my medulla oblongata

Saturday, December 18, 2010

Home » Setelah sekian lama tak BERlepak

Setelah sekian lama tak BERlepak

SALAM.

Pagi semalam punya cerita. . . ..

Kringgggg!

“Waaaa! Dah pukol 8?! Grrr. Dh lewat ni!!” so, aku dengan pantas bergeraknye pergi la ke toilet. Dalam toilet tu otak kepala aku ligat berpikir, nak pakai baju apa ye? Ermmmm baju apa yang x yah gosok ni? hahaha.


[sampai gak!]

Actually, mlm before, aku ngn kwn aku plan nk jumpa kt kl sentral dulu pukol 9. Then, p UIA pj, amik magazine mktb aku. Pastu baru p mid summer valley.

After all, aku smpi kl sentral 9.05am. wah.. lewat 5 minit je. Then, lepak2 ngn kwn aku, tunggu cousin aku plak dtg. So, dlam kol 10 lebih, kitorang pon amik LRT pergi UNIVERSITI. Dok tengah tunggu bas tu… tbe2, ade PAKCIK STRANGER ni..dok bersembang2 plak dah dgn aku kwn aku. Aku dengan cousin aku dok buat bodo tak tahu je. Kesian KAMILIA. Pakcik tu merapek pasal die. Pasal yang dia ni dulu amik engineering, pastu dok perli mcm ni “budak-budak sekarang ni, lain dengan budak2 zaman dulu, budak2 zaman sekarang ni, kalau Nampak orang tua kat depan pon buat x tahu je”. Terasa plak dah aku, kwn aku n cousin aku ni, sebab kitorang tengah ASYIK bertangkap gambar sakan. Kalau boleh, nak je aku cakap kat pakcik tu “ habis tu, kalau jumpa orang tua, x kn nk dok gegeh kot?” adoi, PAKCIK STRANGER!


[jauh perjalanan, luas pengembaraan.]

Lepas tu, smpi la kitorang ke UIA PJ. OMG! Terkejot aku masuk! Semua pakai tudung labuh/tudung ke bawah. Lelaki plak, mostly pakai songkok. Wah, tbe2 aku rasa aku yang paling jahat kt dlm uia tu, sebab pakai seluar. Org len pakai kain/baju kurung. OMF!

At last, dlm kol 11… baru smpi MID. First place dituju adalah toilet! Yeah, toilet! Lepas tu, baru la p kfc. Makan2, lepak smpi kol 12 lebih. Then, tengok wayang. Opsss! Wayang tu cte laen… nanti aku cte kt entri laen. Now aku nak cte lain. Banyak betoi gambar yang aku tangkap. Xpe, bukan senang aku nk jadi “perempuan gedik”. So, smlm aku dah jadi “perempuan gedik”. Pelik gak ngn keadaan ni.

Menunggu KTM satu BENCANA! Tadaaa! Ini la rakyat Malaysia! Berkerumun + berebut nak nek KTM. Pakcik, makcik, abang, kakak, adik, boyan, rempit, skaters, tolong la bagi orang len keluar dari komuter dulu, baru la boleh masuk… ni sesuka hati je nk msuk dulu. Kita ni masih JAHIL dalam soal mendalami ART OF POLITENESS. =.=


[berhimpit la kau! aku naik next train. ha ha]

Setelah menarik diri dari perjalanan komuter pertama, aku dgn cousin aku tunggu for the next train. Next train is better BIARKAN LAMBAT ASALKAN SELAMAT, save the BEST for LAST!

“mama, fira dah balik!!!”

“ok, nanti kita ordr pizza”

“wow!”

2 comments:

  1. Pakcik strangers tuh bace post kau dohh! Die terasa! Haa, ayokkk!

    ReplyDelete
  2. waaaaah! haahha. lagi bagos kalau die bce.

    ReplyDelete