my medulla oblongata

Saturday, December 4, 2010

Home » 5 Perihal Wanita.

5 Perihal Wanita.

SALAM, hello, holla~~~
semakin hari, tangan aku semakin aktif membaca blog2 orang..tak pon, komen2 kawan2 aku kt facebook. dok marah gf depa. adoi, kne bagi tahu jugak ke pergaduhan kau dengan awek kau kt status fb?
tapi x pe la, tu depa punya pasal la kan...x kesah x kesah. tapi ape yang menarik perhatian aku bla die dok blame " perempuan memg sume mcm ni eh?"
terima kaseh la weh, kau bagi aku topic untuk tulis blog kali ni, so kali ni, khas untuk kau ye.


[ tak! aku tak bersalah!!]



jangan la cakap mcm tu bro, tak semua perempuan sama taw. nama mungkin sma, tapi perangai x same. mcm nama aku gak. aku search google image nama ZAFIRAH, tibe2 kuar penari latin. rupenye penari latin tu nama zafirah gak. padahal, aku kt MALAYSIA ni hanyalah seorang penuntut UiTM. ;) ade pulak yang dok kate wanita-wanita cantik ni sume susah nak jaga + mengada-ada + gedik? errrr....


agak-agaknye la kan, ape lah yang lelaki-lelaki perfect kat luar sana tak faham dengan wanita-wanita cantik ni ek? aku tak cantik, so, i'm not included.


1) perempuan suka lelaki yang mengambil berat.

wanita-wanita cantik ni sebenarnye, sangat mengambil berat pada lelaki-lelaki perfect pujaan dorang. so, dorang pon nak la lelaki-lelaki perfect ni ambik gak berat kt dorang. bukan susah pon, ape kate, try tny soalan2 macam ni.

"you dh mkn?"
" you sihat x hari ni?"

tanya soalan yang senang mcm ni pon boleh buat wanita-wanita cantik happy. w'pon biase, tapi bagi wanita-wanita cantik, soalan tu sangat bermakna. senang kan? bukannye susah pon...



[ love ]


2. jangan sesekali menipu.
menipu is a BIG NO. jangan sesekali menipu wanita-wanita cantik. sebab once korang menipu, wanita-wanita cantik ni akan hilang sedikit kepercayaan pada korang. kalau korang tipu banyak,lagi la.... tu yang jadi kes cemburu bata buta tu.... jangan plak pas ni, nak mengomel yang wanita cantik korang queen control la, kuat cemburu la, ape la tu la ni la..



3. try to convince her that she is the most beautiful girl.

jangan sesekali cuba untuk ubah cara pemakaian/cara berfikir/ cara bercakap / cara berjalan/ cara makan.. etc (gariskan mana yang berkenaan) wanita-wanita cantik korang. terima dia seadanya, bak kata aku, if u love her/him, u must love their weaknesses too.kalau betol korang ske die, sabar. biar wanita-wanita cantik ni ubah diri dorang sendiri. jangan sesekali keluarkan perkataan

" u, u dah gemok la. kurus kan la sikit badan tu"
" u, kulit u dh gelap, nanti i tolong belikan krim untuk u ok"

that's a BIG NO ok? dh la kau tak boleh terima keadaan diri dia, pastu kau siap tegor guna cara tak betol. memang TAK la kan. kalau kau nak die kurus sebab risaukan kesihatan die, ok la. tapi kalau setakat nak bagi orang laen impress dgn kecantikan awek kau, bek x yah.


4) jangan sesekali tanya pasal ex wanita-wanita cantik.

kenapa? sebabnye... wanita-wanita cantik ni, memang tak suka nak ungkit dah cerita- cerita lama yang buat depa sedih. bagi wanita-wanita cantik, dorang kalau boleh tak nak sedih bila ngn lelaki-lelaki perfect,. wanita-wanita cantik kalau boleh nak happy je selalu dengan lelaki-lelaki perfect ni. sape nak sedih jumpe couple sendiri, ye dak?



[ kami gembira]



5) jangan kedekut + berkira.

ha... ini yang paling penting. kalau yang ni, bukan wanita-wanita cantik je yang tak suka, aku pon x suka jugak! please la... jangan jadi sangat kedekut + berkira. alahai, kalau keluar setakat spend bawah 10 henget untuk awek, pon nak kena kedekut + berkira jugak ke? please be gentleman, kalau kita sedar diri kita tak cool... so, ape kata kalau kita nampak cool dengan cara ni? TAK KEDEKUT + BERKIRA. senab kalau korang
kedekut + berkira = goodbye!



overall, sape kate wanita-wanita cantik ni sume susah nak jaga + mengada-ada + gedik? tak, kitorang wanita-wanita cantik ni sebenranye, senang je nk diurus. wanita-wanita cantik sangat peka pada perubahan, even a small, a really really small matter! jadi, wahai lelaki-lelaki perfect sekalian, silalah ambil kesah bnde2 yang kecil pon. kecil bagi anda, besar bagi wanita-wanita cantik.



" love is always patient and kind. it is never jealous"






2 comments: