my medulla oblongata

Monday, May 23, 2011

Home » Adakah Anda Salah Seorang Daripada Mangsa Mr/Mrs C?

Adakah Anda Salah Seorang Daripada Mangsa Mr/Mrs C?

SALAM

memang best gila kalau kita pasang lagu yang paling kite benci sebagai alarm tone. rasa macam nak hempas je phone tu. setakat ni, lagu alarm tone aku lagu GRENADE-bruno mars tu. tak tahu la asal aku benci sangat lagu tu. maybe sebab lagu tu sangat2 hiperbola yang aku tak boleh terima kot? ye la kott..

kenapa aku suka sangat update entry pasal LOVE. oh, tolong jangan tanya aku. sebab aku pon tak tahu. nak kata falling in love, tanda2 falling in love ni aku tak de ok. oh nak tahu apa tanda2nya? setelah aku dok godek2 tumblr, oh ya, aku jumpa satu gambar yang aku rasa best untuk dibawak blogging. coppp. apa tu Mr/Mrs C? yeahh...again..C stands for Cinta. so here it is! macam mana nak tahu korang ni salah seorang mangsa yang sedang dilamun cinta ataupon tak? moh lee kite membaca yee



1- baca text orang tu berulang-ulang kali.
yeahh. orang yang tengah angau ni, kalau dapat text dari orang yang die suka, memang rasa macam nak usung handphone tu bagi tahu dekat satu kampung, makkkk edward cullen balas mesej Tipah maaakkk! lepas dah excited yang teramat tu, mula la duk senyum sorang2 baca balik mesej2 yang die bagi. kalau baca sekali tak apa, tapi dok baca berulang2 kali. SAHHHH lettewww.


2- Malu bila berdepan dengan dia.
masa ni la.... muka yang sedia merah, lagi bertambah merah bila jumpa dengan dia. tak merah? ok, mesti berpeluh sejuk kan? kalau dulu, boleh je bersembang satu meja, gelak mengilai sekali. tapi bila perasaan tu datang, duduk semeja pon dah tak boleh. mesti nak ke tandas, tengok keadaan muka. ok ke tak? make up cair ke tak. apa yang kita buat depan dia pon rasa macam..semua kekok.


3- Bila fikir tentang dia, YOUR HEART BEATS FASTER
bila tengah dok sebuk buat group discussion, tiba2 kawan korang tanya

"eh, mana C ni ek?"

teros jantung berdegup pantas *ecece..ayat tak boleh bla*. time tu la " eh, die ade sekali ke?", "eh, mana die?", "eh tudung aku ok tak?" . tak keruan. yes, itu la perkataannya. TAK KERUAN.


4- Mula mendengar lagu2 yang slow2 swing~~
contoh lagu jenis cegini macam la lagu "romance-ku ingin kamu" tu.. time tu la terasa macam wah, radio pon tahu mood aku yang tengah falling in love ni. dj radio tu agaknye ada sixth sense kot. masa tu la rasa macam lagu tu dibuat untuk kau dengan orang tu. pehhh





5-  Bau perfume
perfume die. memang akan ingat. *walaupon perfume die serupa je baunya dengan perfume orang lain*. tetap rasa happy bila bau. kalau bau tu datangnya bukan dari orang yang kita minat pon, kita tetap rasa happy gak, sebab akan teringat dekat die.


6- Sedar yang korang akan senyum bila teringat pasal dia.
orang kata kau orang gila pon tak apa. sebab korang rasa "ada haku kesaaah?". bila teringat je orang tu, teros rasa nak senyum. bila ingat cara dia yang macam Mary dalam cerita korea Mary, Marry Me tu, teros rasa nak gelak.


and last one~~


7- EVEN THOUGH THERE WAS NO SPECIFIC NAME MENTIONED, YOU WERE THINKING ABOUT HIM/HER WHILE YOU'RE READING THIS ENTRY~~


so, dah taw siapa yang korang crush? good! teruskan usaha anda. cara macam mana nak pikat perempuan/lelaki..tak dapat la aku nak bagi kat sini, sebab aku pon tak tahu. ye la, citarasa berbeza. lain la kalau aku nak suruh korang mengorat aku, then aku boleh bagi tips macam mana. tapi kalau untuk umum, oh..citarasa sangat berbeza.

hehe. aku rasa entry aku dah semakin geli2 la pulak semakin hari ni. ni yang buat aku malas nak update pasal cintan. ayat aku pon mesti bunga2 gak. hadduuii. lepas ni last aku nak update pasal love2 story ni. lepas tu aku nak update pasal lain pulak.


_thank you baca entry nohfee_






28 comments:

  1. hehe..like2!! hurm..mmg da tau da spe mr.c sy. haha

    ReplyDelete
  2. @Black_roses92 oh ek? good2. teruskan usaha anda. =)

    ReplyDelete
  3. wah fiera,,sedebuk terkene kt btg idung,,,he2..like3x,,,

    ReplyDelete
  4. hahaha. seems like hang pun tengah jiwang nih. ha ha. joke babe!

    ReplyDelete
  5. haha, sangat betul. setuju tahap maksima la. aduyai. :D

    ReplyDelete
  6. @cikin haha. yeke cikin? ade letteeeww! =p

    ReplyDelete
  7. @Kyra
    hahaha. actually tak jiwang pon. tak tahu kenapa la... hehe

    ReplyDelete
  8. dah x nak pk... selalu bertepuk sebelah tgn.. bila tgk dia jln ngn pompuan len berasap2 cemburu..oh..don't want... bila buka fb lagi sedey...hukhuk..

    ReplyDelete
  9. @NiLaM sUhAnA oThMaN xpe la.maybe ade yang lebih baik utk anda . =)

    ReplyDelete
  10. fuhh..takde satu pon kena,hehe..
    eceh2..ntahnye, asek cter loving2 je kn..nk kate ade pape, dah xde kn..ke ade ape2 balik nih??haha..btw, ape tumblr nohfee?mau tgk sih..=)

    ReplyDelete
  11. @MJ
    hahah. xde la. mungkin persekitran kot. ecece. hhahah. tumblr ku? oh..tumblr ku tidak fully furnished lagi. hehe

    ReplyDelete
  12. okay, saya selalu buat... sah-sah jatuh cinta ni

    ReplyDelete
  13. heheh dah tahu da siapa yang kita suka ^^

    ReplyDelete
  14. wink wink...
    ade org tu ade taman ek dlm hati =p

    ReplyDelete
  15. "last nak update psl cintan ni" hehe
    boley tahan sampai bila ni? can't wait to see..
    xoxo

    ReplyDelete
  16. @Anonymous mmg x boleh la kannn. huhahahah

    ReplyDelete