my medulla oblongata

Monday, February 7, 2011

Home » aku KAHWIN..?

aku KAHWIN..?

SALAM

hai to all pretty girls and handsome boys. kali ni tak de dah diskriminasi perempuan dengan lelaki. bila bukak fesbuk je, aku nampak semua orang dok buat style sedih nak balik university/sekolah/asrama masing2. ye la..siap ade yang nak DROP hari ahad lagi. terbaeeeek
[lebuhraya utara-selatan]

[ tempat yang kereta aku rosak tgh2 malam tu..ade kat entri ni]

masa cuti aku kali ni, memang flow ikot direction arus eletrik dengan baik! lepas dah bela lemak-lemak dekat rumah, aku dibawa ke penang. uhuk uhuk.. bukan ke uitm. tapi ke rumah cousin ku. untuk ape? untuk menternak lemak kembali. cousin aku buat kenduri doa selamat. dorang kata yang masak untuk 2 hari, hari tu ..cheff. erm..patotlah SEDAP semacam.

bila cousin dah berjumpa cousin... erm, paham2 je la. dan yang paling penting.,. aku mempersoalkan pasal DAGU. ye dagu. ramai dok cakap dagu aku ni lain macam. jom...kali ni aku bagi tunjuk gambar cousin aku semua beserta dagu2 kami.

[ini la syaza. dulu die gemuk. sekarang.. uhuk uhuk.. lagi kurus dr aku kot!]






terjawab tak? aku tak cucuk la. cousin aku semua dagu jenis macam ni. kitorang "pinjam" dagu warisan nenek moyang kitorang. =)

nak dijadikan cerita.. boleh pulak aku mimpi yang aku kahwin dengan sorang ni? dalam mimpi aku tu.. aku istighfar banyak2..menyesal kawin dengan die. dalam mimpi tu jugak..aku hope sangat2 aku BERMIMIPI.
dan tadaaaaaa!! siang pon menjelma, aku pon bangun dengan gembiranya.

time aku nak on the way nak pergi bilik air, makcik sedare aku tanya

"feera, kak siti kawin akhir bulan sebelas ke?"
 aku pon mengangguk dan senyum. time nak angkat kaki je... mak cik sedare aku tanya lagi

"feera punya 27 disember kan?"
aku blurr. pe cite pulak ni? 27 disember? la.. tu kan a day after birthday abang aku. awat pulak ni..lepas tu aku nampak cousin aku dok gelak2 dekat aku. eh eh kejap.kejap. 27? tarikh aku kawen ke??? oh no!!!! jangan kata mimpi aku tu betol..?

alhamdulillah... aku selamat sampai ke uitm penang berseorangan. taraf perkahwinan aku tidak diubah. 


*itu la mimipi paling worst pernah aku dapat seumur hidup.

1 comment: