my medulla oblongata

Tuesday, December 14, 2010

Home » 5 benda yang WAJIB kita ketahui

5 benda yang WAJIB kita ketahui



salam 1 dunia!!!
ramai yang tak tahu, ramai gak yang tahu, so, aku yang dah tahu ni, nak bagi tahu dekat yang tak tahu, jadi lepas ni, sme2 la kita amik tahu ye! ;)

kalau kereta broke down kt time perjalanan jauh,


1) try berhenti dekat dengan telefon kecemasan kt lebuh raya tu.
agak2 nye, kenapa? sebab nye... supaya kita senang nk menelefon satu. satu lagi, supaya kereta peronda senang nk detect kereta kita.

[divider jalan]

2) berdiri, atau berada di blakang divider jalan, bukan menghadap di luar jalan.
sebab nye, untuk keselamatan. kalau kita kt luar..byk benda yang kita x jangka. mana taw tbe2, ade kereta terbabas ke? pastu kite plak dok kt bhg luar pembahagi jalan tepi tu... x psl2.... huhu



3) jangan berada dalam kereta. keluar.
sme jugak mcm kes number 2. (rujuk di atas)


4) jangan berdiri di hadapan kereta. tetapi berdiri di belakang kereta.
sebabnye, kalau kita berdiri di hadapan kereta, kereta/lori/bas yang bwk .. mne npk kite kt depan ni ha... tbe2 kalau terlanggar bontot kereta, x pasal2 kita pon terkena sme.


[ jangan buat mcm ni kalau kt lebuh raya, kalau dh letak kon kt belakang xpe la.]




5) call PLUS PERONDA. =)
sila la call PLUS PERONDA! sangat cepat dan pantas!


*aku bagi tips ni based on my own experience. hehe.






1 comment:

  1. nohfee akak tag kamu utk join LD ni ye..
    http://mysweetworld-didie.blogspot.com/2010/12/lovehuntersss-1st-lucky-draw.html

    ReplyDelete