my medulla oblongata

Sunday, December 5, 2010

Home » sepang oh bagan lalang...

sepang oh bagan lalang...

aku nak lari!!! best!! kenapa bila aku lari, aku tbe2 boleh terbang? yeah!!ahhh gayat la plak.. xpe2, best!
" feera, bangun, kita pergi sepang"
Grr terhenti mimpi indah aku. suara lantang kakak aku menusuk smpi ke rib cage aku. adeh~~
wait..wait? what? sepang?! @!$%&*!
aku tak nak! tapi, mak aku tetap paksa aku pergi jugak. sebab 1 family kne pergi. aku rasa malas dan lemah longlainye, TERPAKSA la masuk toilet n siap2 nk p sepang.



[source; google]

actually family aku ade 1 lagi rumah kt sepang. kt bagan lalang. grrr~ bosan aku dengar nama bagan lalang. aku, kakak aku, abang aku, sume x suka p sne. sebab dekat sne sgt la x maju. the whole perjalanan aku diam, n buat muka masam *muka mintak penyepak* dah smpi kwsn BAGAN LALANG, aku mintak (penyepak) bapak aku lalu depan pantai dulu. lalu je kwsn pantai.....



[sepang gold coast]


peh~~ lawa gila! terbeliak bijik mata aku tengok pantai tu dah berubah. siap ade rumah orang kat situ. SANGAT best! plak tu, ramai plak pengunjung. serious lain gila drpd waktu dulu aku dtg.. 3 tahun yang lepas.


[source; google image]


smpi je kt rumah aku (kt sepang) baru terperasan yang rumah kitorang kena pecah masuk dengan malaun mana tah. haiyaaaa.....
depa masuk melalui bumbung. adui! takat nak curi tong gas weh! semata2 masuk umah, nak amik tong gas? terdesak sangat ke malaun? atoiyai~~

then, aku tertarik plak dengan 4 ekor kucing yang SANGAT comel. bukan senang nak tengok anak kucing yang sume sme kaler, sme muka. OK, kucing2 tu SANGAT comel!



[ aku comel!]

disebabkan aku yang sedikit fobia dengan kucing, aku telah menangkap gambar kucing ni dari jarak yang jauh dan menggunakan teknik zoom in. heheheh. bila aku nak datang dekat kt kucing tu, kucing tu lari...bila aku dok dlm rumah, kucing2 tu plak datang senyap2 masuk umah aku. OK, sekarang aku taw, kenapa ade peribahasa MALU-MALU KUCING. =)


overall, aku rasa kalau aku x pergi sepang tadi...memang agak rugi. sebab everything has changed! lawa gila bagan lalang! SANGAT bangga tgk. so ini la gambar2 yang sempat aku (ambik) ambik dari engine google. mari la tgk sme2 ye...



[source ; google]



[di gold coast sepang]



[bentuk gold coast dr pndgan atas]



6 comments:

  1. tak knl maka tak cinta kan... hehe

    ReplyDelete
  2. @PendekarPetai dh lme dh "kenal" bagan lalang tu. dr tahun 1998. tbe2, semalam baru NAMPAK the real of bagan lalang. hahaha

    ReplyDelete
  3. Salam..

    saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

    Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  4. owk..pix kucen tu la yg abg ko dok ckp kt ak smlm...

    ReplyDelete
  5. @SHaRZ hahah. taw xpe. kucing tu SANGAT comel gila tahap cipan, cipan pon x gila tahap macam kucing tu.

    ReplyDelete