my medulla oblongata

Monday, December 13, 2010

Home » CERITA KHAMIS MALAM JUMAAT

CERITA KHAMIS MALAM JUMAAT

Balik kampung, PLUS PERONDA, result

Balik kampong, wo wo wo balik kampong..hati girang!! Aku dengan rasa gema gempitanya sangat seronok dpt balik kampong. Tapi ade gak la keTIDAK’BEST’an die. Salah satunye, sebab aku x dapat nak surf tenet=blogging. Adeh~~~ aku balik kampong ni, sebab ade family day. Tahun ni, plan buat kat Tasik Raban. Sape penah dengar? Angkat mouse! Ye, bagos2, memang tasik raban sangat jauh!

Aku terSANGATlah bosan dok kt bahagian belakang ni. Nak bercerita ngan abang aku x boleh, sebab die tgh drive. So, aku pon bermesej2 dan dengar lagu2 yang aku save kat MP3 sony handphone aku.

Wah… dah sampai ipoh! Means, aku ade lagi sejam setengah untuk smpi ke lenggong(kampong aku). Sekejap gila! Tiba-tiba lagu favourite aku dipasang kt xfm.

“semalam, hari terakhir dunia ku kelam, bertentang mata denganmu sayang… lalalala

Sambutlah tangan ku sayang,bawa ku terbang melayang” TIBA-TIBA. . . . .

“krrk”

“praap”

Agaknye, mcm tu kot bunyi dia. Aku paling lemah dalam membuat sound effect ni. =)

Mak aku dah sedikit cuak. Aku? Aku masih buat bodoh tak tahu, layan lagi mp3 cokiya aku ni.suddenly, aku rasa semacam kat bahagian tayar. OMG! Tayat pancit plak dah! Dah la tengah2 lebuhraya, tengah syok naik bukit. Tapi, abang aku still cool lagi bawak kereta, dia tak la mcm sesetengah perempuan pemandu yang cepat sangat cuak kalau berlaku kecemasan, untuk itu, aku tabik pendulum kt kau! ;)

Abang aku berhenti kt tepi jalan.. errrk! Dekat ngn selekoh. Ade ah gak beberapa lori yang tak puas hati, jealous kot sebab kitorang berhenti kat lane depa…dok hon2 plak! Relax bro lorry, tayar kereta aku pancit ah weh! Bunyi hon lorry kau pon x sedap mcm bunyi suara nevershoutnever. Tapi terima kasih jugak la sebab kau concerned jugak kat kitorang ye. =p

Ok2, aku sambung balek gambaran situasi yang berlaku. Lepas dah park berhenti kt tepi jalan(lane lorry) dan 10m berdekatan dengan telefon kecemasan, TABIK PENDULUM jugak aku bg kat PLUS PERONDA. Depa datang SANGAT cepat. And tukar tayar pon dengan kadar masa yang CEPAT. Apa yang paling best gerun nye, hari tu adalah hari khamis malam jumaat. Dan everything happened at 1 am!*sighs*

After all, kitorang pon memulakan balik perjalanan lepas dibantu oleh PLUS PERONDA. Terima kaseh abang PERONDA. Saya bagi anda 10 kudos! Terima kaseh! At last, kitorang smpi ke kampong pada pukol 3 pagi, setelah bertolak dari rumah pada pukol 9pm. Lama gila! Alhamdulillah. =)

Aku tido dengan penuh nyenyak nye, dan yang paling best, aku mimpi ade rumah orang ni terbakar disebab kan laluan arus antara seterika dengan gelombang televisyen. Tak ke pelik mimpi aku tu? Ade maksud pape ke ek? Anyone..???

Ok2, lepas aku bangun tido je, aku teros sakit perot rasa mcm BAEEEEK nye kena pulas. Large intestine, medulla oblongata aku semua komplot dengan perot aku. Oh tidaaaak!!! Terima kasih la wani sebab mesej aku yang bencana result dah kuar.

Kudos gak kat wana, sebab tolong cek kan result aku. Sebab sedia maklum dari ayat aku sebelum ni bahawa kampong aku tak de 3G. so, x leh la nak blogging check result kat email… walaupon guna berukband ke, monyetband ke, yang ade, lembuband. nak?

Wah… mencabar sungguh hari aku, tak kan aku lupa kejadian yang berlaku hari ni, 10disember2010.

Tayar + result = Alhamdulillah.

6 comments:

  1. erm patut la abg ko text ak pg2 buta tu minta no PLUS....(here i come to save the day...)

    ReplyDelete
  2. @SHaRZ waaaah. kau lah yang bg number tu? hahah. kudos 1 untuk kau jugak la... =p

    ReplyDelete
  3. yay!...abg ko le text ak kul 3 pg..'nnti ak story..br smpi kpg..nk rest nunite'..but then siangnya bila ak tye pe kes,dia xnk story..nk sikeret2 ngn ak konon..ahahaha last2 kantoi kt page ni..siap la dia..jd bahan..he3

    ReplyDelete
  4. @SHaRZ
    waaaaaa... die x nk cte ke? adeh~~~ buat x tahu je ah weh. x yah ah bahan2 die, jap g, aku plak kne bahan ngn die. huhuh

    ReplyDelete