my medulla oblongata

Sunday, March 13, 2011

Home » Perkara yang GIRLS tak suka pasal BOYS

Perkara yang GIRLS tak suka pasal BOYS

SALAM.
Hi to all bloggers! tiba-tiba hari ni rasa macam nak update entri..mungkin setelah aku keluar dengan kawan2 plkn aku dulu2..dekat Jaya Jusco (jj) ni ha..nampak la pulak beberapa orang lelaki yang agak annoying disitu. Uhuk uhuk… pernah tak korang tengok lelaki suwit suwit perempuan? Erm…. Yea yea.. mesti akan ade nye suara nak backup lelaki bile aku tanya soklan tu..antara jawapan backup yang paling popular adalah..

1)      La..kitorang saja je buat macam gitu
2)       Jangan nak bajet hot sangat la perempuan2 tu sume
3)      Normal la..lelaki suka kacau perempuan..

Hell NO man! Bagi la seberapa banyak alasan pon nak backup kaum lelaki tu..aku tetap TAK SUKA. So, di entri aku kali ni, aku nak lists kan beberapa perkara yang akan buatkan PEREMPUAN tak suka pasal LELAKI.
Ok, let’s start from the beginning!

1)      PERASAN.
Ini la jenis lelaki yang banyak aku jumpa dari aku zaman sekolah lagi. Perasan yang perempuan tu syok gila kat die..sampai kecoh2 kan kat satu sekolah yang perempuan tu syok kat die..padahlnye, perempuan tu, kenal laki tu pon tidak…mak aiihhh. Perasan betol. Lagi satu kalau lelaki yang perasan handsome dan ramai yang meminatinya. Wattttaaaa?

2)      BAJET HOT
Ape kah itu bajet hot? Berdasarkan kamus teori aku, aku mengatakan yang bajet hot ni kebanyakannya terdiri daripada manusia-manusia yang culture shock. Baru datang Bandar. Ataupon, baru jejakkan kaki ke kampong. Ade pulak pergi ke kelas pakai spek kaler hitam? Ade matahari ke dalam kelas ni kawan? haha. Dan yang paling best nye kalau lelaki tu bajet hot bagai nak rak. Sekali tu, kena marah dengan lecturer depan2…puih..pueh hati eden nengoknyo

3)      SWEET TALKER
Kadang2 sweet talker ni ok jugak..bagi sejuk kan hati kita. tapi aku bukan nak mention kan sweet talker yang akan persuade people to buy their products tu. Tapi aku nak mention kan “sweet talker” tak bertauliah disini. Bukan main sweet betol ayat2 die. kalau la perempuan tu boleh cair..memang dah cair macam air dah. Bila suruh die bekukan balik..die buat dek je.. maksudnye..lelaki tu memang manis betol bagi janji..tak kesah la janji jenis hape sekalipon, tapi bila mintak untuk ditepati..hampeh..serabai je aku nengok.

4)      GAMES.
Selalunya, GAMES la yang akan menjadi punca pergaduhan pasangan2 sweet couple ni. sebab ape? Sebab perempuan tu paranoid ingat boy dorang ade orang lain. eh eh…kawan2, dorang sebenarnye bukannya ade perempuan lain or nak curang or pape je la.. tapi sebenarnye dorang sebok dengan game dorang je.. kalau lelaki tu boleh angkat call or msj once kat girl tu time die tengah main game..i think, perempuan tu patot sangat2 la bersyukur. Sebab boys=games. Disebabkan tu jugak la..perempuan tak suka sangat teman lelaki die jenis yang gila sangat dekat game.

ni la dota korang kan? kan? kan?

5)   AMBIL KESEMPATAN
Sangat2 la aku tak suka lelaki yang SUKA ambil kesempatan ni. kalau perempuan ni baik sangat dengan die, mulalah lelaki ni ambil kesempatan nak mempergunakan perempuan ni untuk dapatkan apa yang die nak. Kira perempuan ni macam batu loncatan untuk die la. Suruh tolong itu la..suruh tolong ini la.. suruh tolong print out notes la..suruh tolong sign kan attendance la. Bullshit! Another type of ambil kesempatan adalah pegang tangan perempuan tu tak mintak izin, pegang badan perempuan tu sesuka hati mak pak die je. 

