my medulla oblongata

Saturday, January 29, 2011

Home » Penang-KL-PJ.

Penang-KL-PJ.

SALAM,

Ohiyoo to all readers! Wah speaking pulak si nohfee ni. yeay! Hari ni aku balik rumah!! Yeay yeay, happy macam budak darjah 1 dapat handphone nokia.

Aku dengan penuh rasa bahagia nye turun la dari kolej aku, nak pergi ke tempat tunggu bas nak balik rumah masing2. Actually kena turun sebelum pukol 8.30.n guess what? Aku dan rakan2 aku dengan penuh condifent nye tunggu pukol 8. Wow! Dan… kami mengambil gambar.

[baju kurung bukan penghalang.]



Gambar lagi


Akhirnya bas berjalan jugak pada pukol 10 mlm.wattaheeck! aku beli tiket kata pukol 9. Alhamdulillah. Lagi terasa nikmat bila seat sebelah aku kosong. Fuuuhhh~~ gila tak nikmat? Dah la aku bawak beg laptop.lepas tu beg sandang lagi. Then aku bawk luggage. Terbaeeek la! Aku rasa sebelah aku memang ade orang. Tapi lelaki la.. then aku terdengar, ade senior ynag uruskan bas2 ni cakap

“jangan duduk sebelah perempuan ye”

Alhamdulillah…. Nasib baik lelaki tu tak duduk sebelah aku. save one seat untuk aku. bas ini sangat memahami. Terima kasih abang senior!

Tiba2 aku bau something,. Haih~! Dah start dah. Ini la yanga ku tak suka bila naik satu bas dengan lelaki yang ramai. Mesti ade je bau perfume yang sangat memeningkan kepala aku. siap bau se PATTERN pulak tu. Ini sangat mendukacitakan aku. hope bakal suami aku tak kan guna perfume tu. Ok, aku dah hafal dah bau perfume tu.

Tengah aku dok syok tidur dalam bas tu, tibe2aku rasa ade air dok jatuh setitik setitik. Walawehhh, bas bocor ke weh??? So, aku pon discover atap tu, dan aku dapati bas itu bocor, berbekalkan ilmu engineering yang aku pelajari, aku pon betolkan bas tu

Kalau la betul….. haha. Ok, sebenarnye tak. lepas aku rasa ade air dok menitik tu, aku pon beralih tempat. Ish! sakit pulak hati aku. aku dah tak boleh tidur dah. So, aku pon dengar lagu. Macam biase. Habit aku kalau tengah dengar lagu, aku akan miming sekali. Nasib baik orang yang duduk dekat seat sebelah aku punya sebelah tu tidur+bas gelap. Kalau tak, mesti die ingat aku gila.

[hentian duta...3 minutes to go!]


At last,. Aku sampai pon jalan duta.

“dik, nak naik teksi?”

“takpe, terima kasih.”

“sama-sama, terima kasih dik”

Ha… berbudi bahasa pon orang KL ni.

*Malaysia negara ke3 paling kurang ajar? bullshit pandai reader digest menipu.


6 comments:

  1. budi bahasa budaya kite.....perhhh...tp dpt no3 pling kuang ajar...ish2.....pelik2...

    ReplyDelete
  2. @KUREKURE COMEL jawapnnya senang je...ade dua je sebab

    1) reader digest just pergi usha dekat tempat paling kurang ajar, die tak usha serata negeri.

    2) rakyat malaysia tak mahu praktikkan.

    ReplyDelete
  3. yeah..cik engineer dah balik..haha..

    ReplyDelete