my medulla oblongata

Thursday, May 12, 2011

Home » Cerpen: Move On. #2

Cerpen: Move On. #2

Wawa Gorgeous is online
Lyana Elferra is online.
Wawa: lean, kau ok?
Lean: mesti la ok. Asal?
Wawa: kau contact lagi dengan die tak?
Lean: sape? Mamat tu?
Wawa: yup
Lean: then u should say “die contact lagi tak dengan kau” bukan nya “aku contact lagi tak dengan die” for sure aku cakap aku tak contact die.
Wawa: hari tu die mesej aku.
Lean: well stop till there. tak nak dengar dah. dah2 la tu..
Wawa: no no.. i didn't mean to say anything that will hurts you, but...
Lean: you always hurting me whenever you mention his name.
Wawa: sorry dear, it must be affect you horribly isn;t it. my bad.
Lean: nevermind. forget it. 
Wawa: ok la, macam tu, aku nak kena out ni. see u! 
Lean: sure thing. tc!

Wawa Gorgeous is offline
Nur Zana Aifa is online

Zana: hai lean.
Lean: eh hye zana, kau pe cer weh?
Zana: alhamdulillah aku ok. makin lama cuti sem, makin berat badan aku ni ha. eh, weh aku nak tanya kau ni
Lean: pathetically, me too! haha. apa die?
Zana: kau nak duduk dengan aku tak kalau tak dapat kolej?
Lean: tak menyusahkan dak rumah kau yang lain ke?
Zana: lagi ade kau, lagi aku suka weh, jangan risau. Nina dah bagi green light. die ok je kau nak join sekali. 
Lean: great! tapi kalau aku tak dapat kolej baru aku duduk dengan kau k? means aku tak sure la. depends on result kolej aku. 
Zana: takpe, kitorang ok. jangan risau.

Dukacita dimaklumkan, permohonan kolej anda adalah TIDAK BERJAYA.

demmmm! baik tak payah pergi aktiviti kolej! end up dengan tak dapat jugak. poodddaaah! eh jap jap..call Zana kejap lah.

Lean: salam, Zana.. ni Lean
Zana: eh hai weh. kau dapat tak kolej?
Lean: tak weh. adeh....offer kau last time ade lagi tak?
Zana: always for you.. bila nak bawak masuk barang?
Lean: nanti aku sampai kampus, aku teros pergi rumah la ek...
Zana: ok2. c u there. bye


"Ya Allah Lean!!! banyak nye barang kau. ni nak pindah teros ke apa?"
"agak la, again..sorry beb susahkan kau"
"hai...need my help?" satu suara yang agak familiar dari arah belakang
"Lean, Lean!!" aku menoleh melihat Zana. 
" apa?"
"tu haaa..." sambil menjuihkan bibirnya.


Lyana Elferra is online
Syimir Rahim is online


Syimir: hai Lean
Lean: oh hai Syimir. thanks tolong tadi. thanks a bunch
Syimir: sama-sama. thanks jugak approve fb aku 
Lean: oh...sama-sama. 
Syimir: well, tak sangka kita jiran kan?
Lean: yep. taw takpe. 
Syimir: busy tak?
Lean: a lil bit. why?
Syimir: nak ajak makan kat bawah. 
Lean: well, i don;t think so. i need to unpack all things you know...i'm sorry, i'd love to, but i can't.
Syimir: oh..takpe la kalau macam tu.
Lean: well, i gtg. kne start unpack starting now. kalau tak, sampai bila2 kerja tak berjalan.
Syimir: oh..right. if u need anything, remember...i'm just on the next door.
Lean: ok. bye.

Lyana Elferra is offline.








"lean, i'm sorry. aku tak tahu pon yang die pon sewa dekat sebelah rumah kite. sorry sangat2..."
"hurm...tak pe lah. bukannya die duduk satu rumah dengan kita pon". kepala dongok kau Lean! duduk sebelah rumah tu kire macam duduk satu rumah. lagi dekat, lagi senang nak jumpa. apa ke bangang nye kau ni Lean? perlu tak aku nak tukar rumah? oh no no... takkan disebabkan die, aku nak pindah? macam mana nak move on macam tu. cehhh. 
"lean, oi...kau mengelamun ke?"
"ha? err.. kau cakap apa tadi?"
"haha. tak de apa la. aku nak keluar pergi jusco ni, kau nak pesan pape tak?"
"nak mcd" tiba2 terpacul mcd. kau buat hal lagi Lean....asal mcd pulak??


***********


Syimir: dah makan?
Lean: dahhh,. =)
Syimir: sayang makan apa?
Lean: makan kfc. 
Syimir: asek2 kfc je... muka pon dah jadi macam muka kfc dah tu...
Lean: awak tu macam muka mc donald! haha. syg mcd!
Syimir: syg tu kfc! haha. rambut putih
Lean: awak rambut merah. 



***********

1 message received.

Ardy: hye..Lean sehat?
Lean: sehat.alhamdulillah...ardy sehat?
Ardy: sehat jugak. Lean macam mana dengan die? Lean jumpa die lagi ke?
Lean: selalu...
Ardy: what do u mean by "selalu"?
Lean: die duduk sebelah rumah lean. tak tahu pulak yang tuan rumah kitorang tuan rumah yang sama. how unlucky me!
Ardy: fate, maybe he's your destiny. expect more. =)
Lean: expect? what expectation? do you know that expectation is the worst medicine in a relationship? because of my expectation, we end up like this.
Ardy: ardy ingat, dia yang salah 100%?
Lean: actually, lean selalu sangat expect yang die akan pujuk lean, die akan jadi macam at least bruno mars dalam just the way you are.
Ardy: i;m sorry.


" weehhhh! ada surat!"
"surat? mana? mana?"
"untuk sape ek ni? tak tulis pon..?"


14th june 2011


to : my ex girlfriend.

Once again you're home alone 
Tears running from your eyes 
And I'm on the outside 
Knowing that you're all I want 
But I can't do anything 
I'm so helpless baby 

Everyday same old things 
So used to feelin pain 
Never had real love before 
And it ain't her fault 

She knows better but 
She can't help it 
Wanna tell her 
But would that be selfish 
How do you heal 
A heart that can't feel, it's broken 
His love is all she knows, all she knows, all she knows 
His love is all she knows, all she knows, all she knows 

You've been livin this way so long 
You don't know the difference 
And it's killing me 
Cause you can have so much more 
I'm the one your looking for 
But you close your eyes on me 
So you still can't see 

Everyday same old things 
So used to feeling pain 



from : your future boyfriend.




"ni siapa pulak nak jadi bruno mars ni. nak cari taylor swift kat rumah ni ke hape?" aimi tergelak membaca bait2 lirik lagu Bruno Mars, All She Knows.
"auchh! sakit la. asal?" marah aimi. Zana memuncungkan mulutnya pada aku. 
"tu syimir yang bagi la weh"
"err... yeke? Lean, sorry...aku tak tahu ni surat kau. takde tulis nama pon."
"tak pe. meh sini surat tu"





1 message received


Lean: thanks .
Syimir: can i ask you something?
Lean: yes..?
syimir: if nothing last forever. will you be my "nothing"?


Lyana Elferra is online


upcoming events
syahiirah azami's, Farah's and Syimir Rahim's birthday today.


maaannnn! patot la die mesej aku. gosh! nak aku reply apa ni? 





bersambung....








3 comments:

  1. damn! always potong when it gets intresting... =.=

    ReplyDelete
  2. nice entry...lme prince tak blogwalking ni...:)
    lepas ni boleh la prince singgah blog ni selalu..:)

    ReplyDelete