6) MINUM AIR BERBUNYI
Pernah tak korang dengar orang tu hirup air..dalam gelas or cawan guna straw*terutama bagi minuman yang berais*, then bila air tu dah habis, die still sedut jugak. kan dah mengeluarkan bunyi kurang senang.. no manners betol. Kebanyakannya aku tengok lelaki la yang suka buat cam gitu. Kawan2 perempuan aku masih dalam keadaan terkawal. Bukannya kitorang benci dengar ..tapi bunyi tu sangat menjengkelkan. Lelaki akan Nampak sangat tak cool bila buat perkara yang satu ni.

7)      UPDATING STATUS FB *ALWAYS. . . .
Maksud status aku disini.. adalah status di facebook. Sekejap single..sekejap lagi married, lepas sehari, engaged. Lepas 2 hari open relationship pulak…lepas sepuloh minit single balik. Hurm..yang ni tak semestinya lelaki taw. Ade jugak la perempuan yang jenis cegini jugak. ape sebenarnye motif korang update status relation banyak2 ni? ni tak cukup kasih sayang ke hape? Erm…lagi 1, entah sahih ke tidak engko ber’relation2 ni.

8) SELEKEH
Ok, ini depends pada perempuan. Ade perempuan yang suka tengok lelaki selekeh, dan ade gak perempuan yang merasa jengkel bila tengok lelaki selekeh. Selekeh dimata perempuan ni adalah bila lelaki tu tak iron baju kemeja die p kelas, bau badan yang kuat, kasut kotor. Tapi, in my case…aku suka lelaki yang rambut selekeh. Maksud selekeh aku..rambut die lurus dan sengaja dibuat serabai… pergh~~~ girls are easily fall in love with bad boys. tapi bukan bad boys yang selekeh mekeh tu. Ni bad boys yang ade gaya. Bad boys yang selekeh mekeh? Uhuk uhuk… tak kot.

aku minat betol lelaki yang rambut macam ni. pergh~~


ok guys? Kalau boleh tolong la elakkan dari buat perkara2 macam yang telah aku lists out kan tu. Kitorang perempuan ni bukannya memilih sangat dengan gaya korang. Cukup la kalau korang ade penampilan yang smart. *smart tak bermaksud skema..semua tu. Even lelaki yang pakai short, tshirt dengan cap pon, kitorang boleh kategorikan lelaki tu as a SMART man.  =)

18 comments:

  1. wow...sumernye btol!!!huhuhu

    ReplyDelete
  2. agak2 apa lelaki tak suka pasal perempuan??

    ReplyDelete
  3. @Muhsin Aminudin hahah. awk la yang kena blogging pasal tu pulak. =)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,Sebagai sepupumu,aku dengar la luahan hati wanita.

    ReplyDelete
  5. @Qadir. hhahah. terima kasih la wahai lelaki.

    ReplyDelete
  6. Girls like bad boys dont they ? lalala xD

    ReplyDelete
  7. @.Lemonish aha..seriously true! but a smart bad boys.. not the other one. hehe

    ReplyDelete
  8. @Muhsin Aminudin nanti kalau dh siap , boleh lah tinggalkan link muhsin kt sini. boleh nohfee g jenguk2. =)

    ReplyDelete
  9. @nohfee takde la. tp ade buat kena mengena pasal entri awak ni

    ReplyDelete
  10. ouch, yg no 1 tu agak padu terpanah di hulu hatiku..huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. but that's is your point of view feera.. =.=

    ReplyDelete
  12. @wanXwan thank you. yea, everybody has their personal point of view, wanXwan.

    ReplyDelete
  13. alamak,takat game je pun.tak kan nak jeles gak,ehheeee

    follow sni^^

    ReplyDelete
  14. @Woofer Storm hehehe, bak kata mr k, girls are always with their eiw eiw thingy. =)

    ReplyDelete