my medulla oblongata

Thursday, May 26, 2011

Home » Perempuan Diam..? oh itu bahaya....

Perempuan Diam..? oh itu bahaya....

SALAM


aku pon tak tahu la nak kategorikan ni sebagai apa? cintan ke tak. tapi mostly aku nak cerita pasal girls. yeahhh. girls. mungkin ade yang tak setuju dengan apa yang aku nak tulis ni. tapi.. kalau sorang tak setuju, tapi lagi 99 orang setuju..? macam mana? hehehe


ok, aku bukan nak cerita perempuan dari segi biologinya ataupon FIZIKalnye mahupon KIMIAnya. mostly guys suka berfikir

girl: i'm fine
boy : really?
girl: yea *while hoping he will coax you
boy: ok then. so how was ur day?


mannnn. orang selalu cakap, girls are very complicated in their own way. ermm. yea..sorta, kinda...yea, we are. mostly girls *kecualikan girl yang suka bergaduh dekat tempat awam*, bila dorang diam, kadang2 adalah bahaya. well, bayangkan kalau kau ade kawan perempuan yang mulut kepoh gila. tiba2 hari tu dia diam lepas bergaduh dengan classmate kau. korang *guys* bergaduh dengan girlfriend korang, dan girlfriend korang jadi sangat diam.. ok, itu bahaya. kenapa? aha...so, these are the reasons. 


1) OVER THINKING
lepas dah bergaduh, mostly couples yang jenis lelaki ego gila tinggi ni, tak akan pujuk on the spot. dorang akan biarkan girlfriend dorang tenang dulu..lepas 2 3 hari baru pujuk. well, in my opinion, u guys shouldn't do that. sebab lagi korang tinggalkan perempuan tu macam tu je without explaining the truth, girls will start operating their way of think. creating so much assumption. and wrongly conclude the assumption. there goes a word "break up" in their mind.

L77rj_large\


2) TIRED OF WAITING
berdasarkan contoh yang diberi *yang aku highlight tu*, jangan biarkan perempuan berfikir seorang diri. yea, bagi korang yang lelaki ni 
"bagi la die muhasabah diri...pikir yang mana baik, yang mana buruk"
walhalnya, perempuan akan fikir lain pulak
"ok, die tak nak aku. aku dah letih nak tunggu dia macam ni. "
so, lepas dah letih menunggu, agak2 nya apa langkah seterusnya.? 


3) MELETUP
bila perempuan diam tiba2. ade kemungkinan dia dah sangat marah dan tak dapat nak tahan lagi dah. and burst. ala macam kalau korang asek dok goncang botol coke lepas tu bukak, gas die melimpah. macam tu jugak la dengan perempuan. i mean semua orang pon macam tu jugak en???


4) CRYING INSIDE
korang nampak muka die cool gila kat luar..diam je. tapi dalam hati die..who knows? 

source; tumblr



5) PERHATIAN
ini yang perempuan perlukan masa ni. bagi perhatian yang lebih. if she needs a shoulder to cry, then lend yours(guy/girl). mungkin ini akan mengembalikan diri dia yang sebenar? atau mungkin dengan cara ni, boleh kurangkan rasa sakit hati/sedih dia.




itu je la kot yang aku nak bagi tahu. mungkin tak semua perempuan macam ni. like you said
"girls are complicated in their OWN WAY"
tapi mungkin out of 10...seven will b facing the same thing. 

akhir sekali, aku nak cakap... sila lah lihat inianuarhadi di youtube  hati2 bila perempuan mula mendiamkan diri. that's all. 


_thank you baca entry nohfee_

16 comments:

  1. apabila doktor cinta berkata2 hehe

    ReplyDelete
  2. so., like me.. :)
    xoxo

    ReplyDelete
  3. nohfee skang berbicara sal soal hati..ada apa2 keee..??hehehehehehehe..nice one sis!

    ReplyDelete
  4. @Anonymous well, kita en kembar..muka je tak sama. ;)

    ReplyDelete
  5. @Wanie Affandi dok aihhh. tak de pape pon cik wani. jgn risau.. =)

    ReplyDelete
  6. banyaknya berkata kata membuka rahsia...

    ReplyDelete
  7. ooo,kes mj lain-mj pnh dgr quote ni time sek.rndh..mase tu teacher laki la ckp..budak pendiam ni bhye...huhu..mntg2 r mmg aku sorg je pendiammmm je kt sekolah tu..cis3..haha..

    ReplyDelete
  8. bagus2...diam seorang perempuan tu sebenarnya ada makna yang tersembunyi...contoh, marah atau sedih..so,guys kena bagi perhatian yg lebih kepada benda2 kecik macam ni..huhu

    ReplyDelete
  9. good entry..^_^ betul2x, kite kdg2x diam pendam dlm hati..tp klau dah meletup habislah..^_^

    ReplyDelete
  10. @Nasriq membuka rahsia bagi kaum berlainan lebih memahami perempuan.

    ReplyDelete
  11. @MJ
    hahah. serious? wahahha. mj pendiam ke? ish..bahaya ni. =p

    ReplyDelete