my medulla oblongata

Wednesday, February 2, 2011

Home » Apa yang sepatutnya anda lakukan bila pasangan anda. . . . ?

Apa yang sepatutnya anda lakukan bila pasangan anda. . . . ?

SALAM, 
hi to all gorgeous girl n wonderful blogger out there! ok la, ok la.. to kacak boys also..ok la, dengan rasminya, aku dah tukar layout aku. tahniah nohfee! ramai pulak la kawan2 aku yang fanatik korea ni dah start havoc bila tengok cerita FULL HOUSE dekat ntv7. mak aiiihh. tu cerita lama gila tahap kot... ade yang masih minat lagi ke..? ok, ade la tu..

teruskan nohfee..teruskan.. aku terpikir lah pulak.. kenapa girl girl minat sangat tengok cerita korea ni.. oh, hero die hengsem rupenye... tak pon dorang akan kata, hero die mak aiiiih.. romantik betol.. tak macam lelaki kat Malaysia. semua keras macam batu. fuiyooooo. keras macam batu la bagus, tak de la lembik sangat macam DONUT. 

[aku ni kategori donut tak?]

apa sebenarnye girl girl ni nak.? nak kata lelaki Malaysia tak romantik, eh..Farid Kamil ROMANTIK dalam Lagenda Budak Setan tu ape? *eiw... tu bukan romantik, tu menggedik.

baiklah.. sebenarnye kitorang ni senang je... tak nak susahkan lelaki yang dah sememangnya serabut tu. nak tahu apa yang kami nak? ok, aku bagi metafora sahaja., sila memahami dengan teliti


1) BILA GIRL MENANGIS, SAPU AIR MATA GIRL
- maksud disini, kalau girl ade masalah atau perlukan boy, janganlah hilangkan diri u all. pujuk la girl. teman la girl.


2) BILA GIRL TOLAK/TUMBUK BOY, PEGANG MEREKA
- maksud disini, kalau girl cakap bukan2 time korang tengah gaduh.. jangan la marah dorang balik. boy perlu tahu..perempuan ni marah time tu je..dan time dorang marah..dorang akan kata apa sahaja yang dorang suka. tak heeengat dunia punya marah la.. tapi.. girl tak marah lama. ala.. macam perumpamaan boy selalu bagi dekat girl tu... PEREMPUAN NI, IBARAT KERAK NASI. ok prove it.





3) BILA GIRL TAK LAYAN BOY, SILA BERIKAN LEBIH PERHATIAN
- maksud disini adalah, kalau kaum yang comel lagi lembut ni (girl) tak layan u all.. u all kena la alert. bukannya girl BETOL2 tak nak layan boy. tapi girl sebenarnye nak kan perhatian boy yang lebih. mungkin sebab boy suka sangat bagi perhatian yang jitu dekat DOTA. tu yang girl jealous muak tu...



4) BILA GIRL TAK MESEJ BOY, SILALAH MESEJ
-maksud disini adalah, kalau girl tak mesej boy, bukan bermaksud girl tu merajuk ke ape ke, tapi sebenarnye, girl tu tengah tunggu mesej dari boy. sila la mesej mereka. tolong jangan gunakan LADIES FIRST dalam keadaan ni. sebab kita kan melayu. gunalah peribahasa melayu pulak. perigi mencari timba. ;)

ok la, cukup la sampai disini sahaja tips yang aku nak kongsikan bersama. bukannya aku nak suruh boy Malaysia ni jadi macam Changmin ke, atau hero2 korea kat luar sana. tapi, aku tak nak la dengar girl kata
"ish.. lelaki Malaysia ni tak romantik betol!"

adeh~~ sabar je la..

*credits to facebook. 







10 comments:

  1. okeh....aku nak wakil LAKI..kalau LAKI pulak..?takkan asyik nak manja kan gals..?boy pon perlu dimanjakan gak..ahahahahah....sbb member aku slalu marah aku..cakap..dalam cinte sume ppuan jek!!hahaha..gals rulesz!

    ReplyDelete
  2. HAHA. girls dikurniakan sifat manja dan lemah lembut. kadang2 perempuan pon ade jugak pujuk lelaki kan? fair n square n round la tu. ;)

    ReplyDelete
  3. wahh....
    etu la yg dapat disimpilkan ble tgk cter korea ni...miahahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha. aku tak tengok cerita korea. kui3

    ReplyDelete
  5. huhu...wey,DOtA xde kaitan dlam ni un ko nk blame..??hehe

    ReplyDelete
  6. Owh... aku ni jenis batu rupanya... baru sedar...

    ReplyDelete
  7. aku setuju kenapa girl xmesej boy..
    means dye nak boy mesej dye..
    boy pun xde perasaan buat xpeduli jer...gosh...

    ReplyDelete
  8. @Nasriq erkkk! hahaha. aku tak kata.. aku tulis je.. ;)

    ReplyDelete
  9. @Kiyopta OMK. hahah. gosh.... i no what u mean.. =)

    ReplyDelete