my medulla oblongata

Thursday, February 24, 2011

Home » 5 perkara yang paling JENGKEL masa buat exam.

5 perkara yang paling JENGKEL masa buat exam.

SALAM.
hai...to all bloggers! minggu ni memang minggu MATA PANDA. mana tak nye? tiap2 hari la dok bersengkang mata nak study. nak cover chapter yang tak faham. al maklumlah.minggu TEST..memang cegini. tapi aku tak de la study sampai pukol 3 4 pagi. gila hape nak study sampai pagi2? pukol 1 2 aku tidur la.. hehee. haktuuiii!

bila bercerita pasal exam, mesti aku akan fobia atau tak berapa nak suka dengan beberapa keadaan. nak tahu pe die?

1) lecturer/pengawas peperiksaan lalu/berdiri tengok kertas jawapan aku
maaak aiiihh...tambah2 lagi kalau aku tengah blur2 nak jawab. yang paling best pulak, lecturer/pengawas peperiksaan ni suka pulak tengok kertas jawapan aku time aku tengah blur. so, aku pon akan buat macam tengah kira2 or buat2 tengah berpikir. padahal...aku langsung la tak de idea. tak pon, kalau time aku ade idea...tengah dok syok mengira physics or calculus, tibe2 kalau lecturer lalu, teros aku kaku. takot salah. adoiii

lagi2 kalau muka yang tengok kertas aku tu cm gini.. memang aku ajdi iceberg teros.

2) bunyi handphone.
sangat la aku tak suka bila ade kat kelas mahupon berada dalam dewan peperiksaan. kalau ye pon nak promote lagu yang korang memang hard core gila tu, tak payah la dok active kan mode GENERAL. tolong la active kan mode SILENT. pada yang menggunakan handphone nokia, tekan je lama2 butang # tu. senyap sunyi la nanti handphone korang tu. ke, nak aku tolong silent kan? bukannye ape? once bila berbunyi je handphone tu, automatic ilmu2 kat kepala aku ni pon dok berbunyi girang. lantas, idea2 aku terkubur macam tu je. tak sempat nak tulis, dah lupa... hattoooiii.

3) meniru.
aku paling la pantang kalau meniru time EXAM. aku ulang, EXAM. bukan quiz ye. he he he. quiz aku tak kesah. exam aku memang tak suka meniru dan kasi tiru. ade pulak yang pandang muka aku dengan penuh harapan supaya aku boleh bagi jawapan dekat dia. jawapan aku BOLEH BLAH!

4) meminjam.
ni la habit yang aku tak berapa nak gemar. time exam la barang2 suma tak cukup. tolong la check dulu sebelum masuk dewan peperiksaan tu..sama ada barang2 penting cukup ke tidak. nak dijadikan cerita, time trial spm 2 tahun lepas...ade la sorang ni, terlupa nak bawak pemadam. last2 cikgu soh aku patahkan kepada dua bahagian. dan bagi dekat kawan aku. makkkk aiiihh.,pemadam aku pon dah la ceknonet. ni kan pula nak sedekahkan kat orang., walaweeeh. tapi disebabkan aku fikir2, agak2nye, macam mana la aku kalau kat tempat die,. so aku pon dengan hati yang baik, patahkan pemadam aku, bagi la dia sikit. waahh.romantik gteww!
[nak pinjam barang? hurmmmmmmm]


5) bising.
bising ni bukan setakat yang bunyi bising orang bercakap tu taw! tapi ni bunyi bising dook buat drum kat meja. ape dorang dah gian sangat ke nak pergi jamming? dok ketuk2 meja pulak dah., meh sini meh aku ketok kepala sorang2. time exam, aku memang takkan benarkan eardrum aku mengalami sebarang vibration disebabkan oleh bunyi2 yang muncul. time exam la, aku kalau boleh nak bagi eardrum aku rest sikit. kesian asek dok vibrate je selalu. hehe.

so...itu la diantara 5perkara paling jengkel yang orang selalu buat time tengah buat exam. oh..yang paling jengkel adalah...

*terasa nak buang air time buat exam.
ini yang paling aku MALAS. mana taknya, kalau nak pergi buang air, kena isi form keluar dari dewan periksa.... buatnya aku dah nak tercicir, takkan nak kena isi form jugak? tak pasal2 bercicir2 benda2 tak patot. tak ke jadi 1 hal lagi nak kena mengeMOP? sebab tu la, kalau aku nak masuk dewan periksa je, aku akan usap perut aku, aku akan cakap, "please behave well". wahahah.
[makkk! nak buaaaanggg!]

pernah tak korang mengalami situasi2 cm ni? ataupon korang sendiri yang buat benda2 ni? bek ngaku cepat! oh...aku memang skema sikit. tu la sebabnye, Mr A selalu cakap yang aku ni nerd. nasib baik dia panggil aku NERD. kalau die panggil aku MISS WEIRDO. tak ke parah perit petai aku menerimanya? erm, ok la.. jumpa di entri seterusnya! terima kasih datang membaca entri NOHFEE kali ni. =)


12 comments:

  1. teringat masa sekolah dulu.. time nak exam je nak makan oun xde selera hehhee

    ReplyDelete
  2. standard la tu kalau student engin bawak toyol ni...mana nak ingat semua formula...

    ReplyDelete
  3. haha, situasi yang memang orang lain pun akan jumpa masa exam..^^

    ReplyDelete
  4. pnh jadik je semua tu..part nk buang air tu la yg plg xbest..nseb mj pndai tahan..hahaha...

    ReplyDelete
  5. @noieuih.. time spm dulu nohfee paling la kuat makan..cepat lapar. wahahha

    ReplyDelete
  6. @Nasriq aku tak bwk toyol k? aku bwk hantu kak limah je. wahaha

    ReplyDelete
  7. @MJ
    pandai tahan? woow.. boleh fokus ke kalau tahan lama2? hehehe

    ReplyDelete
  8. opsss...pinjm meminjam...selalu sye ah tu,,tertinggal pemadam.. ;p hehehe..

    ReplyDelete