my medulla oblongata

Tuesday, December 21, 2010

Home » DOMINOS versus TOPUP

DOMINOS versus TOPUP

SALAM..

Jam 9.00pm

Kakak aku : feera, kau lapar x?

Feera: tak berapa sgt la. Asl? Gaung kau dh kosong ke?

Kakak aku: tahu tak pe, jom orde pizz nak tak?

Feera: ok je, kalau guna duit kau.

Kakak aku: ok2, kau pergi beli prepaid jap. Kite kol domino

Feera: tak nak ah mcm tu!

15 minit kemudian. . . .9.15pm


[hello, my name is…… this is my phone number….this is my home address !@#$%^&*]


Cis, guna kredit aku plak.

15 minit kemudian,. . . . . . . 9.30

Kakak aku: weh, mana dominos ni? dh nk malam ni.

Feera: entah. Kau kol la domino tu balik.

Kakak aku: banyak la kau. Kau pergi beli prepaid aku.

Feera : eiiy, aku tak nak la!

30 minit kemudian. . . . . 10.00

Feera : fine, aku pergi beli prepaid kau, kau belanja aku maxis sepulo.

Kakak aku: ish.. yela2..


[bahagia nye hidup aku]


Feera: eh eh, abg domino dah smpi… keluar la weh… nak duit nak duit.

Kakak aku: weh, mana voucher tu doe??

Feera: kau kerat ah cepat, die kat depan gate tu haa..

Kakak aku: kau pergi la depan.. bayar dulu.

[aku jugak kena..]

Abang domino: maaf lambat. Address kasi salah

Feera: hah? (speechless)

Abang domino: ini pizza nye..

Feera: terima kasih.

Abang domino: dik, ini voucher free pizza.


[tersenyum lagi sekali]


Ok, sebenarnye, motif aku just nak ckp MINTAK MAAF abg domino. Saya tersalah bagi alamat! Mintak maaf nnnooohh. Tak sengajee lee teman nak memberi alamat teman yang salah. Maafkan teman ye, abg domino. ;)

Oh lagi 2 , moral of the story,

- Beri la bantuan pada yang memerlukan

- Save the best for last (aku korbankan 3 henget kol dominos, aku dpt balik 10 henget topup dr kakak aku yang baik hati)

*buat baik berpada2, buat jahat jangan sekali ye, bloggers sekalian. Hehehe*

4 comments:

  1. jangan sekali jea...buat banyak kali tak pe...

    ReplyDelete
  2. @Nasriq wahahaha. actually nk tulis sesekali.. typo pulak.. heheheh.

    ReplyDelete
  3. @shahjiehan agak la.. actually rumah tingkat 4, tapi tercakap 3.. hehe. waduh3

    ReplyDelete