my medulla oblongata

Wednesday, December 15, 2010

Home » APA fungsinya SUKA?

APA fungsinya SUKA?



salam..
pembuka kata aku mesti nak bercerita pasal facebook kan? oh... memang la.. sebab life aku time cuti ni asek dok m'hadap facebook, blog. facebook, blog.. memang dh x de kerja part time lain dh..Aku menulis ni, sambil dok dengar orang dok terjerit terpekik.. tengok bola kot. huhu.Tbe2 datang idea nk buat pasal SUKA atau dalam bahasa omputeh nye, LIKE.

Apa sebenarnye fungsi LIKE ni? cop2… ni bukan like yang

“I jijik suka you”

Bak kata Mr K, ni bukan pasal girls n their “eiw eiw thingy”. Tapi ni pasal fungsi LIKE dekat facebook. Aku suka tekan button LIKE bila aku LIKE status die. Contoh nye la kan, kalau kes mcm ni


[nama terpaksa ditutup. he he he]


Aku memang suka kalau LIKE comment orang yang megeluh kat fb. Aku LIKE bermaksud aku cuba nak katakan PADAN MUKA. Hehehe. Bukan nye, aku pon turut sme merasakan keadaanye. Hehehe harap maklum disitu.

So, mcm mana plak dengan korang? Apa fungsi LIKE button kt mukabuku facebook korang? Adakah korang like disebabkan korang pon mengalami benda yang sama ataupon korang pon sme je mcm aku. Sebab nak cakap PADAN MUKA? Hehe.


6 comments:

  1. aefa selalu like status org jugak. tapi bukan semua status dorang aefa suka. kadang2 saja je nak like. kalau malas naip komen pun like je status or komen org tu. hehe

    ReplyDelete
  2. @Aefa Aerisya hahhhaha. like seb x nk komen? wah, idea yang bernas!

    ReplyDelete
  3. like sbb nk kne undi...wei vote la ak..

    ReplyDelete
  4. @SHaRZ wah.. kau msuk gak ke? haha. maju..maju. kau number brape?

    ReplyDelete
  5. Saya like bila post tu tidak berunsurkan self-center, mengannoyingkan orang, atau menyemakkan Home saya. hehe.

    Salam perkenalan.

    ReplyDelete
  6. hahaha. that's explained well. =)

    ReplyDelete