my medulla oblongata

Friday, December 31, 2010

Home » BILAMASA AKU AKAN LANGGAR PERATURAN?

BILAMASA AKU AKAN LANGGAR PERATURAN?

SALAM…

HAI, hello, holaa.di pengakhiran cuti ni, aku dah start buat revision. Haaa. Revision ape tu nohfee? Mestilah aku buat revision buku2. Buku physics, calculus, ECM buku ECLIPSE. Eclipse..ala.. yang vampayar-vampayar ni laaa… hilang sikit bosan aku asek dok online memanjang. Aku pon study la satu2 ayat yang dilontarkan oleh Edward sambil berangan jadi bella jap. Waduh~ pang pang pang. Sepakan penalty untuk nohfee kejap!

Ok, sambung balik..sedang aku dok baca2, aku Nampak ayat ni…


[Jacob : a little trouble makes life fun uh?]

Dari situ, aku tertarik untuk buat entri pasal ni. bilamasa aku akan langgar peraturan?? Aku ingat lagi, time aku kat sekola dulu.. time subuh la paling liat nk p surau. Smpi kena warden dtg kejutkan. Aku? Aku dengan budak2 bilik aku lari p bilik study. Mengantok punya pasal… agak2nye sebab tu la aku tak dpt straight a spm kot? Adeh~~

Bilamasa aku akan langgar peraturan?

here are some lists…ikhlas dari hati yang suci dan murni.



1) “ish., dah lewat ni…! baik tak yah pergi! Kang kena denda pulak…”

Ini adalah aku. Aku sebenarnye budak baik. Budak yang takotkan peraturan. Aku takotkan peraturan hingga buatkan aku langgar peraturan. ;)

[tengah jalan? tak de hal! aku nak gak gmbr mcm ni! hammiiik!]


2) “ bosan la! Asek2 buat benda yang sama je!!”

aku tak suka buat benda yang sama tiap2 hari. Ok fine, aku buat bnde yang sama tiap2 hari, tapi kita perlu ‘manfaatkan’ setiap detik tu. Contohnye, kalau semalam aku pergi prep petang awal. Hari ni, aku pergi la pulak prep petang lmbt. Asek pergi awal je.. bosan jugak! Betol tak? betol tak?



3) C.L.A.S.S è Come Late And Start Sleeping

Ketahuilah, bahawasanya, kami bukan sengaja nak tidur dalam kelas. Ade 3 sebab je kalau kami tidur dalam kelas

- Tidur lewat (tak kesah la dengan ape sebab sekalipon)

- Pengaruh rakan

- Haaa, ni satu lagi.. kalau LECTURER/CIKGU nye presentation tak best. Asek fakta, tiada humor.


Aku tido dulu noooh. Assalamualaikum. =)



4) Saman.

Aku rasa ramai yang kena saman kat kampus kan? kan? kan? jangan tipu la weh.. betol kan? ok good! Ramai yang kena saman sebab tak ikot peraturan. Hurm, kenapa setengah kena saman, setengah lagi pak guard tutup mata je? Mengapa kah? Mengapa kah??



5) S.C.H.O.O.L è Seven Crappy Hours Of Our Life.

Nak kata lagu mana dah? Cuba Tanya sape yang suka bila nk bukak sekolah ni? 7 out of 10 will say NO. a big NO. kenapa ek? sebab malas+gedik. Bagi aku, mungkin sebab peraturan. Sebab peraturan dan hukuman yang buat kita malas nk pergi sekolah. Bila

Malas + memberontak = langgar peraturan

(Berlagak bagos) x (berlagak bagos) = langgar peraturan

Malas / sifat ingin mencuba = langgar peraturan.

Jadi, memang sampai bila2 la pelajar akan berterusan langgar peraturan. Sebab lumrah remaja ingin mencuba sesuatu yang baru.

Semakin lama die berada disekolah, semakin banyak peraturan dilanggar.sebab pengaruh kawan

Jika lama die bertapak di sekolah / kampus (senior), maka lebih banyak masalah yang akan direka.


[jangan marah ye lecturer/cikgu]

So, bagi aku… langgar peraturan ni adalah salah satu TROUBLE yang dicari oleh pelajar untuk mendapatkan FUN dalam kehidupan.

Remember?

A LITTLE TROUBLE MAKES LIFE FUN

Ini pendapat aku yang berusia 18 tahun 3 bulan setengah.. Tiada kena mengena dengan hidup mahupon yang mati

6 comments:

  1. well...nice...but rules are made not to be broken..it is a boundary for us to overcome...macm dinding...yg kamu p langgar..kamu sakit...kalo kamu over dia...u'll pass

    ReplyDelete
  2. @syazlinasamsudin betol tu. kita tak boleh langgar dinding. tapi kita ada banyak cara untuk pnjat dinding. ;)

    ReplyDelete
  3. wahh makaseh .. klo taktaw mmg bkn org perak ler .. hehe

    ReplyDelete
  4. @Adxie Sanchezia anda orang perak ke? sama la kiteee. tapi mak bapak nohfee la orang perak. =)

    ReplyDelete