my medulla oblongata

Thursday, May 5, 2011

Home » cerita haku lagi.

cerita haku lagi.

SALAM

ah, lama betol ak tak update blog. dah bersarang dah ade tahik cicak dh pon ni. oh yea, speaking of SHIT, reminded me of my fav word. yea, BULLSHIT. betol tu. 
setelah 2 minggu bertungkus lumus study macam nak mati. at last ak bebas gak duduk dekat rumah. actually, duduk dekat rumah la yang tak berapa nk bebas. why? sebab kat rumah tak boleh nk bangun lambat macam aku buat dekat kolej. haiyaaa. 

aku dah start rindu nak pegang buku. rindu nak kira2. oh yep, rindu nak bercengkerama dengan kawan2 aku. eh eh.. dah2 la introduction merapek pulak. actually aku nak bercerita something pasal what had happened to me for today. yes TODAY.

tadi, aku bersiap2 nak pergi teman kakak aku pergi beli lauk. lepas teman die pergi beli lauk, aku suruh die tolong hantar aku pergi lrt taman bahagia. by the time nak tunggu die, aku boleh pulak tersalah masuk kereta orang!! wattaaaffuu. tu la kakak aku ni, kereta die ramai betol orang lain guna jugak. kan aku dah keliru mana satu kereta kakak aku. so, dengan muka yang penuh kemerahan dan kepeluhan, aku pon tutup balik pintu kereta sape tah tu...then pergi dekat kereta kakak aku. MALU SIOOOOTTTT!

agak2 nye kalau kereta kakak aku modified macam ni, mesti aku tak salah kereta lagi dah pas ni.


aku dengan kawan aku, KME ni pon pergi la wangsa maju. nak pergi beli kamera for her bf! woaaah. tat is the very sweet of you, my friend! suka pulak aku tengok camera tu. tapi, apakan daya, duit dalam bank aku tinggal 2 angka je. tak boleh la nak menggedik beli kamera baru. setakat tengok je la yang boleh. yang nak dijadikan cerita, time nak balik dari kedai tu (nk pergi lrt wangsa maju balik), kitorang tak jumpa teksi. so, terpaksa la jalan kaki dari kedai tu sampai la ke stesen lrt wangsa maju. memang air kelapa turun dengan lebatnya la kan.

nak dijadikan cerita, time tengah jalan2 tu...dua kali kaki aku terpeleot. DUA KALI ok! eh tahu tak terpeleot tu ape? terpeleot tu macam kalau korang pakai heels, then tbe2 kaki terpeleot. ha....macam mana nak explain ye? ha..macam tu la. time tengah dok jalan2 tu la ade la beberapa buah kereta n motor yang keep on saying this 
"haaaaiiiii"
paling best, bila ade kereta n motor tu hon then buat muka gatal. low mentality betol. aku tak faham la rakyat malaysia ni. suka nak baut macam tu. apa motif dorang hah? dorang sendiri tahu kn, yang kompem2 perbuatan dorang tu nampak hina di mata perempuan, then kenapa nak buat lagi? oh....nak bergurau ye? BULLSHIT.

konpiden aku hari ni berada di tahap maksima la jugak. sebab baju yang aku pakai hari ni. actually baju sangat memainkan peranan penting dalam hidup aku bagi mempamirkan tahap konpiden aku. gaun yang aku beli ni, actually aku memang tak nak pakai dah. sebab aku beli gaun ni semata2 nak pakai time keluar dengan bf aku for the last time before habis sem 2 ni. unfortunately, something happened, and aku tak dapat nak pakai baju ni depan die. takpe ah. *padahal terasa tahap baban dah ni. dah pakai depan kawan aku pon kira ok la. 
NEXT!!!!!!
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


time dekat klcc. aku p tengok cte FAST N FURIOUS 5. serious best! aku suka action movie cegini. tak ganas sangat. and, aku wonder, brape billion kah dorang habiskan buat pengambaran filem ni. kalau nak di'compare dengan filem tempatan. memang tak la kan. oups..sorry dr rozmey!
ade satu benda yang aku paling pantang kalau habis tengok wayang. bila filem tu belom fully finished lagi, dorang dah bukak lampu. n people pon berpusu2 keluar dari pawagam. and ak? aku dengan kawan aku, stay still dekat tempat duduk..still tengok lagi sampai la....ade scene yang betol2 terakhir. sape yang dah keluar tadi tu kan, dah membazir je tak dapat tengok scene akhir tu. ish! ape la... kalau ye pon nak bukak lampu and nak start mengemas tu, pikirlah dulu, ade ke tidak scene AKHIR tu. siot bebenau!

over all, aku rasa one day filem malaysia pon boleh tandingi filem2 barat. well, KRU has made their move. how about others? jangan la fikirkan keuntungan tu at the first place. fikirkan kualiti filem tu. kalau ade kualiti, mesti ade orang tengok, kalau ade orang tengok, mesti ade kutipan beriban. betol tak dr rozmey? eh tersebut pulak. ok la ok la. tak nak cerita pasal filem lagi dah. kalau dok bercerita, panjang pulak entry ak nanti. 

footnote: balik2 je aku kena layan IM fb dari sape tah. dok exaggerating pasal die ade kebun n so on? ok, kau dah salah fakta, then kau nak bercerita lagi dengan aku? sorry. aku tak suka bercakap dengan orang yang tak de ilmu tapi bajet2 macam ade ilmu. if u have zero knowledge, then, do not argue for something tat out of your knowledge. 


2 comments: