my medulla oblongata

Wednesday, January 5, 2011

Home » Telefon bimbit OH handphone…

Telefon bimbit OH handphone…

SALAM.

“eh eh eh, kenapa tak boleh nak tekan butang ni dah? Awat ni????”

Areef pon dengan hati yang sudah gundah gulana, membuka casing handphone nya. Cuba memicit2 butang handphone nya yang hidup segan mati tak mahu itu diberi ihsan abangnya.

“ah…gasak aku! Tak boleh nak mesej dah!” kata Areef.

[lebih kurang mcm ni la henfon Areef]


Areef mencuba lagi..lagi dan lagi.. namun, hampa. Lantas dia menekan butang OFF pada handphonenya. Seterusnya, ditekan kembali butang ON supaya handphonenya dapat diselamatkan. Lagi sekali, HAMPA. Tiba-tiba

“ttett tteet” (bunyi mesej masuk)

Areef cuba untuk menekan butang

“show” (show message).

Berpuluh2 kali Areef mencuba. Tapi tidak boleh. Muncul pula perkataan lain di screen handphone nya

“your memory is full, please delete some of your message to receive a new message”

Areef bingung. Lantas dia menyumbatkan handphone nya di dalam almari, dan terus membuka laptop.

“ aku perlu membuat status di facebook” kata Areef. Baru la dia sedar betapa pentingnya facebook, sebagai tempat untuk memberitahu rakan2 bahawa handphone nya sedang nazak.

Seterusnya, Areef membuka NEW TAB dan klik BLOGSPOT.COM

Areef bercadang untuk post satu entri tentang telefon bimbitnya yang sudah rosak.

And here it is.. blog nya sudah ditulis dan sudah di post. Dan anda membacanya kini, terima kasih kerana membaca. ;)


‎p/s

*sms tidak dilayan*.cewaaah, eh korang2, handphone aku bermasalah, hny boleh receive call. tak boleh sms. mintak maaf pd yang m'beri mesej. kesulitan ini akan berterusan sehingga aku dpt henfon baru. thank you.

7 comments:

  1. @Nasriq tengah tunggu handphone lama siap baiki la.. huhu,. handphone lama pon rosak jugak., wahahah

    ReplyDelete
  2. cube memanja kit2..mana tau nset tu merajok kot.ahak...

    ReplyDelete
  3. @Cik Bib manja? adui~~ manja2 ni yang lemah ni. hehe

    ReplyDelete
  4. Beli jer iPhone, samsung galaxy 5,6 bijik. Hehe ;)

    ReplyDelete
  5. @Hasan Suyat aduh~~ akan dipertimbangkan. beli 1, percuma 5 biji. ;)

    ReplyDelete
  6. beli jer henset murah2...kalo pakai sekadar tue jer.. huhu

    ReplyDelete