my medulla oblongata

Wednesday, May 25, 2011

Home » Result aku.....nak tahu?

Result aku.....nak tahu?

SALAM


hari yang ditunggu2 dah tiba. hari apa? yep~ hari busybody amik result untuk budak2 diploma uitm. memang dah jadi tradisi aku rasa..dari aku upsr dulu..

" eh, kau dapat berapa?"

" eh, kau dapat straight a?"

 kalau tak nak bagi tahu, 

"la..bagi tahu je la..."

"la..tu pon nak rahsia"

so, untuk orang yang jenis tak faham bahasa macam tu, ini untuk anda

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=



like, siapa kau nak cakap cegitu ha? kalau tak, sebelum result keluar nak tegur dekat fb pon agak susah~ tiba2 time result la fb chat aku berlambak. haish~~

trend ni dari dulu lagi. sebenarnya apa motif nak amik tahu result orang lain ni? 

"oh...supaya aku boleh compare kan result aku dengan die"

"oh, kalau die lagi pandai, boleh lepas ni aku belajar dengan die" *well, kalau die kurang pandai dari kau, kau nak buat apa?*

erm...bukannya korang ni akan dikategorikan sebagai "duduk di bawah tempurung" kalau tak taw result orang lain. cukup la kalau orang tu kata "alhamdulillah, ok". dah takde apa yang perlu ditanyakan. jangan la pulak tanya berapa pointer kau dapat. well, deep inside , it hurts man! *well, aku sbnrnye yang terasa sangat*

result tu adalah sensitiviti seseorang, kita ade sensitiviti kita sendiri. contoh sensitiviti
'
"mak kau tak ajar kau ke ha?"

kalaua de je kawan kite ckp cegitu, mesti telinga dah berasap bernanah semua. so, itu adalah SENSITIVITI. jaga sensitiviti orang dan orang akan jaga sensitiviti kita. tak susah pon nak jaga sensitiviti orang. hormati sahaja. kalau orang kata, TAK BOLEH, then faham la perkataan tu. jangan la paksa2 dah.

ok akhir sekali aku nak bagi tahu yang hormati la sensitiviti orang lain., jangan disebabkan nak puaskan hati sendiri, sampai orang lain rasa "kau sumpah annoying". 

ps, for those who keep on asking me 
"feera, kau dapat berapa?"
well, i'm gonna say this, syukur. i got 3 pointer and above. enough i guess..? ok good people.


_thank you baca entry nohfee_

6 comments:

  1. kamu. kamu. kamu dapat bape? cakap lah ngan kita. he he. *sumpah annoying. rasa macam nak bagi penampar jeh. ;)

    ReplyDelete
  2. betul2... sumpah annoying.., jga sendiri pye result takle ke?? huhu~
    xoxo

    ReplyDelete