan die ni jenis yang biase2 je... (based on his words). tp ble dh lme2 knl.. baru taw yang die student oversea. ok. kali ni, aku memang salute. selalunye, aku x kan dgn mudahnye kata 'u amazed me!'. aku hanya akan kata kalau aku betol2 rasa yang dia sgt amazing. aku ingatkan student yg study kt oversea ni mudah lalai... n mudah dipengaruhi oleh bad thing. but, he has perfectly changed my perception. he is totally different. in fact, ilmu agama die jauh lagi baik dari kite (student yg x merantau ke luar negara). impress! smlm, die ade ckp last word, before aku nak tdo.. 'ape kata u amik wudhu' sebelom tdo n buat witir 1 rakaat'? errr... aku??? nak ke tak nak? heheheheh


next . . . .

again.. bpk aku keep on talking about rumah sewa aku, bpk aku ckp, kalo dpt kolej...aku kne duduk kt kolej. ok. aku memang nak duduk kolej. tp
my friend x mohon kolej plak.... aku dengan die memang rapat gle. mana leh pisah doe! nak buat mcm mne? aku dh deal dh pon dengan tuan rumah sewa tu... dh siap letak barang pon.. tbe2, bpk aku ckp mcm tu.. haih... kolej baiduri, please say no to me! please reject me! aku nak ikot ke x ckp bpk aku ni??? nak ke tak nak?


overall, hidup kite ni memang byk sgt pilihan. cuma kita je yang perlu pilih sama ada NAK ATAU TAK NAK. bila kita dah pilih. jgn la rasa menyesal. sebab ALLAH KNOWS THE BEST FOR US. tapi, dlm kehidupan kite.. nak buat pilihan tu la satu perkara yang sangat susah. sebab kite takot akibatnya. tapi apa kata lepas ni, kita buat keputusan tanpa fikirkan akibatnye? (oh .. lagila tak boleh! mesti fikirkan akibatnya!) habis tu, mcm mana nak buat keputusan yang tepat? bak kata kawan aku yang aku knl kt chatroom ni... 'everything refer back to ISLAM....the meaning of ISLAM. insyaAllah..everything will be fine.'



0 orang doakan nohfee dapat Dean List. amiinnn:

Post a Comment