my medulla oblongata

Tuesday, December 7, 2010

Home » "kamu baru pulang dari mana sih?"

"kamu baru pulang dari mana sih?"

sedang aku dok sebok melayari dunia blogging alam maya ni, aku pergi la ke satu entri blog yg best ni. baru je aku nak tinggalkan jejak aku..tiba2,


"feera, tolong belikan sardin dengan telor ayam"

erkk! baru aku nak tinggalkan jejak kt blog tu. tak pe tak pe. pergi la kedai jap. aku pon bersiap2 la nak pergi kedai.macam biase la.. aku akan pakai baju kaler hitam favourite aku. aku pon turun bawah (rumah aku tingkat 3, harap maklum). dan pergi ke kedai yang terdekat. dengan bantuan tangga yang ada, x perlulah aku susah2 nk terjon dr tingkap rumah aku. once aku turun bawah...

[lawa x baju hitam aku?]




mak aih!
awat ramai sangat ORANG MELEPAK ni? amboi, mentang2 la UiTM tgh cuti sekarang ni, ramai plak yang melepak ni eh? nak lalu kt kawasan tu pon aku takot. takot kena kacau. errr. perasan ke aku? ok2, aku buat experiment dh pon. aku berani kan diri jugak lalu kt kawasan tu. tbe2 aku ade dgr bunyi orang dok buat bunyi. dh mcm bunyi animal plak dh. nak gelak pon tidak le.....nak marah pon tidak le jugeee.. so, aku buat tak tahu je...(see, aku x perasan, memang depa suka kcu anak dara orang!)

so, aku pon jalan selaju yang boleh smpi ke kedai. aku amik sardin dan telor ayam. time nak balik, PON kena kacau jugak. dorang stare mcm nak telan aku je. aku bayangkan dorang macam singa lapar. erkkk! GERUN!

[ aku tenung kau. he he!]

once aku sampai rumah. ALAMAK!!! aku terlupa nak beli syampu dengan pencuci muka! alaaaa!! aku kena turun bawah lagi. dh la tadi aku naik tangga time nak balik. semput + peluh aku ni tak hilang lagi. tbe2 kne turun bwah balik. atoiyai~~ turun bawah bermaksud, aku kena menghadap muka2 remaja/dewasa yang SUKA melepak kt bawah ni. hu hu hu

jadi, dengan rasa longlainye, aku turun bawah lagi dan pergi beli syampu dengan pencuci muka tu. berjumpa lagi dengan orang2 yang sedang melepak tu. agak-agak nye, dorang ni, memang suka cari pasal kot. adeh~
sekali lagi, aku kena kacau. =.='

ah, kali ni, aku x nak la naik tangga, nak naik lif pulak! lantak la dorang. aku dah tak kesah dah.
lif dah nak tutup.... eh NAAAANNNNTTTIIIII!!! aku pon berlari, tahan lif tu, ble lif tu terbukak balik, aku nampak semuanye lelaki. adeh~
tapi, nak buat mcm mana, aku naik je. aku ingtkan dorang pon budak UiTM gak. so, aku x de la rasa takot sangat., tp...tbe2

"kamu baru pulang dari mana sih?"

uik!!! kenapa bunyi nye mcm orang dari negara jiran je???? alamak!!!! aku satu lif dengan mamat indon! oh no!!!!!!!!!!


[ weh, kau busuk!]



*cuba bayangkan kalo adik2 kita or anak2 kita yang dikacau oleh pendatang asing dengan izin tu.. kalau kacau je x pe, tp kalau buat benda lain....macam mana???? naseb baek aku dari awal ingt depa tu pelajar sama mcm aku. rupa nya tak. bahaya..bahaya. mula-mula kacau. lepas kacau mengorat, lepas mengorat, bercinta, lepas bercinta..bawak lari, lepas bawak lari, mintak wang tebusan dari keluarga. kalau mintak wang tebusan x pe...kalau jual?


10 comments:

  1. haiyoooo...mamat indon???ko mnx no x???

    ReplyDelete
  2. @misz zatty xsempat la weh~~ hahah in fact, aku x nak pon. =p

    ReplyDelete
  3. len kali suh je abg ko yg g bli..ish..pe fungsi dia kt uma tu?

    ReplyDelete
  4. @SHaRZ kitorang amik turn ah... petang time die, mlm time aku plak. haha

    ReplyDelete
  5. mat endon yg bergaya yoooo...
    miahahaha..
    sardin n telur..sedap nyer!!!!!

    ReplyDelete
  6. @noRShaLIda 샤 리 다 bergaya sakan la weh! smpi aku ingt depa tu pon dak UiTM gak! hahah sardin dan telor memang gandingan hebat. ;)

    ReplyDelete
  7. mamat indon ne rupe cm arel peterpen kew ataw mamat kontraktor? hahax!

    ReplyDelete
  8. kalau rupa dia mcm irwan syah sekalipon, tetap TAK DIPANDANG oleh NOHFEE. hahahaah

    ReplyDelete