my medulla oblongata

Sunday, May 22, 2011

Home » Love Cycle.

Love Cycle.

SALAM


baru lepas keluar berjalan2 denagn cousin2. yeah yeah.. terasa macam makan dekat zoo negara pulak. aku dekat zoo negara ke kfc? ok la, kau nak buat birthday party kat atas, memang tu hak kau la kan nak buat bising..maannnn! lain kali tolong la kfc..letak tingkap cermin ataupon penghadang la..supaya orang abwah tak dengar kalau ade orang buat party kat tingkat atas. memang terasa macam makan kfc dekat zoo negara. pehhh. terbaeekkk wokkk!

time tengah dok makan tadi, aku nampak la ade couple yang muda, couple yang dah agak tua, dan old couple. tapi antara tu semua old couple paling sweet. ni yang buat aku terasa macam nak update entry lagi pasal couple. ha... love cycle. nak tahu? jom teruskan pembacaan anda..



1- STRANGER 
mula2 yeah..stranger. nama je duduk satu kampus/sekolah/tempat kerja. tapi kenal pon tidak. agak2 pernah tengok je. tapi tak pernah taw pon nama die. malah tak berkesan pon dalam otak kita rupa die. 

 next. . . 


2- FRIEND.
sekali, nampak muka die dekat facebook. teros add dekat facebook. lepas tu jadi kawan... kalau tak pon, kenal melalui kawan2. time tu la...

"oh...kita pernah satu dewan kuliah ke dulu..?"
"oh...tak pernah perasan pun kau dulu".

yeah..yeah..mesti la tak perasan.. time tu la kita suka kawan dengan dia. nampak la yang die ni perfect. oh, 

"he/she's the most suitable person for me.. cool uh?"


next. . . 


3- BESTFRIEND
segala yang kita rasa, segala yang kita alami, semua kita ceritakan, even dengan bestfriend*same gender* tak pulak kita cerita macam mana kita bercerita dengan die. kira  macam, yeah...he's/she;s the one who can listen to my stories. who can bear for everything. time ni la, kita asek berMESEJ/CALL dengan die.. well, nama pon BESTFRIEND kan?



next. . .




4- LOVE
lepas dah jadi bestfriend.,..well, lelaki dengan perempuan mana boleh jadi bestfriend? mesti akan ade 1 rasa lain akan muncul. so, dari situ kita pon teringin nak berkasih sayang dengan die. al maklumlah..segala cerita kita dah share dengan dia. dan kita rasa die sangat baik dan sangat sesuai dengan jiwa kita. like..

"yeah, i can feel the silence!"

"yeah..he's/she's the one!"


next. . .


5- BOYFRIEND/GIRLFRIEND
erm, lepas dah love bagai..takkan nak biarkan je? mesti la akan jadi boyfriend girlfriend. itu je medium untuk kita luahkan yang kita sayangkan orang tu, dan untuk menunjukkan yang kita *kononnya* ada hak ke atas pasangan kita.


next. . . 


6- HEARTBREAK
bila dah couple, baru taw perangai sebenar macam mana. masa tu la hati jadi pekasam. sakit hati kemain. lagu2 DADALI-SAAT KU MENCINTAIMU, banyak kali pulak kita ulang pasang dengar. seolah2 macam
"wah, radio pon taw aku tengah heartbroken"
masa tu la kita rasa DJ radio yang duk pasang lagu2 yang sesuai dengan jiwa kita yang heartbroken masa tu sangat memahami kita. 



next. . . 


7- STRANGER
lepas dah heartbreak...putus. masa tu la, jadi stranger balik.. masing2 buat buat tak kenal...tak de mesej ataupon call lagi macam mana kita pernah buat dulu. jumpa pon, dah tak tegur macam mana kita dulu kalau jumpa mesti senyum. kawan2 kat sebelah mesti dok mengacau. tapi sekarang...kawan2 kat sebelah dah jadi kurang selesa bila tengok keadaan kekok macam tu.



betol tak?? kita mula dengan stranger. kalau tak sampai ke alam perkahwinan, akhirnya, kita akan end up sebagai stranger balik. itu la love cycle. kalau korang yang dah break up, tapi masih boleh berkawan macam biase, hanya ade 2 je option

1- either YOU AND HIM/HER never had the real feeling before

or

2- YOU AND HIM/HER still have the feeling just like before.


well, kat sini aku nak bagi tips sikit..

TO BE HAPPY WITH A MAN, 
-you must understand him a lot and love him a little-

TO BE HAPPY WITH A WOMAN,
-you must love her a lot, and not try to understand her at all-


oklah, aku nak bela perut aku , masukkan spagethi. 


_thank you baca entry nohfee_



6 comments:

  1. aq memang x suke bile org yg kite rapat sgt2 bole jd sranger... sgt2 x suke

    ReplyDelete
  2. @syazalina ridzuan sme la. kalau tahu, baik tak payah jadi rapat dulu2. =.=

    ReplyDelete
  3. so bila nak mula balik cycle tu?

    ReplyDelete
  4. @Nasriq erkk. cycle tu dh mula dan dh berakhir dh pon. =)

    ReplyDelete
  5. maka, nohfee ambil option yg mane??

    ReplyDelete
  6. @MJ kitorang terus tak contact langsung. hehe. so neither one. ;)

    ReplyDelete