my medulla oblongata

Thursday, February 10, 2011

Home » jatuh SUKA

jatuh SUKA

SALAM.

hai to all bloggers! wah, aku rasa gila abah best la bila tak online dan menghadap buku dengan handphone ni. yela..mana taknye, selama aku dok menghadap laptop ni, satu kerja aku tak berjalan. angka perpuluhan untuk markah test n quiz aku pon macam kurang je nombor die. tak syok betol bila tengok result aku tu 2, 3, 4, 5, 6, kali. rasa macam nak campak lombong je kertas tu.

so, lepas cuti raya cina hari tu, aku start buat anjakan paradigma. aku start hadkan diri aku untuk online. aku letak laptop aku kat atas almari baju. supaya aku rasa malas nak pergi ambik. berukband aku ni pulak. aku sorokkan dalam luggage aku. so that aku akan rasa "ala.. nak kena bukak luggage besar gedabak tu pulak..". lepas aku dah berpikiran macam tu, aku akan cakap
"ah..malas ah nak online. study la"

tapi disebabkan aku rindu nak berblogging,aku tetap gagahkan jugak kaki aku ni panjat kerusi untuk ambik luggage semata2 nak ambik berukband aku. tahniah! 

ha.. tanpa melengahkan masa, aku mengumumkan.. yang aku......

jatuh dah. bukan jatuh sebab aku pakai wedges tinggi ni. tapi aku jatuh cinta suka dekat boy ni. peh~~ susah la gak aku nak suka orang ni. tapi ade beberapa benda yang buat aku tertarik dekat die ni.




1) humor
aku sangat dan sangat lah suka lelaki humor ni. sebab kadang2 aku ni akan tension belajar..especially kalau tengah buat Lukisan Kebudakteraan (LK). so humor sangat la diperlukan untuk aku meneruskan kerja2 kebudakteraan aku ni. bukan semua orang boleh berhumor. kadang2 ade humor yang sarcastic. ok, itu punya humor pedih wooo

2) baik
orang kata, budak2 yang suka lepak malam2 dengan kawan2 dorang ni tak baik perangainya. dulu aku pon selalu fikir macam tu jugak. tapi bila aku dah kenal, aku rasa... tak semua la. even abang aku pon kadang2 keluar malam. baik je aku nengok..? apa yang baik nye? ye la... baik. ok, unexplained!

3) melayan.
aku paling tak suka kalau orang suka condemn bila aku bercakap. contohnye la kan. kalau aku tengah marah dekat someone ni, pastu ade orang ni yang hajat dah baik..nak sejukkan hati aku, nak bagi aku tenang, tapi die dok back up someone tu. haih~~ so, aku suka kalau orang tu layan je ape aku nak cakap without complaining. tapi kadang2 kalau aku cakap tak berasas tu, baru boleh complaint ek.

4) respect.
hormat tu sangat la penting. hormat masa, hormat aku, hormat perkara2 yang akan buat aku sensitif. oh.. the main thing, HORMAT sangat la penting.

5) good looking
erm, tipu la kalau aku kata aku langsung tak pandang paras rupa kan? sometimes paras rupa mencerminkan peribadi. sama jugak concept kalau nak pergi temuduga kerja...orang akan tengok first impression dulu. so faham2 je la betapa pentingnya first impression. tapi kan...kalau orang tu muka tak lawa mana pon, kalau hati dah suka..semua nampak ok kan? bau kentot pon boleh jadi macam bau perfume paris hilton! hehe.



so.. itu la 5 point yang buat aku suka dekat boy, walaupon kadang2 kaum2 boy ni suka pakai perfume yang bau die.. makkk aihhh. buat aku rasa macam nak pengsan. tapi... we need each other. *statement x leh bla aku. so, tak heran la kalau aku 24 jam dengan phone aku. ;)

*dah lama tak buat entri yang agak berGENRE personal. entri aku waktu pes time buat blog dulu..memang personal gila. aku broke up pon aku cerita dekat blog! walaweeehhh. 

tapi jangan risau. aku TAKKAN letakkan STUDY dekat tapak kaki. =)

10 comments:

  1. tak ada siapa yang boleh tinggal henpon sekarang...

    ReplyDelete
  2. sape boy tu? :p
    dak ert setapak ye...ni either senior adik sy or mmg kenal adik sy ni :p

    ReplyDelete
  3. @Nasriq betol. henfon tu satu kemestian. hehe

    ReplyDelete
  4. @CaDLyNN hehehe. die bukan blogger.
    yeke? adik nme ape? erm, sye sekejap je kt teknik tu.. dlm 4 bulan je.. sape nme adik?

    ReplyDelete
  5. ye ke feera??ni aku nk usha laki tu feera!! eleh uitm penang ni kocik jo feera..hehehe...aku taw cara ko nk elak on9 tu...tp kalo da dpt on9,hmmmm syggggggg nyeerrrrr nk off kan,kan,kan feera????? hahahahaha!! btw,congrates ek sbb da ramai followers skrg...wuhuuuu..thx to blog larian...keh3!! ^^,

    ReplyDelete
  6. dah jatuh suka pulak dia..lepas ni jatuh apa la pulak kan..hehe..jatuh henpon kot..hehe..

    ReplyDelete
  7. @Kiyopta wahaha. insyaAllah kau tak kenal. kui3.
    taw xpe weh..once dpt online memang heaven gle lah. LOL
    betol tu, thx to bloglarian, blog ben ashaari.. =)

    ReplyDelete
  8. @MJ chhhooooi. henfon jangan. baru je beli ni ha.. hahah

    ReplyDelete
  9. eh eh...dah jatuh suka kat blog nie pulak

    ReplyDelete