my medulla oblongata

Monday, April 4, 2011

Home » setelah dicamapak ke titi yang berhayun, aku.. . . .

setelah dicamapak ke titi yang berhayun, aku.. . . .

SALAM.
amaran: entri aku kali ni, bersifat diary sebentar. kalau rajin, sila teruskan pembacaan.


 hi to all bloggers! hari ni, letih, penat, lelah, sakit, semua ada. kenapa nohfee? yea yea.. aku baru je balik dari camping. dah lama aku tak bercamping. lepas aku bercamping dekat puncak gunung jerai masa form 5 dulu, teros aku dah tak nak involve pape jenis camping pon lepas tu. tapi disebabkan kitorang.. BPC(badan pertolongan cemas) diwajibkan untuk involve dalam camping ni, aku pon memaksa diri aku untuk pergi. so, here it is!

1st day
yea, yea..titi hayun.. macam la aku tak pernah pergi. aku pernah pergi masa aku form 4 dulu..jadi fasilitator untuk adik2 form2 time kat mrsm dulu. pergh~ x best la tempat tu. so, aku dengan hati yang sangat membenci kedah, pon bertolak la naik bas. the whole perjalanan aku tidur. erm, itu kan hobi baru aku. bukak2 je mata... WALAWEEEEHHH! ni tempat camping ke tempat bermandi manda ni? wow! tak macam camping langsung., sebab kitorang rupa2nya pergi ke HUTAN LIPUR TITI HAYUN. bukan nye titi hayun semata2. mangkok hayun betol aku ni. bila dah nama hutan lipur, sure2 la ade air sungai..hutan. yea..hutan. *grr,seriau aku*

lepas dah dirikan khemah and all that..malam tu, kitorang dibagikan tugas santry*berjaga waktu malam* and  kumpulan. and this is the most exciting part! kenapa? sebab time ni la aku boleh kenal kawan2 baru. sebab, i love to make new friends. lepas dah bincang2 untuk malam kebudayaan, so, kitorang decided untuk buat musical untuk lagu KEKANDA ADINDA. ala..yang lagu atilia dengan monoloque tu. pernah dengar tak? and unfortunately...aku pulak dipilih to be the Atilia in this song. watttaaa? nevermind. bedal je la...

2nd day
jalan ke tangga kenari
grrr....bangun2 je kena pergi PT pagi. watttaaa? memang dasar camping betol! takpe, just chill ourselves. enjoy the moment. time nak cool down lepas jogging, ade la budak kecik sorang ni p tunjuk kat aku. suruh aku p buat cooling down kat depan. cis! siot punya budak kecik. buat malu aku je. dengan muka tak puas hati nya, aku pon buat la kat depan. yes, that's it. perot aku dah berbunyi2 cengkerik dah ni. tapi..tapi..tapi..aku mngantuk la... so, aku decided untuk tidur. sekali tu, aku bangun2 dah pukol 1 lebih..tak sempat nak makan tengah hari, so. aku pon dengan muka selamva vadak nye, pergi order laksa dekat kedai berdekatan. 




time for flying fox!!! ouh yeahh. semangat gila la kan mula2 nak main flying fox..sekali tu..hampeh! aku ingatkan ni flying fox yang macam kat plkn aku dulu., tapi rupa2nya ni flying fox type buat sendiri. tak de confident aku nak buat aktiviti ni aih.. so, aku dengan kawan aku, p turun sungai. kawan aku p mandi, aku rendam kaki, buat sudoku. terbaeeekk



so, tonight is the night, man! malam kebudayaan. malam yang paling aku tunggu2. why? sebab aku memang minat benda2 kebudayaan ni. aku kan penah cerita dulu, aku sebenarnyem tak minat engineering langsung. aku minat performing arts. so, here is my favourite stream! 
watak aku dalam lagu ni memang gedik sangat2. which is sangat bertentangan dengan real life aku. erm, actually aku memang suka bawak watak gedik2 ni. duh~ who cares? menang tak menang belakang kira, janji, kitorang satu group enjoy ourselves. and, tat's it, we enjoyed to the fullest! dan disebabkan kitorang terlebih enjoy, balik2 khemah je..semua teros tidur. santry? Zzzzzzzz

3rd day 
"krrrriiiiinnnng" masa untuk ke kelas (outside learning). ini la kelas pertama aku untuk sem ni yang aku tak mandi dulu. aku prefer tidur dalam khemah daripada sebok2 kan diri dalam toilet jijik  kotor tu. lantak la...apa aku kesah. dah nama pon camping, haruslah tak mandi. hehe. lepas kelas ade acara penyampaian hadiah. group aku...? alhamdulillah..dapat persembahan terbaik. yea bebeh! and aku as pelakon perempuan terbaik, wah! dah macam festival filem pulak dah. boleh la lepas ni aku nak berlakon dengan farid kamil ke..bla bla bla..stop it nohfee. 


lepas dah lipat khemah and all that, kitorang pon bersiap2 balik ke kampus. 
bangun bangun je aku pagi tadi nak pergi mandi...
 maaaaaaaaaaakkkkkkkkkk!!!!!!! kaki sakit!!!!!!!
ye, kekejangan otot kerana dah lama tak bersukan. tahniah nohfee! dengan muka yang sebal, aku pon bersiap2 pergi ke kelas LK (lukisan kejuruteraan), and guess what? kelas batal! yeah!!! sekali dengan kelas bel petang batal. so, dengan ini, aku nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada lecturer bel aku, dan lecturer LK aku, kerana betol2 memahami situasi aku. hehehe. tiba2, 
"weh, autocad(LK) kena hantar minggu ni taw"
wattttaaaa? print pon tak lagi..mak aihhhh. 

ps/ overall, aku rasa camping kali ni la the best camping ever yang pernah aku pergi before this. kenapa? sebab camping ni sangat la relax. dan aku sangat suka camping yang santai2 macam ni. although at first aku agak la berat hati nak pergi, tapi at last, i can feel the excitement here. thumbs up to komander2 and of course to abang RAJA sebab buat proposal untuk pergi sini. thumbs up man! =)



4 comments:

  1. mak ai..best giler camping ko..santai3..
    n tahniah ..hehe

    ReplyDelete
  2. tak habis2 dgn sudoku...hahahha...

    ReplyDelete