my medulla oblongata

Saturday, January 15, 2011

Home » MALU la, kawan!

MALU la, kawan!

SALAM,

Pagi pagi lagi hari ni, aku terpaksa bangun awal untuk ke kelas LDK. Ape tu LDK , nohfee? LDK tu Latihan Dalam Kumpulan. Rasanye, last sem pon ade jugak. Tapi tak tahu kenapa this sem pon KENA ada juga.habis cuti hujung minggu aku. Mujur 1 hari je.

Start2 kelas je….aku dah buat hal. Eh eh tak…aku bukan nye jenis yang cari pasal tu semua. Actually aku TERSALAH masuk kelas! Walawehh! Malu tak berlagu aku! Patutnye, kelas LDK aku dekat annex 1.5 tapi, aku dengan muka penuh Yakin Bin Confident nye pergi masuk kelas annex 1.3

Lagi confident bila aku masuk je kelas tu, teros bukak lampu+aircond. Dekat nak pukol 8, aku tengok la sekeliling,

“eh eh, mana dorang semua ni? takkan aku sorang je??”

So, aku pon bukak la pintu..tanya budak lelaki yang berkerumun ramainya diluar kelas annex1.3 tu..

Nohfee: “weh, kau group ape?”

Guy: “group 4”

Nohfee: oh… erm, group 4, bilik ape ek?

Guy : aneex 1.5

Aduh! Baru aku perasan yang aku tersilap masuk kelas untuk tutorial session. OMK! Then, aku g tutup lampu semua…aku nk keluar je.. dorang (budak2 lelaki) semua dok gelak kat aku….kata aku nak buat tutor hari sabtu. Aduh~~~

Itu malu pertama. Malu kedua pulak….

Lumrah perempuan..suka pakai heels/wedges. Begitu jugak dengan aku. Aku suka pakai wedges. Aku pon pakai la… dan ade satu game ni.. which is memerlukan kita lari. Aku pon berlari dengan wedges aku (tak sedar diri yang padahal aku pakai wedges). Tibe2

[nangka busuk jatuh]

“gedebuuk!!”

Mak aih!!! Sape jatuh tu?

Aku la manusia yang jatuh betol2 depan lelaki-lelaki dalam kelas tu. Tangan aku sempat berpaut dekat lutut sape entah.. terima kasih pada Mr.Lutut.

SAKIT MAAAKKK! Nasib baik aku pakai seluar panjang kat dalam, kalau tak, Nampak la kaki2 aku ni sampai ke peha. Waduh waduh waduh, malu laaaa

[lebih kurang mcm ni la wedges aku]


*mak aku selalu pesan,

“feera kena berdoa selalu, mintak dijauhkan segala aib yang akan mengaibkan kita.”

Mungkin disebabkan aku tak berdoa pagi tadi, tu yang aib aku mencurah-curah keluar. Haha.

8 comments:

  1. eeuww..salah kelas xpe lg kot..tp kalau terjatuh tu..tu yg tak syok..hehe..

    ReplyDelete
  2. huhu...nasib x myebelahi kot...=)

    ReplyDelete
  3. sedih jer cite...sudah jatuh bertimpa tangga..hehe

    ReplyDelete
  4. Hahaha orang cakap kalau kat uitm kann, tak datang LDK tak boleh grad. Tapi seumor hidup gua kat UiTM dlu, gua datang LDK sekali jer. Tapi gua grad jugakk :P Nasihat gua kat lu nohfee, tayah pegi LDK dah lain kali! Haha

    ReplyDelete
  5. @~HieR@~ hahahah! taw xpe. grrrrr. xpe, aku memang dh biase jatuh dengan wedges ni.. kui3

    ReplyDelete
  6. @RuSh D ni bukan bertimpa tangga dah ni, ni dah kira kena hempap dengan kereta sekali. haha

    ReplyDelete
  7. @Hasan Suyat serius??? ok, next sem gua cakap BYE BYE je dekat LDK. thx 4 da 'advice', bro.. hehe

    ReplyDelete