my medulla oblongata

Saturday, March 12, 2011

Home » INLAH PEREMPUAN> guys, take note!

INLAH PEREMPUAN> guys, take note!

SALAM
Hai to all bloggers! semakin hari semakin jarang pulak aku mengupdate blog ni. bukan malas, or tak larat or tak de idea. Tapi aku sangat2 lah busy. Even nak makan pon aku berkira sikit masa aku..apetah lagi nak berblogging. Ye la.. mana taknye, final aku dh nak dekat. Ade la dalam sebulan lagi. Hurm..sedang aku dok godek2 facebook aku tadi, aku terperasankan something., orang selalu kata yang lelaki ni SIMPLE je. Perempuan yang COMPLICATED. Aduh~~ mengapakah…?
 hari ni tiba-tiba mood berkongsi aku datang. Ni bukan style kongsi makanan ke minuman ke.. tapi..tapi..tapi.. aku nak kongsi pasal apa yang korang perlu tahu pasal GIRLS. Siapa kata perempuan ni complicated sangat? Moh lee kite bace tentang perempuan a.k.a AKU.

tiba2 teringat pulak cerita korea ni.

1)    PERHATIAN.
Bukan saja lelaki. Tapi perempuan pon perlukan perhatian. Bukannya tak cukup kasih sayang ke ape ke.. tapi..tapi..tapi…tak semua masalah or cerita boleh dibagitahu dekat family sendiri. So, kaum2 lelaki ni haruslah bagi perhatian dekat girl korang. Kadang2, girl akan buat something untuk tarik perhatian boy. Bukannye bermaksud girl ni gedik ke ape, tapi girl ni nak lebih perhatian dari boy je..

2)    MERAJUK.
Mostly….yea.. perempuan memang suka merajuk. And that’s the only way on how to express something that we are strongly dislike. Most of lelaki, kalau marah, dorang akan diam je. Mungkin tu cara korang nak protes sesuatu.berlainan pulak hal dengan perempuan. Perempuan kalau boleh nak lelaki tu tahu yang die sedang TAK SUKA dengan sikap/cara/perbuatan lelaki tu. Ye la, nak cakap depan2, tak sampai hati...yela..kan perempuan kan lembut hati. So, merajuk is the only way.,.like I said just now..lelaki pon takkan la nak biarkan je kan? so… MAAF is the best word!

3)    ANGIN SUMATERA.
Ha..part ni. aku pon tergolong sekali. Kadang2 tu mood perempuan ni memang sukar diramal. Kadang2 mood OK, kadang2 mood kurang OK, dan yang paling best kalau mood TAK OK LANGSUNG. As we all know, perempuan ade hari2 yang dorang tak rasa macam nak berkelakuan baik. Ade masa hormone perempuan ni membuak2 naik. Lelaki kena la tahu yang perempuan ni bukannya acuh tak acuh je bila berbual dengan korang.Cuma perempuan akan switch mood die based on the way u treat her.


4)    GEDIK.
Ini yang perlu lelaki tahu. Setiap perempuan ade kegedikan masing2. Yang membezakan kegedikan tu adalah…samada gedik tu annoying ataupon tak. ade sesetengah perempuan hanya akan tunjukkan kegedikan dia dekat kwan2 perempuan die sahaja, bukan pada lelaki.. ade jugak perempuan yang akan tunjukkan kegedikan die pada lelaki dan bukan pada perempuan. Dan added jugak yang simpan kegedikan mereka dan tunjukkan pada teman lelaki mereka. So, guys…jangan ingat semua perempuan PERFECT without this word-GEDIK. Ok?
kami gedik dengan peminat kami sahaja.


 5)    CONTROL.
Mesti ramai yang kata, ish ape la perempuan tu control cun depan boyfriend die. jijik gila tengok…! Hey hey hey you! Perlulah korang faham..bukannye perempuan tu nak sangat control ayu. Tapi, bila dah berhadapan dengan orang yang kita sayang.. everything will be so much different! Kalau dengan kawan2 lelaki perempuan tu, die makan bagai nak rak. Tapi depan lelaki yang dia sayang, makan kadang2 tak boleh nak telan dah. Perempuan ni kalau boleh nak jadi yang terbaik untuk lelaki yang die betol2 sayang2. Bukannye die nak cover cun ke  hape. Tapi, situasi ni memang betol2 INVOULANTARY ACTION…which means, tidak disengajakan. Kadang2 tu ade je couple yang start dari jadi kawan dulu..pastu baru couple. Time jadi kawan ….makan depan laki tu bukan main hadap lagi..tapi bila dah couple..teros jadi ayu. *tapi kalau aku, 1st date memang kaku habis la makan depan lelaki yang kita sayang, tapi, dah masuk 2nd date, aku dah jadi biase and tak kesah sangat. So, kalau kes2 control ni biasenye berlaku pada 1st date. ;)

So guys….sebenarnye kitorang ni mana ade complicated sangat. Korang perlu la mendalami art of treating girls. Cara2 ni semua korang takkan dapat dari buku2 fiksyen ke non fiksyen ke..ataupon dalam game dota korang. Tapi, cara2 ni korang akan dapat bila korang perhatikan perempuan betol2…bukan dengan nafsu, tapi dengan pemikiran yang tajam. =)

*tak tahu la apehal aku dok rajin cari gambar2 korea ni....

6 comments:

  1. mwahahaha...part angin sumatera tipu la kalau ppuan takde...=___=

    ReplyDelete
  2. Owhhh...baru tau... kira perempuan ni macam baru turun dari planer zuhal la yea...

    ReplyDelete
  3. @Nasriq planet zuhal? yup. dan lelaki pulak baru turun dari planet marikh. itu yang boleh saling melengkapi. ;)

    ReplyDelete
  4. Eh... tak2... lelaki dari bumi... tu yang tak memahami tu...

    ReplyDelete
  5. @Nasriq haha, ok2. korang dari bumi. LOL

    ReplyDelete