my medulla oblongata

Tuesday, February 1, 2011

Home » 4 sebab kenapa GIRL tak reply mesej BOY.

4 sebab kenapa GIRL tak reply mesej BOY.

SALAM,

Hai to all pretty girls n ugly boys. hari ketiga aku bercuti. Ape yang telah aku lakukan? Aku online, sms, tengok tv. And the same thing is happening now. Baru lepas nengok Fuhh~~. Ala yang tv3 tu.. haamiiikk. Cerita pasal artis seksi.

Opsss. Aku tak nak la cerita pasal ade artis kita yang cakap “dah sponsor kena la pakai” or whatsoever, ataupon nak bercerita tentang artis pakai tudung tapi Nampak rambut kat depan tu. Just.. entri aku kali ni nak bercerita pasal GIRL… ye, GIRL. Kaum yang cute lagi baik hati, lagi pemurah, lagi lembut hatinya.

Pernah tak korang mesej a GIRL, then, after a few messages, dia tak reply dah..? kalau tanya dekat aku, aku jarang buat dekat kawan2 aku. melainkan kalau aku betol2 malas busy nak bermesej.

Afterall, korang nak tahu tak, kenapa GIRL tak balas mesej korang tu..? hurm, bukan sebab kredit tak de.. ataupon battery phone habis. Ok la, itu adalah alasan yang munasabah, tapi hanya akan jadi MUNASABAH untuk certain situation je. Kalau situasi yang lain pulak..?

Sedang aku dok godek2 fesbuk aku tadi, aku Nampak la kawan aku punya status ni berbunyi begini..

Four main reasons a girl

will stop texting back.

One - You said something that made her mad

Two - You just started to get boring

Three - She fell asleep

Four - You said the letter "K"

Jadi, ingin aku mengulas lebih lanjut tentang status ini.

One - You said something that made her mad

ð Kalau anda annoying sangat, jangan katakan GIRL, even BOY pon tak nak layan. So, jaga2 la sikit ayat tu. Nak melawak boleh.. tapi biarlah bertempat.



Two - You just started to get boring

ð Macam yang pernah aku cerita di entri lepas aku.. kalau sms/message… perbualan tu akan jadi tak best kalau hanya dipelopori oleh sebelah pihak sahaja, manakala sebelah pihak lagi dok menjawab je.. tak tanya balik. Sama la konsep kat kelas. Kalau lecturer tu punya la banyak daya tarikan die especially tone die bercakap, tapi..kalau die tak interact dengan students die, still… students dia akan ADA yang mengantok. Yang lagi disaster..teros ZZzzzz. So, imagine that.

Three - She fell asleep

ð Ini adalah lumrah ye. Lumrah bagi sesiapa yang suka bermesej/sms pada waktu malam/tengah malam. Kalau tak reply tu..bukan nya bermaksud die marah dekat kau ke, or die merajuk. Tapi sebenarnye die tidur. Harap maklum disitu. Jangan pulak sampai, bila girl tu bangun esok paginya, tengok ade berpuluh2 mesej SORRY dari laki tu..sebab ingatkan GIRL tu merajuk. Watttttaaaa?



Four - You said the letter "K"

ð Actually yang ni, aku SELALU buat kalau aku malas nak bermesej dengan orang tu. Dari perkataan OKAY, aku singkatkan jadi K. aku tahu orang tu faham yang aku tak nak mesej dengan die lagi dah. Macam tu jugak dengan GIRL. Once u guys replied them with single K, they’ll expect yang korang dah tak berminat untuk bermesej.

Got it..? kadang2 sedar tak sedar gaya penulisan kita sebenarnye sangat memainkan peranan yang penting. Sama ade untuk meluahkan emosi atau sebagai kayu pengukur kebijaksanaan kita. jadi, kita tak boleh la main tulis je…tanpa fikirkan akibat, kesan atau impak yang akan terjadi.

Eh eh,

Akibat=kesan=impak. Ape la budak nohfee ni! terok betol BM die.

See?? Even kalau aku tersalah type sikit pon, mesti akan ade kata2 sambal belacan dekat belakang. Jadi, ayat kita adalah tanggungjawab kita. ayat kita juga adalah cermin diri kita. terima kasih.

Oh ya shafiq, thanks bagi aku idea nak buat entri pasal ni. =)

21 comments:

  1. @Wanie Affandi haha. well.. we r sista rite.? mesti la sama. kui3

    ReplyDelete
  2. K? ops silap, okey!

    Btw nice entri. :)

    ReplyDelete
  3. yg dua tu sokong. biasanya pompuan mmg mls nk tekan2 msg klu bukan msg ngan pakwe dorang..kdg2 jwb spatah je.ssh laki nih nk pikir nk msg pe lg, sdgkan yg start msg ni pompuan...mungkin pompuan ni sje nk hilangkan dia pnya bosan kot...hahaha(*oopps, ter'panjang' plak.xpe kan?)

    ReplyDelete
  4. @zulhusnie mahadi lelaki pk macam tu ke? haha, tak tahu menahu pon. ok la, biar aku jwb bagi pihak perempuan ek. hilangkan bosan? mungkin la kot. sila berpegang pada peribahasa NOHFEE ini,
    hilang SATU, ade SEBELAS, hilang SEBELAS, ade SERATUS SEBELAS. =)
    xpe.. lagi panjang lagi best! hihihi

    ReplyDelete
  5. eheheh,,like2 dis post so much~~mmg ira pon mls nk mcg dgn laki,,klau die org wt kte mara,,lg mls nk mcg,,klau die annoying sgt,,huhu

    ReplyDelete
  6. nyesal baca... trus jd ugly boy ..kan nohfee?
    gurau je...
    HAHA

    ReplyDelete
  7. @zie~azharizalira'z thank you. kan? lagi best kalau dorang start 'main ayat'. adeh~

    ReplyDelete
  8. @ZHARIF LOL. eh, x de la. tu pembuka bicara je. jangan terasa naaa. =p

    ReplyDelete
  9. betul2..kdang2 boring ah asek bnde yang sme jeeeeeeee

    ReplyDelete
  10. ahah!betuulll sgt2..haha
    mj mmg akn tidur kalau dah ngantukkk sgt..

    ReplyDelete
  11. wahaha. paling best kalau time dh ngantok, pastu orang tu reply lmbt..alamtnya.. sadakallahulazim je la kan.. hehe

    ReplyDelete
  12. kan? kan? kan?
    aik.. pernah mengalami ke ? ;)

    ReplyDelete
  13. Hehe..
    Kalau K tu memang nmpak mcm malas nak layan dah :D

    ReplyDelete