my medulla oblongata

Thursday, January 13, 2011

Home » 5 perkara menJENGKELkan sewaktu di dalam KELAS.

5 perkara menJENGKELkan sewaktu di dalam KELAS.

Salam..

Hai blogger2 + facebook’er sekalian! Semalam aku tak menge’update di atas kesulitan masa. Oh ye, bercakap pasal kesulitan ni, aku dah tak de kesulitan dengan handphone aku lagi dah! Now, aku dah ade handphone baru. Ye, aku beli handphone baru! Tak la mahal sangat pon.. C3 je. At least, aku boleh ber’blogging guna handphone baru aku! Wow! Nohfee, stop exaggerating. U are blogging using broadband! baik mak.

Aku ni kalau ke kelas, aku akan silent phone aku. Sebab ape? Sebab aku tak nak hilang konsentrasi sewaktu belajar. Ye la, mana tahu, kalau2 orang-orang tersayang aku nak call time kelas. Tak memasal berbunyi ringtone ‘heregoesnothing by nevershoutnever’ ni. HEHE.

Tapi, bagi aku, kalau handphone berbunyi time kelas tak de la jengkel sangat. Atau dengan kata lainnya ANNOYING. Aku boleh terima lagi la. Tapi.. kalau dah tahap macam ni….

[hey annoying'ers]



1) BERLAGAK.

Aku tak suka, aku ulang, aku TAK SUKA orang yang berlagak. Contohnye,

Student: miss, next question?

Padahal, orang lain baru je buat soalan tu. Tahu kau pandai. Tapi jangan la sesuka hati nak jual ikan pulak kan? tolong hormat kan orang lain yang tak sePANDAI kau. =)

Jual ikan = selfish.

2) Kedekut ilmu.

ish. pantang betol aku dengan orang yang kedekut ilmu ni. contoh situasi;

areef : weh, macam mana nak dapat jwapan tu? Aku tak dapat la…

eefhon: entah. Tak tahu.

Padahal, die dah siap. Apa barang bro? ilmu ni, lagi banyak kita share, lagi banyak+senang kita akan terima+faham ilmu. Lagi BERKAT.

3) Bajet-semua-betul

ye, memang betol. Kita kena Yakin Bin Confident dengan jawapan ataupon soalan kita. Tapi kalau dah kes macam ni,

student: miss, I got this kind of answer.

Miss Z: it’s wrong. Actually the answer is !@#$%^&

Student: but miss, I think the answer given is wrong.

Kalau dah kes macam ni, ape cer? Choooi!

4) Lecturer/student yang lebih2 kan perempuan/lelaki.


[ajarlah aku!]

Ahh, jijiknye jijiknye! Contohnye la, kalau student perempuan ni mintak kawan perempuan die tolong ajarkan. Lepas tu, kawan perempuan die ni, nak tak nak je mengajar die. tapi, bile another boy datang soh tolong ajarkan benda yang sama, ringan je mulut die nk tolong ajarkan.. what the..?! the same thing goes if she/he is a lecturer/teacher/tutor/mentor/instructor.

Gimme a break..nak mengajar pon kena memilih jantina ke? Atoiyaiii.

5) Tanya STUPID question

C’mon la, kita Tanya soalan biarla yang ade kena mengena dengan pelajaran kita. Bukannye diluar bidang kuasa lecturer/tutor/mentor/ instructor kita. Tak pasal2, time tengah dok sebok belajar coulomb’s law, tiba2 ade student tanya pasal ayat majmuk. Tak ke lari dari tajuk? (ini contoh je).



Tak ke korang rasa apa yang aku rasa?

Aku rasa=jijik

Rasa tak? rasa tak? haaa. Mesti rasa jugak kan? kalau korang tak nak tergolong dalam golongan2 annoying seperti yang tertera di atas, maka sila la manis kan muka, lembut kan lidah, kurang kan bisa, hilangkan dengki.

Maka, terima kasih kerana membaca. =)

8 comments:

  1. betul-betul
    jenis student camni mmg kadang-kadang wat kite sakit hati

    ReplyDelete
  2. 4 dan 5 selalu terjadi!!!!waaargh!!tension ngn org camtuh~~huh!!

    ReplyDelete
  3. @HAZWAN17 tahu takpe. "berzikir" je dalam hati kalau jumpe orang mcm ni.

    ReplyDelete
  4. @Wanie Affandi yeke? kesian kau. takpe2.. aku pon kena jugak. haha

    ReplyDelete
  5. rasa mcm pnh jadik time mj stdy dlu jek..haha..tak semua la..tp in humor way la..yg no.3 tu masa mj stdy dlu, kitorg slalu kate soklan ni slh ni or jwpn die bg slh kot..(kes xdpt2 jwb)haha..last2 either kitorg mmg salah atau soklan tu yg slh..haha..

    ReplyDelete
  6. @MJ
    yang mcm kes mj tu ok.. tapi kalau smpi dok gado2 nk marks lebih.. tu yang tak leh tahan tuuuu.,

    ReplyDelete