my medulla oblongata

Monday, January 24, 2011

Home » Jatuh… itu la AKU!

Jatuh… itu la AKU!

SALAM.

Hai , mulakan hari anda dengan secemerlang merlangnya ya!

Ok itu adalah trademark hari ni. semalam memang bertungkus lumus aku menyiapkan Lukisan Kejuruteraan Kebudakteraan, dengan BEL. Plan mula2 nak update blog jugak lepas buat BEL, tapi, memandangkan habis buat bel pon pukol 2 pagi, jadinya.. sadakallahulazim je la..

Bangun pagi tadi, muka aku teros masam. Ah, menipu je semua iklan colgate tu.. bangun pagi2 teros senyum!! Tipu tipu!!! Aku bangun dengan muka sebeekkk.. mengantuknya… tidur pukol 2 lebih, bangun pukol 6.30 am..? wow!

Dengan muka yang penuh sebal, aku pon siap2 nak pergi kelas. Tiba2, kad matriks aku hilang entah ke mana. Ade kaki pulak kad matriks aku ni…pergi bersiar2. Aduh~ penat mencari. Once dah jumpa.. lega gila! Kat tempat aku ni, kalau tak pakai kad matriks, kena saman. Walaweeeeh, kesian la dekat aku yang duit semakin hari semakin menipis ni. semua nak SAMAN. Kang ade jugak yang aku buat peraturan sendiri.

Aku dengan jayanya pon masuk la kelas ECM (lukisan kejuruteraan). Tunggu punya tunggu..mak aiiih.. rupanya lecturer sakit. Tak de message pon? Nasib baik la aku call lecturer tu. Kalau tak, tunggu je la dorang dekat dalam bilik tu.. terima kasih, nohfee. Sama2, feera. =_=”

Time nak balik pulak.. aku dengan condifent nya, jalan..plan nak amik gambar la kan.. BIASA LAH, PEREMPUAN…..

Tengah dok baeeeek nye nak amik gambar, aku tak perasan pulak yang ade batu tak sempurna lagi pembuatannya. Aku main lalu….

Dan…

Gedebuk!! Aku JATUH!

Paling segan adalah apabila aku jatuh depan budak yang aku minat. Adeh~~ nasib baik kawan2 aku ade, support dari belakang. Haha! Then, aku dengar budak2 lelaki kelas aku yang turut MENYAKSIKAN situasi itu cakap “eh, jalan elok2 ye”

Nak je aku toleh belakang, lepas tu kasi cokelat DAIM aku dekat die.

Time terjatuh tu, sempat pulak aku tekan butang snap picture. So, ini la gambar yang sempat aku snap time terjatuh. Aku snap gambar TAR JALAN. Ye ye.. nasib baik handphone aku ni tak terjatuh. Kalau terjatuh… phew~~~nikmat gila!

Aku rasa aku memang sebati dengan kasut sports je la..sejak aku pakai WEDGES ni, banyak je kejadian2 jatuh yang aku alami. Berapa puluh scar tah yang dah mengguris permukaan kulit kaki aku ni. tak termasuk lutut lagi. Sorry Mr.Kulit.


ini lah gambar2 yang sempat aku snap SELEPAS aku terjatuh Depan budak yang aku minat


* cool je aku rasa kalau pakai BAJU KURUNG dengan KASUT SPORT!

6 comments:

  1. ni kena tambah satu mata lagi ni... letak mata tambahan tu dekat lutut... baru tak jatuh...

    ReplyDelete
  2. @Nasriq HAHA.kalau memang ade mata lebih, dh lme nohfee guna. ;)

    ReplyDelete
  3. tuhla...wat2 lagi xpasan ak bdekatan..hahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha kena tmabah mata empat lah mcm nie.. tak pon pkai kanta

    ReplyDelete
  5. @~HieR@~ bukan tak perasan la weh. aku betol2 x nmpk kau. len kali panggil la aku ek. =p

    ReplyDelete