my medulla oblongata

Friday, December 3, 2010

Home » sarcasm. do u have any problem with it? deal!

sarcasm. do u have any problem with it? deal!

hola!!!
duduk dekat umah dekat nak sebulan dah. memang SANGAT bosan.so, ble dh bosan, jari-jari aku ni akan jadi automatik lincah untuk tekan keyboard laptop aku ni... dengan pantasnye, jari-jari aku akan tekan huruf G. dn perkataan GOOGLE.COM appear. now it;s the time for me to having my very own-fun-way. aku akan start cari pasal SARCASTIC QUOTES. and, aku gak akan cari SEJARAH OF SARCASM. OK. too bad when u have to combine malay's n english's as a word.



[ do i know sarcasm?
yes, he's my best friend!]



sarcasm.
do u know anything about sarcasm? people would apply their sarcasm skills whenever they feel that they shouldn't answer any of ur STUPID QUESTION(s). sedang aku dok melepak kt google search, aku pon bce la sejarah SARCASM ni, actually, perkataan sarcastic x penah wujud dulu smpi lah ke tahun 1695. selalunye, mood sarcasm akan dimasukkan sekali dalam poems.



ramai antara kita yang tak suka gunakan ayat2 sarcastic ni. in my view la kan, actually ayat2 sarcastic ni adalah one of our weapon untuk balas balik kata2 orang yang langsung x masuk akal such as;

A: ish, knape aku panas sangat ni?
B: la.... sebab kau x sejuk la.

kind of sarcastic is it? soalan2 yang x masuk akal, patut dijawab sebegiturupa. ha ha.
lagi satu contoh, kalau someone ni, tbe2 dtg kt kte and tuduh mcm2... kita jgn marah. but, u may blurt out with some of sarcasm tone/words
such as;

"i'm impressed, i've never met such a small mind inside such a big head before."

memang ayat ni nampak tak biasa je kan? but, still, makan dalam gak kalo kita yg terkena. orang tu akan pk 2, 3, 4, 5, 6, kali dulu before nk balas blek ayat kita. ini salah satu cara untuk kita elakkan diri kita dari lawan blek kata2 dorang yang menyakitkan hati kita.



ramai kwn2 aku yang dulu kawan... but now, dh x macam kawan. masing2 buat hal masing2. aku tegor pon depa dok buat tak taw ja. sangat menyakitkan hati. tbe2, hari tu, ade sorang hit aku kt facebook. then, aku tny ni sape. then, die marah sebab x ingt die. bullshit. here it is...


"i never forget a face, but in your case, i'll be glad to make an exception"



so, konklusinya disini, x payah la kalau kita nak marah balik o nk humiliate orang tu balik dengan kata2 kesat yang tah pape. itu lagi menampakkan keDUNGUan kita. ape kata kita cuba plak gne humor sarcastic ni?


" don;t argue with fools, because people from a distance can't tell which one is you"

i'm not gonna let anybody to say that i'm fool. how about YOU?









0 orang doakan nohfee dapat Dean List. amiinnn:

Post a Comment