my medulla oblongata

Thursday, December 9, 2010

Home » 30 days. . . .

30 days. . . .

salam, hye, hello, holaaaa

sape penah dgr lagu2 nevershoutnever? ouh, aku tanya, biar aku yang jawab. aku!!! aku penah dgr lagu2 nevershoutnever. lagu2 depa memang superb la. no drum, acoustic je byk tp aku still tertarik dengan lagu2 nevershoutnever ni. kenapa eh?


30 days till christmas and all i know,
is i'm not quite ready to let go of this past year,
i have so much to show.
one more month and all i need,
is a sign from u, that u think of me,
if u don't,
then please just say so.

haaa. best x lirik tu? ok, kalau sape2 minat..boleh la p cr lagu tu tajuk "30 days".



[had laju -30]



sebenarnye, ape yang aku nk ckp sal 30 days ni??? hehe
ok, aku sebenarnye, nk ckp within this 30 days, byk betoi dugaan+cabaran+ujian+suka+gembira yang aku dapat. and all these happened just in a blink of an eye. within 30 days.

dalam masa 30 hari ni jugak, kita akan sambut tahun baru (ok, bagi kalendar islam, kita memang dh sambut tahun baru pon, now i'm talking about general). semua yang kita lalui sebelum ni, boleh la buat catitan2 pena terakhir sekarang ni. dh nk smpi ke penghujungnye.

dalam masa 30 hari sebelum ni, kakak aku dah pon bertunang. SANGAT sekejap! and, aku baru perasan yang kakak aku sebenarnye, dh 28. tua jugak tu.. nseb baek die nk extend study die dulu. kalau die smbung gak, alamatnye, aku akan dpt abg ipar lagi 2 tahun! aisey mannnnnn!





dalam masa 30 hari yang akan datang plak, aku akan start new sem. adeh~~
calculus dh makin susah. physics dah makin m'ganas.
oh, subjek lukisan kejuruteraan pon aku dah boleh nampak dari jauh "lambaian selamat datang"khas untuk aku and dak2 sem aku yang sme fakulti.
chemistry, aku dh lme campak jauh2..babai chemistry...

ikot kiraan aku,
30 hari = 4 minggu (roughly)
4 minggu= 720 jam
720 jam=43200minit.
43200minit=2592000 saat.

tiap2 saat yang berdetik tu langsung x tunggu kita. sampai kita rasa
"eh, kejap gla masa berlalu. rse mcm baru tadi je, aku tido. knpe aku bangun plak dh ni".
dan masa tu... teros berdetik..berdetik...dan berdetik.



[aku ngantok lah!]


cop2.. ape aku nk smpaikan actually? oh, sebenarnye, ape yang aku nk tulis adalah DALAM MASA 30 HARI NI, AKU TAK CUKOP TIDO!
sebab tu, otak aku ade lacking sne sini.
hehhe. thx la ye, bce post ni, at least, aku dh tolong kirakan masa dalam 30 hari tu kan? hehehe.


*ni baru 30 hari, mcm mana plak, kalau 30 tahun yang akan dtg?

10 comments:

  1. hehe..cpt2 langsaikan azam terdahulu

    ReplyDelete
  2. @Syafiq Rosli heheh, azam aku akan dibayar esok, 10hb..wa. result exam kuar. result kpd exam tu la, adalah azam aku. huhhuhuhu

    ReplyDelete
  3. Tak cukup tido ea? g tido, g tido. :P

    ReplyDelete
  4. sme2 la kte berdoa aek..agar dpt result yg cemerlang..

    ReplyDelete
  5. @A.D.A.M. hehe. tu la.. semenjak jadi burung hantu ni, x cukop tdo dh. hehehe

    ReplyDelete
  6. @SHaRZ amiiiiin. depa kata result dh kuaq!!!! haih~~ buat aku sakit perot+jantung+oaru2 je.....

    ReplyDelete
  7. aku pernah dgr lagu nevershoutnever tu..ingat x video framce yg aku wat..aku gune lagu dorang la..

    ReplyDelete
  8. @Kiyopta oh yeke? heheh. time tu aku x minat lagi dgn depa. so, x knl lagi la lagu2 depa. hehehhe

    ReplyDelete
  9. hahaha.. feera jadi burung hantu. ini kelawar ni ha. -.- geng la kita.

    ReplyDelete
  10. @A.D.A.M. wah... boleh2, mlm2 nanti kita cr makanan sme2 eh. haha

    ReplyDelete