my medulla oblongata

Monday, January 31, 2011

Home » Istilah SMS Nohfee.

Istilah SMS Nohfee.

SALAM.

Hai to all young ladies n old guys. Hari ni, tiba2 idea aku datang menyimbah2 macam kucing kena simbah air sebab curi ikan. Mungkin ini adalah tanda2 aku kena berhenti menulis buat masa terdekat untuk focus dalam study aku kot? Ye la, markah quiz aku dah aku tengok lain macam je angkanya..tak boleh jadi ni..jangan katakan physics je, calculus pon..? oh… parah aku nak backup final nanti.

Bercerita pasal final.. tiba2 aku teringat kan kelas physics aku hari tu.. korang pernah tak dengar formula ni

E=mc2…?

Pernah dengar tak? mesti la pernah kan.. kalau angpa suma nak taw, formula ni dicipta oleh albert enstein time die tengah dok dalam bilik ayaq. Wow~~ duduk dalam bilik ayaq pon boleh dapat formula physics. hebat betol albert enstein ni. tapi, lepas die kaji dulu la formula ni.. lepas tu, baru boleh disahihkan.

Nak dijadikan cerita..uhuk uhuk.. time aku tengah dok dalam bilik ayaq tadi.. aku terpikir pulak nak buat entri yang ni.. adakah aku albert enstein juga???

Sebenarnye banyak kan maksud yang kita cuba nak sampaikan dalam setiap sms yang kita hantar. Pernah tengok tak simbol2 ayat macam ni

- Huhuhu

- Lalalala

- Kui3

- Haha

- HAHA

- ROFL

- LMAO

- LOL

- Blueek!

- *aww

- Ngee

- Grrrr

- Sighs~~

- Sob sob

- hohoho

- brb

- gtg

- tc

pernah Nampak tak? atau kita sendiri yang pernah guna ayat2 ni kan? ok, ini adalah istilah SMS aku. aku hanya akan gunakan ayat2 ni bila….

Huhuhu- tak berapa nak suka.

Lalalala- innocence

Kui3- mischievous

Haha- lawak

HAHA= hahahahaha (lawak squared)

ROFL=Rolling On Floor Laughing- ahahahahahaha( ni kalau lawak gila, yang bila aku gelak, aku akan jatuh katil/kerusi)

LMAO=Laughing MyAss Off- ni untuk orang yang loyar buruk kat aku.

LOL=Lauging Out Loud- kalau aku malas nk type ‘hahahaha’ banyak2/malas nak caps lock HAHA

Bluekk- muntah ala2 manja.

*aww- trying to be “gedik” as much as I can

Ngee- sila rujuk istilah diatas (*aww)

Grrr- geram/marah.

Sob sob- sedih.

Hohoho- bahagia (take note; BAHAGIA dengan GEMBIRA, berlainan maksud ye. )

Brb=Be Right Back-nk escape dari chatting dengan orang yang aku tak nak chat.

Gtg=Got To Go- rujuk Brb

Tc- I do really mean it, which is TAKE CARE. =)

Kalau aku busy, aku akan kata busy. Aku takkan guna brb atau gtg. Aku jenis yang terus terang. =)

Tapi kalau aku MALAS nak layan orang tu..aku akan guna brb dan gtg. Hehe. SIOT kah aku? oh tidaaaak. Aku berterus terang je. ;)

16 comments:

  1. tak takut tertukar perkataan dengan maksud lain ke...

    ReplyDelete
  2. mane ko dpt tc tu..??
    b4 ni xnmpk un ko gne.??hehe

    ReplyDelete
  3. waaahhhh...ini la kite cari...rambut putih tak?
    kalo putih tu sahih la same dgn albert enst...

    hehehe...gurau2 je....blh pulak buat maksud tu satu2 ye...

    ReplyDelete
  4. @Nasriq tertukar maksud ape? tak faham..?

    ReplyDelete
  5. @~HieR@~ sure aku tak pernah text kau tc? ok, anda tak bertuah la tu kalau tak de. ;)

    ReplyDelete
  6. mana tau tersalah taip lak, tapi nak maksudkan lain...

    ReplyDelete
  7. @Nasriq ooohh. tak tahu la pernah ke tak. pernah kot.. sebab tu aku buat entri ni..so that tak de org leh salah faham lagi. kan? hehe

    ReplyDelete
  8. haaa...mj tak pernah gune yg ROFL LOL LMAO sbb tak tau meaning die..skrg dah tau..hihi..kdg2 mj ske2 je gne haha,hoho tu sume..mcm saje2..nmpk cntik je gne..

    ReplyDelete
  9. @MJ yeke? haha.
    lepas dh taw, leh la guna kan? kan? =)

    ReplyDelete
  10. entah ler..tak rse nak guna..haha..
    mj lagi suke letak 'hahahahah' kot..

    ReplyDelete
  11. betul jgk eh..xpenah lak aku tpikir sblum nih psl pmilihan jenis2 pkataan ...hurm..

    ReplyDelete
  12. @zulhusnie mahadi hehe.. semua benda ade sebab. mcm tu gak dgn perkataan. setiap perkataan yang kita type, mesti ade sebab nye en? =)

    ReplyDelete