my medulla oblongata

Sunday, January 2, 2011

Home » Gaya penaipan yang aku TAK suka.

Gaya penaipan yang aku TAK suka.

SALAM.

Hari kedua aku duduk dekat kolej. Fuiyoooo. Gila mewah duduk kat sini. Tapi… tapi… aku rasa… aku rasa.. baiduri lagi best kot! Ya! Baiduri lagi best! Sebab toilet die ada washing machine tempat untuk membasuh kain dengan tangan. Nak ambik wudhu’ pon senang. Nak basuh kain kat mana woit? Aduh~~

Tapi yang agak best kat sini, katil. Katil satu2. Tak de la nk guna double decker macam kat baiduri tu.. ;)

Satu rumah ade 2 bilik, 1 bilik ada 4 orang. Tiba2 aku teringat zaman2 aku kat asrama dulu. Size bilik die, sebijik macam kat asrama!

Jap jap.. aku nak bercerita pasal kolej baru aku yang aku terlebih excited ni ke, or nak cerita pasal gaya penaipan? Ok2, back to the topic.

[kalau tulisan mcm ni, aku translate kt google je la..]

Aku suka baca blog orang. Tapi aku tak suka kalau baca blog yang gaya penaipan die ala2 macam gini..

1) Apew? Oh.. sayew betol2 tak sukew dengan gaya type gini. Sebab? Sebab susah nak bacew lew! Berbelit2 lidah akuw nak bacew.

2) APe nI? sAkIt La mAtA Aku NaK baCa. KoRanG tAk LetiH Ke MeNaIP mCm ni?

3) Oh! Ini satu cara lagi! Aku tak tahu! Macam mana dia belajar! Kat skolah dulu! Macam mana! Nak guna tanda seru! Korang penah jumpa tak?!

4) Byk tol shrtfrm spi aq x fhm. Ni blog, bkn nye hp o blcbery krg. Type btl2 la. Sng cket aq nk bce. (tertakluk pada terma dan syarat)


[pelik aku baca tulisan ni, mcm pelik aku tengok keyboard ni]


Setakat ni, cara-cara macam tu je la yang aku tak berapa nk gemar. Bukan nye, gaya penaipan aku ni bagos sangat.. tak. tapi nak senang baca la wehhh.

12 comments:

  1. Aku pun tak suka cara tu, merosakkan bahasa Melayu ajer...sikit2 OK la...tapi kalau dah sampai sakit mata dibuatnya, apa hal? Lama2 kena pergi check doktor pula - sakit mata!!

    ReplyDelete
  2. @JR Shoppe tu la pasal.. dr niat elok2 nk baca blog orang, tak pasal2 masuk hspital.. kes sakit mata. ahahhahaha

    ReplyDelete
  3. Ada orang suka...ada orang yang tak suka... kalau tak suka, tekan jea pangkah...huhu...habis cerita... macam selalu aku buat...

    ReplyDelete
  4. ye, sangat bersetuju..sebab tu saya suka taip penuh..hahaha

    ReplyDelete
  5. @Nasriq hahahha! aku akan try baca gak. baca smpi boleh.

    ReplyDelete
  6. setuju..nk short jgn ler short sgt.. nie sampai nk paham pn susah

    ReplyDelete
  7. @RuSh D betol tu... ni mesti nk unique byk ni. soh stay lame2 ... try bace ape yang ditulis. ihihihihi

    ReplyDelete
  8. tak pernah jmpe yg gaya no.3 tu..gune tnda seru tak hengat..haha..

    ReplyDelete
  9. btl tu..setuju sgt2..
    kadang2 tu smpai susah nk baca ape yg dia taip..
    last2 close cm tu je..kn3??

    Jom Tengok Kepentingan Ranking Blog Korang
    Khairul Fahmi ganti Van Der Sar??

    ReplyDelete
  10. @MJ
    serius mj, ade kwn nohfee ni type mcm tu. nak sakit hati pon x boleh. sebab memang dh gaya die menaip mcm tu. adeh~

    ReplyDelete