my medulla oblongata

Saturday, January 22, 2011

Home » Persamaan Filem-Filem Seram Malaysia.

Persamaan Filem-Filem Seram Malaysia.

SALAM…

Hello , hai, holla… penat betol hari ni.. tiba2 rasa macam malas nak basuh baju. Aduh~ dobi pulak…. Ade la sedikit masalah teknikal yang berlaku.. jadi, aku kenalah basuh manual. Ish! pemalas betol anak dara sorang ni. basuh je la guna tangan, tak payah nak mengeluh2 ni. baik mak.

Lepas habis je test physics tadi.. kitorang teros plan on the spot..nak pergi tengok wayang. Ala..cerita khurafat tu.. hari tu, memang nak pergi jugak dengan kawan2 aku yang lain ni. tapi, disebabkan keMALASan yang melampau, terpaksalah aku beristerehat atas katil.

[ini kawan saya yang suka bergambar JUGA. hehe]


Sampai je dekat jaya jusco (mall yang paling femes dalam kalangan budak2 uitm penang), kitorang teros g serbu kaunter tiket. Ye2 aku hiperbola.. actually kitorang usha time dulu..then baru g serbu. Hehe. hari sabtu memang rm6 je ek? tak payah guna kad student pon boleh dapat murah?

*aku kuno sikit bab2 nak analisis harga tiket, selalu main beli je, tiba2 hari ni jadi prihatin sikit.

Belum masuk wayang lagi, popcorn kitorang dah tinggal ¾. Alahaaai. Lapar betol anak orang ni. baru masuk scene ke berapa tah..popcorn dah habis. Macam mana popcorn tu boleh habis? Aku rasa aku amik ‘sikit’ je? Hehehe.

Permulaan cerita KHURAFAT ni agak dramatic sikit. Ade scene yang terkejut ni semua. Tapi aku masih tak terasa terkejut. Bila time2 nak akhir la baru bulu roma aku rasa meremang sikit demi sedikit. Apa yang aku tengok cerita ni banyak betol SCENE GELAP. Maksud aku disini, bil eletrik lupa nak bayar ek? hehe. waktu siang pon, hospital tak bukak lampu ek? walaweeehhh. Scary jugak kalau ade hospital macam tu.

Paling gerun time aku tengok syamsul yusof angkat mayat tu. Aduh~~ mula2 aku ingatkan die nak tinggalkan je..dalam hati aku

“tolong la.. jangan kata die nak angkat mayat tu…”

Sekali tu.. memang betol2 la kan die angkat mayat tu… cun la!! Serius cerita ni sangat beza dengan cerita seram lain kat Malaysia ni. sebab ape? Mana ade cerita seram lain yang hantu die betol2terpacak depan screen tu… terkejot aku time dorang nak bawak jenazah anna tu.. hantu tu betol2 mencapub depan screen. Memang GILA terkejot.

Tapi yang buat lawak nye time dekat hutan.. aku confused, aku tengok ju on ke aku tengok khurafat ni? kenapa HANTU die Merangkak2?? Aduh~~ jangan pandang belakang dulu pon hantu merangkak jugak. Ubah idea sikit ye lepas ni…;)

Lagi satu skrip filem ni agak skema.mungkin sebab skop production kot. Opszzz.

*soundeffect lagu Gerak Khas*

Lagi satu kalau cerita hantu dekat Negara kita ni.. memang akan ade ek SCENE TINGKAP TERBUKAK TERTUTUP, TERBUKAK TERTUTUP? memang KENA ade ke?oh… mungkin untuk tunjukkan betapa kuatnya jin tu kot…?

Kalau tak RADIO/KASET/CD ROSAK, mesti RADIO/KASET/CD TERTUTUP time bawak kereta. Nak menunjukkan yang ade benda tu. Huishhhh..

Kalau nak tengok hantu je.. mesti tengok CERMIN BELAKANG(scene dalam kereta). Waaah… ade idea lain tak???

Tapi.. overall, aku rasa filem ni memang layak la dapat kutipan 40 juta. Punggung aku pon tak de la pecah tengok cerita macam ni. berbaloi RM6 aku. terima kasih SKOP PRODUCTION & GRAND BILLIANCE sebab hasilkan filem2 macam ni yang buat aku tak rasa rugi melabur RM6 aku.



*tak sabar nak tengok cerita HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA. Tengok iklan die pon dah meremang bulu tangan aku ni.

10 comments:

  1. hahahaha...btol 2....bb popcorn kte yg abiskn..hahahaha...orite2 pasni kte tgok wyg sme2 ag k...cter khurafat yg ter best skali....i like.....

    ReplyDelete
  2. hahhaha..1st time nmpak ko takot cmtu...n aq pon xsabaq aih nak tgok hikayat merong mahawangsa by KRU production..

    ReplyDelete
  3. @Anonymous tak la.. ak rse ak yg mkn byk weh... hehe.. orite.. tak de hal la.. taw xpe!

    ReplyDelete
  4. owh..best eh cter nih..ade ckp xbest..tp papepon mj tak tgk wayang pon sbnrnye..hehe..mj n member kalau tgk cter seram mesti gelak2 la..macam tgk cter lawak..haha..

    ReplyDelete
  5. harga tiket penang just rm6 ke??
    Giler murah...
    Di Midvalley RM12 kot...

    ReplyDelete
  6. @misz zatty hahah. terkejot weh! tak pernah tgk cte terkejot mcm tu..

    ReplyDelete
  7. @MJ la... hbes tu mj tengok wayang time cte sedih je ke? jgn kate cte sedih pon mj gelak? =p

    ReplyDelete
  8. wuaaa...dah boleh jadi pengkritik filem dah...

    ReplyDelete
  9. @Nasriq hehe. tu memang cita2 asal nohfee.

    ReplyDelete
  10. taklah..mj tak pergi wayang..tak pernah jejak dah..cter sedih takde lah nak gelak2..tp kalau ade part kelakar gelak je..hehe..

    ReplyDelete