my medulla oblongata

Sunday, April 10, 2011

Home » Cerpen: Cinta Pandang Pertama #2

Cerpen: Cinta Pandang Pertama #2

sambungan dari Cerpen: Cinta Pandang Pertama

1 message received.
Lean: saya nak putus. ok bye.

putus? senang nye dia cakap macam tu! ahhh... benci sangat dah ke dia dengan aku?

Syimir: awak... awak jangan main2 nak putus putus ni semua.

5 minutes later
[no reply]

10 minutes later
[no reply]

30 minutes later
[no reply]

60 minutes later,




Lean: awak rasa mesej saya tu macam gurauan ke?
Syimir: saya tak tahu.
Lean: memang la awak tak tahu. sebab awak tak pernah ambik tahu pasal saya!
Syimir: apa awak cakap ni? awak tak faham saya...
Lean: ye, memang saya tak faham awak. sebab awak kan hebat. saya tak sehebat macam awak.'
Syimir: ok, let us start again. 
Lean: shoot.
Syimir: right... kenapa awak nak putus?
Lean: sebab awak selfish
Syimir: kan saya dah kata, saya susah hati, final nak dekat. saya tak sepandai macam awak.
Lean: pergi hang out dengan kawan2 boleh pulak? saya sendiri pon tak tahu yang awak pergi ber'fixie dengan kawan2 awak. sampailah wawa tanya saya semalam. apa awak fikir, bila kawan awak tanya pasal girlfriend awak, dan awak tak tahu pon yang girlfriend awak sebenarnya pergi mana. apa awak rasa?

[no reply]

Lean: dah la syimir.. saya tak faham dengan awak. mungkin sebab saya tak kenal awak siapa. tiba2 awak muncul dalam hidup saya. i believe in karma. 
Syimir: i love you!
Lean: you don't love me, you just need me!
Syimir: i need both ..love that you loved so much.
Lean: i think i should give you a chance to say a word to defend yourself, NOW..shoot!
Syimir: OK, i am not ready YET in this serious relationship. but... doesn't mean, i'm not going to be unready forever. just gimme some space.
Lean: then?
Syimir: saya tak nak awak fikirkan saya. saya nak awak berjaya dalam study awak. saya tak nak, disebabkan saya, result awak jatuh. saya tak nak semua tu berlaku...
Lean: duh~ bullshit! beside of my parents, u are the reason why i'm here. study! itu lah alasan tah pape yang selalu lelaki bagi kalau nak break up dengan perempuan kan? that is so lame, UNFAIR! could you please just straight to the point?
Syimir: bagi saya masa.
Lean: kenapa susah sangat nak cerita the real thing? saya ni siapa pada awak? kawan awak? musuh awak?
Syimir: girlfriend saya.
Lean: so?
Syimir: saya mintak maaf.
Lean: jumpa saya dekat foodcourt kolej pukol 5pm.
Syimir: kenapa?

5 minutes later
[no reply]


i need a CD and a Laptop! mana pulak CD kosong ni? urghhh. 
yeeeees! found it! 

www.4shared.com [enter]
Jar Of Heart [enter]

downloading. . . . . . . . . 

www.google.com [enter]
jar of heart lyrics [enter]

[burning is completed]


****************************************

Dude,

I know I can't take one more step towards you 
Cause all that's waiting is regret 
And don't you know I'm not your ghost anymore? 
You lost the love 
I loved the most 

And I learned to live, half-alive 
And now you want me one more time 

Who do you think you are? 
Runnin' round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 
You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Who do you think you are? 

I hear you're asking all around 
If I am anywhere to be found 
But I have grown too strong 
To ever fall back in your arms 

And I learned to live, half-alive 
And now you want me one more time 

Who do you think you are? 
Runnin round leaving scars 
Collecting your jar of hearts 
And tearing love apart 
You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Who do you think you are? 


Syimir: terima kasih.
Lean: i hope you know the real meaning of the lyric.
Syimir: pictured. have u opened the letter that i gave to u?
Lean: nope
Syimir: go and open it.

Babe, 

I know you can't take one more steps towards me
cause all that's waiting is hurt
and i know that u'r not my ghost anymore
i miss the love,
i loved the most.

i am learning to love you, 
and now i do really want you.

i think i am still yours.
i never run away from you, even leaving scars.
i never throw any jar of hearts.
i never tears our love apart,

yes, i'm asking you all around.
where'd you go?
i'm too weak compared to you.
i have nothing for granted, but love.

i do really hope to have a nice time just like before
baby, i never broke my promises,
i'm back to hold you even tight.

14th April

Lean: Happy 2nd month anniversary sayang!
Syimir: happy day, too sayang!


-the end-

p/s; kalau la semua cerita ada happy ending. everything would always be better than this. 









6 comments:

  1. ooo..tak putus ek dorg..haha..
    part ending die best la..suke2..

    ReplyDelete
  2. @MJ tu kena pk sndiri la.heheh.
    thx2.. =)

    ReplyDelete
  3. ni citer cinta ang ka feera??hehehe.... feera...teringat zaman gado2 dgn Mr.D dulu cmni lah....tp bad endinglah...break up sudey...huhu...pape pun,smoge berbahagia!! :) hahahaha

    ReplyDelete
  4. @Kiyopta cerita aku? tak ah.. ni aku reka la... awat la angpa suma dok igt ni cerita aku? addoooi.
    korang gado dlu pn sebab ni ke??

    ReplyDelete
  5. @s.u.h.a yeah... life wont be that simple. but i believe that life is like a puzzle. u just have to re-arrange them altogether. n u'll see the true figure. =)

    ReplyDelete