my medulla oblongata

Tuesday, December 28, 2010

Home » Putihnya…. iklan?!

Putihnya…. iklan?!

SALAM 1 DUNIA. =)

Ape ni?!! kenapa tv 4 (astro ria) banyak pulak dah iklan time tayang cte BUKAN DIRIKU. Walaweeeh, aku nk tengok cerita tu, bukan tengok iklan. Sabar je la aku! Tiba2 aku tertengok pulak iklan pad roti. kenapa cliché sgt eh, sume iklan roti ni?? mesti ade pompuan pakai seluar kaler putih. Ermmm. Takpe, tutup kes!

Aku tak nak la cerita pasal tu.. just curious je.

Ok2, move on.. cerita pasal iklan-iklan ni.. aku tengok sekarang ni, semakin banyak pulak iklan luar Negara.. iklan ralph laureen la.. sumenye rambut style ala2 perang sikit. So, aku pon Tanya abang aku.

Nohfee: weh, apasal banyak sgt iklan2 luar Negara ni?

Abang nohfee: banyak ke? Dulu lagi banyak. Siap ada iklan arak lagi! Dari luar Negara pulak tu.. x pon iklan rokok.

Ohhhh. Rupe2nye iklan dulu2 lagi terok dr iklan sekarang ni. kenapa aku kata iklan sekarang terok?? Sume nak putih! Kesian orang hitam kulit tak berapa cerah. Meh sini aku bagi hint iklan2 ni. teka la ekk


[usia? bukan penghalang!]

1) Reunion? Macam mana nak pergi reunion dengan kulit mcm ni?

2) Dengan G******, tiada lagi kulit yang kusam.

Tak tambah lagi dengan iklan fair&lovely, nivea whitening, rexona yang nak cerahkan ketiak cik keti la.. lepas tu, x masuk lagi iklan hong kong…SK2, Lagi 1, yanga dik bradik botox tu.. ape nama? Haaa. NEUTOX. Waduh3.. banyak betol la iklan pencerahan kulit. Dari muka, smpi la ketiak cik keti., ape la yang cantik sangat putih ni?? ade je yang cantik + handsome dengan kulit yang gelap kurang cerah. Tak percaya .. cuba try test tengok..

[louis koo]


[hitam itu menawan!]


Ha, handsome + cantik je kan dorang kulit macam ni? tak de la org nk panggil kita albino! ;)

Aku takot nanti , bila aku bukak2 je tv.. tengok iklan pon dah tak de warna.. putih je semua..

4 comments:

  1. Iklan tu kan sumber terbesar pndpatan dia org? Mereka bukan peduli sangat rungutan penonton, yg penting duit masyuuuuukkk...

    ReplyDelete
  2. @JR Shoppe betol tu. tp agak2 la.. astro rancangan berbayar. bukan free

    ReplyDelete
  3. hehe..keuntungn yg penting...


    jom singgah n follow blog sy...
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete