my medulla oblongata

Sunday, December 19, 2010

Home » MANUSIA YANG AKU TABIK PENDULUM

MANUSIA YANG AKU TABIK PENDULUM




SALAM,

12.30 – 4.18pm –mission accomplished!

Apa yang mission accomplished nye ni nohfee? Sepatutnye, itu adalah masa terbaik untuk aku tidur baca karya2 Cecelia Ahern, tapi kali ni, aku habiskan masa aku untuk baca karya2 famous blogger sorang ni. but, who the hell is Cecelia Ahern? Ok, she is the famous amous novelist. Novel die banyak gak yang best selling. Yang korang dok bce PS, I LOVE YOU tu, tu cerita die la tu… dari novel yang best gle, nak kasi impak best sikit, buat la movie PS, I LOVE YOU yang bosan gila nak mampos!


[yeah, physics!]



So? Apa kaitan dengan aku baca blog sorang ni? ok2, siapa yang tak kenal sorang ni? blogger yang paling famous? Uikk. Sepak laju laju kejap pipi sendiri sebab dok ckp benda sama dari paragraph pertama lagi. Tiba2 aku teringin nak jadi mcm dia. Waaah! Bercita-cita besar pulak nohfee ni. tapi aku selalu piker, BIARLAH KITA BERANGAN2 BERCITA-CITA TINGGI, SEKURANG2 NYE, KALAU KITA TAK DAPAT, KITA DAH PERNAH BERANGAN2 BERCITA2 UNTUK MENDAPATNYA.

Dulu aku bercita2 tinggi nak jadi polis, doctor, peguam, psychiatrist la.. akhirnye, aku dapat study engineering. Mak aihhh. Menyempang habis dah ni. tapi tak pe, aku tak dapat jadi doctor, sekurang2 nye, aku dah pernah berangan bercita2 nak jadi doctor. Kalau sekarang ni baru nak berangan bercita2 jadi doctor, kirim salam je la….


[boleh saya rawat awak? he he he]



Tuit2.. apa yang menyimpang sampai dokor2 ni semua? Ok, back to the topic (again… tampar laju2 pipi sendiri)…setiap orang ada idola masing2 kan? Kan? Kan? Disebabkan aku ni jugak seorang insan, so aku pon ada gak idola yang aku tabik pendulum habis.

Menabik pendulum kepada yang arif dalam bidang PELAJARAN


[ nohfee's idol]


- Siti Aishah

- Shidi

Haaa,. Korang mesti la tak kenal dorang ni kan?? Wajib la korang tak kenal. Sebab tiga2 insan atas ni berkait rapat dlam hidup aku..

siti aishah

tu kakak aku. Kenapa aku kagum dengan dia? Ok2, kalau life, tak de la kagum mana pon. Tapi aku kagum cara dia study. Otak gila2 tapi pointer tetap up! Dia start dari bawah. Maksud aku disini, lepas spm, dia amik diploma dulu. Lepas tu degree lepas tu master dan blah blah blah..dia tak de la macam budak2 zaman sekarang yang teros amik matrix/asasi pastu jump pergi degree.though kakak aku ni kadang2 annoying tahap gila babeng yang babeng pon x gila tahap mcm dia. Tapi, honestly, aku salute ah cara die study! Syahbas behtee! Haha

shidi

again… who is he? Erm.. he is a cousin of mine. ;)

SANGAT pandai. Pandai ade banyak segi taw! Ok, pandai pertama yang aku maksudkan adalah pandai study. Bla bla bla. Dia serius x mcm aku. Of course! He’s a guy and I;m a girl! Dan yang paling penting. Die study untuk ilmu. Bukan study untuk exam macam aku ni haa




Menabik pendulum pada yang arif dalam bidang seni

-khairul

; my bro.Disebabkan aku bukan la orang yang seni estetika bagai.. aku selalu jugak la dimaki, diherdik, dimarah oleh abang aku sebab tangkap gambar herot berot.tapi, aku kadang2 tabik pendulum gak kat die ni, sebab bila tengok any film je, mesti die orang pertama yang akan kata “wah, kantoi filem ni kat sini, Nampak boom die!” what’s that freaking boom? Ini bukan bang2 boom ke ape ok.. ini boom , microphone untuk orang2 yang berlakon tu ha… he could notice even the slightest mistake. Itu yang buat aku tabik pendulum kat dia.


[ini la boom]


Menabik pendulum pada yang arif dalam bidang blogging

- Mr K

- Ben Ashaari

- Blog Aku Bukan Blog Bapak Kau

- AWESOME

- Hanis Zalikha



Wah… ni aku bagi taw randomly je la ek.. the art of their words sangat best! Cara dorang sampaikan sesuatu entri tu sangat biasa tapi menarik perhatian aku. Yes, that’s it! Menarik perhatian. Aku berangan bercita2 nak jadi macam dorang satu hari nanti!

Ps, Kenapa aku dok cancelled “berangan” word? Dan tukarkan kepada “bercita2”?

Jawapannye, berangan bagi aku, adalah satu benda yang diangan2kan tanpa ada usaha ke arah nya. Tapi kalau bercita2, kita berusaha untuk ke arah tu.

-

10 comments:

  1. Diowang yg arif dlm bidang blog tu, mmg cemerlang..
    nak2 cm ben ashaari..
    even dh maju dlm blogging, tp still x sombong..sentiasa bg semangat kt blogger2 baru..
    heeheheh :)

    ReplyDelete
  2. @Cikgu Fikri betol tu.. tabik pendulum kt ben ashaari! =)

    ReplyDelete
  3. ben ashaari folow kau!jeles gile!haha.

    ReplyDelete
  4. hehe. alhamdulillah.
    relax.. ur time will be coming soon. =)

    ReplyDelete
  5. teruskan usaha ye nohfi...harap dpt apa yg dicita2kan... :)

    ReplyDelete
  6. amiiin. thank you.. =)
    anda pon.

    ReplyDelete
  7. gudluck to you..sama2 kita majukan dunia blogger ni yer..menjadi seperti bro BA..huhu

    ReplyDelete
  8. @Cik Mimie betol tu... tabik pendulum untuk mereka. =)

    ReplyDelete
  9. =D Waaa! Aku suka gak ceceline adhern. Best citer dia kan.

    ReplyDelete
  10. @A.D.A.M. taw xpe!! serius best gla tahap.. =)

    ReplyDelete