my medulla oblongata

Tuesday, December 21, 2010

Home » SENIOR? errrk! JUNIOR?? errrrrrrr

SENIOR? errrk! JUNIOR?? errrrrrrr

SALAM.

Waaa, aku baru berhajat nak diet dengan sihat. Tapi, perot aku buat hal lagi.. dok menangis2 suh aku masukkan sesuatu dalam perot dan kemudiannya mengalir ke intestines, dan… ehem ehem.. tahu2 la.. kemana seterusnya kan.. LAPAR, that’s the word!

Padahal makan satay tadi tak heengaat!. Wah, for the first time, aku makan satay tadi 4 batang je! Kalau tak, jenis aku ni, kalau jumpe satay, 3, 4, 5 tak cukup! Jadinye, fikir la sendiri brapa cucuk satay yang aku telan makan tu. Hehe

Aku makan sambil belek2 la majalah sekolah lama aku. Dari sekola kt pj , hingga la kt merbok. Banyak betol perbezaan majalah sekola aku ni rupenye. Opsz! Tak elok bandingkan!

Tapi… untuk entri aku kali ni, aku nak gak bandingkan SENIOR dan JUNIOR.


[boleh tak jangan nak control?]



masa jadi JUNIOR dulu2..

- “siot ah senior ****, ade ke patot die pergi sound aku depan orang ramai!”

- “ asl senior ni suka sangat buat rowcall mlm2 ni.. bosan betol!”

- “oh, senior buat tak pe, aku yang junior ni buat tak boleh plak”

- “ ah, senior.. bajet je sume. “

- “ weh, senior datang! Cabuuut!”

- “ weh, ngantok la, asal kejotkan pagi2 buta semata2 nk dengar korang membebel ni?? “

- “ kom bang” (actually asssalamualaikum abang)

- “kau tahu, dak batch kite ade yang bercinta dgn abg senior”

Senior oh senior…..





Bila dah jadi SENIOR

“apa ni? sikit2 junior yang baik. Kitorang ni x baik ke ape?”

“ adik, kitorang buat ni, untuk kebaikan adik jugak”

“ kalau tak de kitorang, korang pon tak kan tahu life/cara hidup kat sini”

“ hormatlah sikit “

“ ingat sikit, awak tu junior”

“ korang dah kurang hajar sekarang ni kan?”

“lalu depan kitorang, tegor2 la ..”


[we just wanna protect u]




Sebenarnye, ape fungsi senior junior ni?? okay, pada pandangan aku… senior junior ni, memang patot ade. Kenapa?

-kalau tak ada senior, kita tak kan dapat life hidup.

-senior yang akan banyak tolong kita, as they are well-experienced.

- senior akan jual buku2 mereka dgn harga yang murah kalau kita rapat dgn mereka.

Konklusinya, kita sama2 memerlukan. Yang junior. Kita perlu ada senior. Dan senior. Kita perlu ada junior. Kenapa? Sebab kita akan dan pernah merasainya.

-

17 comments:

  1. betui2..as long x melampaui batas an..huhu

    ReplyDelete
  2. Hubungan senior-junior spt hubungan ibubapa-anak: saling memerlukan. Tanpa ibubapa bagaimana akan datangnya anak, tanpa anak2 hidup ibubapa akan kesepian kerana honeymoon 365 hari setahun sangat menjemukan jika tidak dihiasi kehadiran anak2 (ini tulisan berdasarkan pengalaman...)

    ReplyDelete
  3. yang jual buku tu sekarang pun senior da demand..haha

    ReplyDelete
  4. ak student 1st batch...xde senior...yahooo!!!

    ReplyDelete
  5. @JR Shoppe betol tu JR. tapi kdg2 senior skg ni, tahu nk ragging style terok nye la... tu yang x best nye... =.=

    ReplyDelete
  6. @Nadzmy jual buku? hahahah! kalau demand, moh kite beli yang baru leeee. heheh

    ReplyDelete
  7. @SHaRZ 1st batch? haaaa. aku 2nd batch! aku junior kau ke weh dulu? hahaha

    ReplyDelete
  8. aku rase kau yg couple ngn senior tuh kannn? Hehe

    ReplyDelete
  9. @Hasan Suyatwahaha, sshhh. jangan cte kt orang. LOL
    mana ada ah... aku budak baik [blueek] ;)

    ReplyDelete
  10. @shafiq hezry farouk wahahah! memang murah GILA doe! okie dokie, nanti akan dibayar sekali nexts em eh

    ReplyDelete
  11. hahahahahah....
    ke nk kumpul kan 6 sem.. :p
    juz kidding dear...
    eyh..
    kapel ngn senior?
    owh..ok

    ReplyDelete