my medulla oblongata

Wednesday, December 22, 2010

Home » COMPLICATED kah WANITA?

COMPLICATED kah WANITA?

SALAM.

Tatkala aku menulis blog ni, aku melihat kesedihan berita yang terpapar di kaca televisyen.

Baiklah, kita mulakan dengan bait2 lagu ni…

“ menyesal ku akui,

tak terima cintamu,

dan kini engkau pergi meninggalkan diriku..

rasa yang pernah kau bagi

cinta yang telah kau beri”

tadaaa! Teka la lagu apa ni? try usha nooh lagu +-x/ ni. waaa. Jiwang pulak nohfee kali ni ye? Oh memang lagu ni menyentuh hati+pancrease+duodenum+large intestine melalui trachea aku. Maybe sebab cara adi 6xth sense ni menyanyi kot yang menyebabkan hati+pancrease aku seperti dicucuk2. ;)

ok2, stop with this corny thingy. Jom kita bersembang membaca tentang wanita dan lelaki. Nak tak? Nak tak? Apa? Ok, good.

[siapa berani ckap aku COMPLICATED hah?! nak kena ni!]


Kenapa kebanyakan lelaki kata golongan kiut miut, cantik, baik (wanita) ni complicated? Ada tu, yang lagi kejam cakap kami ni susah nak dikawal.. what? !@#$%^&*

Oh jangan risau.. seperti entri sebelum ni, tiada emo2 disini ye.

Aku bagi 1 contoh je la ek.

Wanita bersama beg tangannye, lelaki bersama wallet nye. Kenapa wanita sering bersama dengan beg tangannya? Ok, biar aku reveal benda ni.


["kenapa aku dipersalahkan?"]


Lelaki: “ yang, I sakit kepala la..”

Wanita : “oh, kejap2, baby ada bawak panadol ni”


Nampak tak?wanita pelengkap. Lelaki selalu dengan keCARELESSan nya. Wanita la yang menjadi pelengkapnya. Contoh lain…

Wanita 1 : weh, panas la!!!

Wanita 2: taw xpe!! Weh, tengok bedak aku. Ok tak? ok tak?

Jangan la ingat bukan2 ye wahai lelaki luar sana, sebenarnye, kami pakai bedak untuk menghalang sinaran UV. Lebih saintifiknye, sinaran UV ni bahaya untuk kesihatan. Jadi kami perlulah menjaga kesihatan kami.

Compact powder.. YES! Inside the handbag please…!

Next situation,

wanita : ouch!!! Sakitnye!

Lelaki: berdarah plak dah… kejap2, I pergi beli tisu.

Wanita: eh, tak payah tak payah.. tolong ambik kan dlm handbag I, I ada bawak.

[ok2, i dah pening la]


Again.. bukan nye suka suki je kami nk bawak tisu ni. cuba kalau kitorang tak bawak? Tak pasal2 lelaki tu kena keluarkan 30 sen beli tisu.

Situasi 3,

Lelaki: aduh! Hujan plak dah. Mcm mana nak berjalan ni?

Wanita: sabar la you… I ada bawak payung ni..

Payung dibawa untuk memayungi KITA BERSAMA time tengah hujan. Kan senang? Hujan…?bukan penghalang! Ini menunjukkan wanita sangat concern! payung pon kitorang bawak ..

Situasi 4,

Stranger : hai, boleh berkenalan? Nak saya hantarkan awk balik? Ala.. jangan la sombong2 mcm ni..

Wanita: naah! Ambik kau! (spray PERFUME DASHING PARIS HILTON)


[hai, boleh berkenalan?]


Lepas kesihatan, wanita juga mengambil tahu tentang keselamatan. Perfume yang kitorang bawak ni bukan semata2 untuk nk berwangi-wangian ok! Tapi, untuk spray kt golongan pengacau(lelaki) yang tegar. ;)

Waaah! Nampak tak? Kitorang bukan sengaja nak bawak handbag tu taw! Ada tujuan nye. Suka hati je ek cakap kitorang bawak batu dalam handbag. Kitorang bawak senjata la… intihanya, wanita memang complicated, tapi wanita complicated punyai sebab ok…?

Terjawab tak persoalan, kenapa kitorang bawak handbag? Ok, good. Terima kasih daun keladi, lepas ni, boleh la datang baca lagi. ;)

8 comments:

  1. handbag perempuan dah macam poket doraemon...macam2 ada...

    ReplyDelete
  2. @Nasriq hahah. tapi kitorang tak ada pintu kemana sahaja ok.

    ReplyDelete
  3. Memang banyak perbezaan lelaki dan pompuan. Sebab itu lelaki & pompuan kena kawen, supaya perbezaan itu digarap menjadi satu..

    ReplyDelete
  4. weh.....suke yg nih......hehe....prmpuan xcomplicated pun.....cume buat persediaan awal...hehehe

    ReplyDelete
  5. @nohfee betol tu.. sometimes, we can be a good savior kn? heheh

    ReplyDelete
  6. @ZHARIF it's a bag. kalau dpt bagasi, kitorang bwk 1 wardrobe! =p

    ReplyDelete