my medulla oblongata

Tuesday, December 21, 2010

Home » PANTANG. . . .

PANTANG. . . .





Slamat siang, selamat sore, ohoooii!

SALAM,

Burung hantu mengganas! Burung hantu mengganas!! Cop cop. Ni bukan burung hantu yang sejenis burung. Tapi ni burung hantu sejenis manusia yang tak boleh tidur malam. Nak kata insomnia.. tak jugak..nak kata vampire pon x jugak.

Sebab,

Insomnia=vampire=tak penah tidur.


[apa pandang pandang haa?]


Aku? Aku lah burung hantu! Tadaaaa! Shhuh shhuh shhuh! Kejadian burung hantu ni akan datang bila musim aku suka tidur maghrib petang. Nak dijadikan cerita, time aku tengah dok syok tidur semalam… tiba2..

“abah, siti……”

Amboi amboi amboi… lantang plak suara kakak aku ni menjerit kat telinga aku. Nak bagi aku bangun la tu? Jangan harap! Tiba tiba… aku rasakan mcm tengah tidur kat tengah2 jalan tar time tengah hari terik. Phew~~

Kakak aku dah start main taktik kotor die dah.. tutup kipas! Ok, ini aku memang PANTANG. Aku pon bangun dan bukak balik kipas..try nak tidur tapi tak boleh2.. menyebabkan idea aku mencurah2 untuk tulis entri kali ni… PANTANG.

Wah.. jangan takot, ini entri bukan mau emo2 sama bukan itu pantang yang baru lepas bersalin tu meeeh. Ini pantang, yang tak boleh orang olang lain main2 sama kita wooo.

Apa kePANTANGan hidup aku? Moh lee kite nengok same same, mane la tahu kePANTANGAN kite ni ade jugee yang same ye daaak?? Moh!!



1) Letak kaki depan muka aku.

[nah, cium bau kaki aku]

-haaa. Ni aku pantang kalau time aku tengah syok2 baring ataupon tidur, bila bangun je…aku Nampak kaki depan muka aku. Itu memang aku pantang. Kalau nk letak jugak la kn, lapik la dulu kaki tu dengan kain lain. tak le jijik nengoknyee.



2) Kentot tengah makan

Ok, aku ada bad habit sikit. Jenis aku ni, kalau time selepas makan, aku suka sendawa. Adeh~ tapi, bukan sendawa sje2, ni aku sendawa time tgh nk bercakap. Means, sendawa aku tu INVOULANTARY ACTION. Tidak disengajakan ok. Tapi, kalau ade orang yang suka kentot suka suki time aku tengah makan.. ish! biadap siot betol.


3) Sharing is caring NO’ing

Bukannye aku tak suka share.. tapi perkara penting kalau nk share minuman dengan aku.. kena la hati batu sikit. Sebab jenis aku ni, kalau share minuman yang ada straw, lepas die minum, aku akan lap straw tu, ataupon aku akan terbalikkan straw tu. Jangan kecik hati+pancrease+limpa+jantung pulak dengan aku, sebab even dengan abang dan kakak aku pon aku akan buat benda yang sama. Memang kitorang adik beradik memang mcm ni. ;)



4) Tutup kipas

Waaaa. Ini taktik kotor wooo. Wa talak suka ini taktik dali dulu lagi. Wa akan bangun dengan sendilinya..!! tidaaak!!!



5) Makan cuplak cuplak..

“Cuplak cuplak “ ni sound effect taw! Aku memang lemah sikit kalau nak membuat sound effect ni. kata mudahnye. Makan berbunyi.

[makan sampai kenyang.. hamiiik!]



6) Menunggumu

Aku memang pantang menunggu lebih dari 15 minit. Kalau janji pukol 11.. dtang la pukol 11.00-11.15. bukan pukol 12 ye… penantian suatu seksaan bagiku. Cewwaaah! Berpuitis sudaa.. tapi serius aku benci menunggu.. klau tunggu bapak aku, len cte noooh. =)



7) Rambut.

Bukan nak kata rambut aku ni wangi sangat ke ape.. tapi, aku pantang kalau orang tu rambut panjang mengurai…ala2 ju on sikit.. pastu mengibas rambutnye ke mukaku.. walaweeeh! Tiba2 aku rasa tak nak makan seminggu.



8) LABEL

Tahu tak label? Ala… contohnye la kan.. korang ni tak berapa pandai, lepas tu ada orang label kan korang “bodoh” contoh je ok.



9) Tengok cerita seberang.

Waduh waduh waduh.. bukannye gue tak suka pak/mbak.. tapi, gue bosan dong lihatin drama2 penuh sadis dengan pelakon yang penuh tragis. Eh silap. Drama2 penuh tragis dengan pelakon yang penuh sadis. Bias nggak tukar skop penceritaanya?



10) “e’eh, kuatnye lagu kau!”

Adeh~~ ini terjadi kalau sape2 yang suka pasang lagu kuat2.. mentang2 la laptop acer aku ni sound system die kureeeng sikit. Tak pe tak pe, nanti aku beli speaker kereta, cocok kt laptop aku, haaa. Haaaamiiik!

[sound system aku lagi besar wooo]



Ada tak kePANTANGan kita yang sama??? Mesti ada kan? Sebab kite kan sama… manusia. Hehe. Tapi aku tetap paling pantang kalau orang tutup kipas.. walawweeeeh!! PANTANG DATOK NENEK CUCU PIUT MIUT AKU…

;)

Kan dah kata, tiada emo2.. sarcastic je..

6 comments:

  1. byk ya sme.. rmy gak yg pantang mnde2 nie..:)

    ReplyDelete
  2. @Nur Amira Ramli heheh. kan kita MANUSIA, mesti la byk persamaan nya. ;)

    ReplyDelete
  3. salam...


    saya cukup pantang kalau:

    1- sebut hal2 'dalam tandas' sewaktu makan. (pengotor!!)

    2- tgh syok layan internet atau blog, ada org kacau (sms, call, pc kene virus)..marah btul!!

    3- ada jer yg ganggu time perut lapar (tension!)

    ReplyDelete
  4. @BLADE EDGE w'salam.. ha.. tu satu gak.. ckp hal dlm tnds time tgh mkn. adeh~~

    ReplyDelete
  5. HAHAHA.. awak tutup kipas pantang kan.. kite orang bukak lampu time tenggah shoq2 tido.. terus terjage kot!! pantang tul!! argh! boleh migraine weeii!!

    ReplyDelete