my medulla oblongata

Thursday, May 19, 2011

Home » Kelebihan menjadi SINGLE

Kelebihan menjadi SINGLE

SALAM


again...duduk rumah membuatkan aku rasa macam nak update entry 2 puluh kali sehari. tiba2 cuti sem ni pulak, banyak idea nak dicurahkan. masa cuti sem lepas, idea kurang pulak. *idea kurang, bukan takde. sebab cikgu aku dulu ada cakap

"orang yang takde idea ni, selalunya orang mati je". 

wah..pedih sungguh. perkataan ni akan hinggap dekat muka sape2 yang karangan die tak elok, bila cikgu tanya, dorang akan jawab

"cikgu, saya takde idea la.."

debbuuussh. kena sebijik ayat cegitu. hammmiikk! sekarang ni, aku single, so...aku nak gak la bagi tahu kelebihan2 menjadi single ni. sebenarnya kita ni tak loser ok? bukannya kite tak laku...tapi sebenarnya kita nak dapatkan kelebihan2 ni, yang orang couple takde. nak tahu apa? jom2 sambung baca...
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=



1) boleh tidur dengan nyenyak.
kenapa? ye la.. kalau tengah couple tu..bak kata pujangga.."tidur tak nyenyak, makan tak kenyang". ha, sekarang ni la masa untuk dapatkan tidur yang nyenyak. makan? tok sah cakap la~~~


2) Jimat MASA dan DUIT
wahhh ini yang paling aku suka. kalau tak, 24 jam, kredit habis je..kalau tak mesej, call. kalau mesej boleh terima la jugak..kalau call, tak ke parah tiap2 hari nak kena topup,. asas perbincangan? "hello sayang, tengah buat apa?". uhuk uhuk..lame ok?



3) fokus pada STUDY/KARIER
time ni la masa yang paling sesuai nak study. kalau tak, time nak bukak buku sejarah je...

1 message received
hubby: sayang tengah buat apa?

takkan la kita nak biar kan je kan kalau mesej dari "orang tu". kompem layan..last2 buku sejarah tinggal sejarah je la~~ini la yang akan menghasilkan PROCRASTINATION. hehehe 


4) tak payah nak cas bateri phone 2 kali sehari.
serious, kalau couple..mestilah selalu mesej , tak pon call... battery pon jatuh satu bar..satu bar..lepas tu kite pon pergi cas..lepas dah habis cas, benda yang sama berlaku..n it happens continuously... betol tak? =)



5) boleh bercakap dengan LELAKI atau pon PEREMPUAN
no more jealousy! suka hati la nak kawan berapa banyak laki pon, berapa banyak perempuan ke..ada haku kesahhh? 



6) boleh FLIRT dengan anyone yang kita suka
no more restriction. erm, sebenarnye aku tak nak sertakan yang ni, tapi aku rasa....ade rasionalnye jugak aku list kan ni. kalau kau couple, boleh kau flirt dengan lelaki lain? hadooo? entah2 nak kawan dengan lelaki/perempuan lain pon tak boleh. yang haddooo~~~

hadoo berani?



7) tak STRESS
kalau masa couple, asek dok pikir je
"eh boyfie aku makan apa ye?" 
"sehat tak?"
"eh die tengah buat apa la ni ye"

sekali kalau nampak boypren jalan dengan pompuan lain...

"demmmm you!!!"

teros tak boleh study. adoi. masuk2 bilik pulak...tiba2 kawan punya katil bersepah macam tempat pelupusan sampah. memang super tension. cuba kalau tak couple. super tension tu boleh reduce jadi TENSION je. betol tak? hehe


8) Boleh buat keputusan sendiri.
kadang2 ade jenis boyfriend yang suka mengongkong. peh~~ dasat kalau sape yang dapat jenis ni.. semua keputusan 80% ditentukan oleh partner die. gila kau? macam mana nak enjoy life? mana nak campak masa muda kau? so, time ni la...kita boleh buat keputusan sendiri. tak yah nak pikir hati orang lain*except our beloved family


cukup tak tu? aku rasa cukup kottt. so, siapa2 yang baru lepas putus cinta or yang single lagi tu..jangan anggap ini kelemahan kita. here's the medicine! psycho diri sendiri supaya tak pikir negatif...chill ok? ok,. nice one~~ aku nak tengok wrestling pulak kat tv3 ni. bye2

_thanks baca blog nohfee_

24 comments:

  1. amboii..yg no 6 tu tak ley blah..mihahaahaaa

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    kan ke berdua lebih baik? hikhik...

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  3. @BLADE EDGE sometimes berdua itu menyusahkan~~ hehe

    ReplyDelete
  4. betul-betul, sangat setuju! :D

    ReplyDelete
  5. hoho... ni atat standard orang single...

    ReplyDelete
  6. wei tak tau pon story mory ko break...
    btw aq sokong 200% psl entry ni....
    hahhahah

    ReplyDelete
  7. @Nasriq hahha. betol tu. nanti kalau aku dh nak kawen cm kau, aku buat entri orang kawen pulak ek. hehe

    ReplyDelete
  8. @noRShaLIda 샤 리 다 tu la sebab aku pon tak taw story mory status kau: taken
    hehehe. thank you thank you..

    ReplyDelete
  9. single best..couple pn best..hee.tp reason sal bteri tu mmg brilliant.bijak leh pkir bnde tu gak.sharp point tu!hehe

    ReplyDelete
  10. @zie~azharizalira'z kan? yeah..single itu seronok~~~ hehe

    ReplyDelete
  11. apa??!nohfee da single??hehe..gud to hear that..haha..no more super tension..suke quote tu,haha.
    btw, ape lah tgk wrestling..xbest ah..haha..

    ReplyDelete
  12. @MJ
    a'ar mj, nohfee dh single~~ lalalala
    kte serupa en mj? hehe
    wrestling ah besttt

    ReplyDelete
  13. suka gle post ko yg ni...!!! terbaik dr ko setakat ni!! thumbs up!
    xoxo

    ReplyDelete