my medulla oblongata

Saturday, December 18, 2010

Home » P.E.R.A.S.A.N

P.E.R.A.S.A.N


SALAM...
wah, maju dah gak ek cekerarama kt tb3 skg ni...pasang lagu HUJAN, ana rafali. caya la!! kalau dulu2, kita tengok ble time cekerarama je mesti ade lagu fransisca peter la, ziana zain la.. kalau yang lagi menyedihkan, lagu2 yang akus endiri tak pernah dengar. tahniah penerbit cekerarama mlm ni, anda dah membuat 1 anjakan paradigma yang baik!

Aku suka tangkap gambar. Tapi tak taw the art of photoshot. Aku main amik je, side mana yang aku suka. Tapi itu tak bermakna aku tangkap tak cantik! Eh, perasan pulak aku!

Aku suka tangkap gambar sesuatu yang cantik, unik dan meaningful. Sebab aku akan dapat rasakan SATISFACTION yang sangat bahagia! Tbe2, aku tersnap satu picture ni. fuiyo!! Bila aku zoom in…handsome kot! Macam muka azwin andy(drummer estranged). aku nak buat entri ni suka suki je, siapa yang rasa nak teroskan pembacaan, silakan. kalau tak, tengok je la iklan kt sebelah tu haa.

[wah, sape yang sama muka cm aku tu?]


Berkait rapat dengan tajuk yang aku buat kt atas tu ha.. P.E.R.A.S.A.N.

Kenapa manusia suka samakan orang lain dengan artis? Bila dah samakan, mula lah bangga kembang kuncup semacam! Ada yang dok samakan orang len mcm farid kamil la, noh hujan la.. YUCKS! OK, aku mcm PIXIE LOTT! Hamiiik!

[sape plak yang sme dgn aku ni? haih]



Bukan aku tak suka persamaan ni. tapi tak perlu kot kita nak berbangga dengan persamaan yang kita ada. Maksud aku disini adalah, tak payah la kita nak kecoh kan kat satu dunia yang muka kita ni macam noh hujan ke, macam awal ashaari ke, mcm azwin andy ke.. just shut up. Kalau orang len tengok muka kau, then, die kata tak sama, tak ke malu sebakul? Hamiiik!


[khas untuk meletakkan MALU2 orang yang perasan.]


Lain la kalau muka kau mcm muka albert enstein ke, newton ke, syed hussin al atttas ke, Chandragupta maurya ke, asoka ke, x pe la gak... boleh la bangga. Ni … artis? Alaaaahai!



Aku tak cemburu, tapi aku dengki menyampah!

2 comments:

  1. ni nape angin satu badan ni....x elok tau. :)

    ReplyDelete
  2. @Akram hahah. ni bukan angin dah ni, ni ribut.

    ReplyDelete