my medulla oblongata

Monday, January 31, 2011

Home » Cinta jenis macam manakah anda?.

Cinta jenis macam manakah anda?.

SALAM.

Hai… sehari sudah aku tak update entri kan? adoi. Time duduk rumah ni jugak la, aku malas nk online. Bukannye ape, tak de tujuan aku nak online. And takde bahan nak membahan orang. Jadinya, aku bukak laptop, aku bukak mangafox, aku baca kenji. Terbaeeeek.

Kalau tak pon, aku akan dengar lagu, buat miming mulut…buat video clip sendiri. Phew~~ nikmat sehh.. tengah aku dok berMIMING lagu2 favourite aku… termasuklah lagu MENYESAL by 6IXTH SENSE, tiba2 aku rasa aku dapat idea nak buat entri baru ni.

Korang tahu tak macam mana korang boleh suka/cinta pada seseorang? Tak tahu? Ok, good, biar Dr.Nohfee ulas sedikit pasal ni. uhuk uhuk…Sebenarnye, cinta/suka ni, boleh dituntut ilmunya ataupon ianya akan datang/hadir dengan sendirinya. Contoh;

1) Cinta yang dituntut ilmunya.

Kita tak kenal orang tu…tapi die rakan FB/BLOG/FRIENDSTER(ade lagi ke orang pakai Friendster. Kui3)/MYSPACE. Kita ber’comment2 dengan die. kadang2 boleh jadi 48 jam satu hari. Punya la asyik dok comment. Dan dari comment tu la, kita start suka/cinta dekat die. sebab gaya die menulis. Sikap die yang kita lihat dari cara die comment. Tambahan lagi, kalau muka die hengsem! Memang cup of tea la! Tang tang tu jugak kita suka kat dia, asek teringat kat dia.nak mesej selalu. Tak nak berenggang dengan phone atau laptop masing2 sebab nak mesej dengan die. bila dah set date nak jumpe, mulalah…. kalau perempuan, tak de la kesah sangat muka lelaki tu macam mana. Tapi lelaki tu…. Nauzubillah… muka tak setaraf dengan ciri perempuan yang dia nak. Macam mana tu?

2) Cinta yang hadir dengan sendirinya.

Time korang tengah jalan2 dengan kawan korang, tiba2 ade sorang ni (lelaki/perempuan/penkid/shemale) menarik perhatian korang. Nak kata cantik/hengsem, bagi kawan2 kita, dia ni tak de la cantik/hengsem sangat. Tapi, tiba2 kita rasa sangat tertarik dengan dia. Padahal, kita tak pernah pon bercakap apatah lagi berjumpa sebelum ni. terus kita cari orang tu dekat fesbuk. Search punya search…at last! Jumpa pon! Teros tekan butang add. Once die approved, teros mulakan 1st step.

Agak2nye, percintaan mana satu kah yang akan bertahan. Ok, jawapan cliché’ adalah seperti ini

“ mana2 pon boleh bertahan, depends on the couple”

So, korang rasa cinta jenis yang mana satukah yang akan bertahan. Dan korang pulak tergolong dalam cinta yang macam mana? X mao jawapan cliché naaa

*bukan semua orang tergolong dalam golongan ini*

10 comments:

  1. eh da mcm pengalam sendiri la pulak... hahaha

    ReplyDelete
  2. Cinta itu pelik kan? :)


    Mr. Swift Currently Posted : Aku Hati Dan Otak. Bagus!

    ReplyDelete
  3. Alamak, aku bukan engineer cinta... tak ada jawapan...

    ReplyDelete
  4. @PendekarPetai haha. sebab dah ade pglaman la, kena kongsi bersama2. betol x? heheheeh

    ReplyDelete
  5. @Nasriq aku pon bukan engineer cinta.. haha

    ReplyDelete
  6. mj pnh dua2 tu kot..tp bkn cinta naa..
    yg first xknl sape pon die, tp leh komen2 kat fb pnjg2..haha..(die sepupu mmbr)

    yg 2nd, minat kat die smpai crk fb die ape..tp mj xmle kn ape2 step pon..haha..(die playgirl kot, byk fb tu)

    mne satu boleh bertahan??emm, jwpn nye yg cliche tuh..hahaha..

    haa,lg ape tu mangafox?kenji?

    ReplyDelete
  7. @MJ serious? ahahaha. actually nohfee pon sme gak dulu... LOL

    ReplyDelete
  8. yang 2nd one, happened when I was in kindergarden. Tapi time tuh frenster, myspace punn takde. apetah lagi facebook. Rasenye internet punn tak sure ade lagi tak kat Msia time tuh. Lols And now, the lil girl turned to be my girlfren! Fuuuh! Berbelas tahuun nak ngorat =P

    ReplyDelete
  9. @Hasan Suyat wahh, since kindergarten? sangat lama!!! tahniah! =)

    ReplyDelete