my medulla oblongata

Sunday, May 15, 2011

Home » SUDOKU, thank you.

SUDOKU, thank you.

SALAM.

at last habis gak cerpen aku. tu bukan cerita benar tentang diri aku ye. harap maklum disitu. kalau ade pon, mungkin tak de ah sampai 100% sama. thanks ye pada yang baca cerpen aku. really appreciate it!

semalam aku tengok la AF buat pertama kalinya selepas dah berapa minggu AF ditayangkan... haiyoyo...apa dah jadi af ni weh? pentas kecik. sound system macam sound karoake jamban. nama je susunan muzik dari aubrey suwito. tapi...sound system...aduh~ sabo je leee. af2 jugak yang terbaeeekk. then tadi aku tengok sekejap mentor. mentor punya pentas lagi superb. apa cite af? bajet tak cukup ke?

at last, aku kena menagih simpati abang aku untuk guna berukband die gara2 pemotongan bil celcom beruk aku. haishhh. tunggu next duit ptptn aku la, baru aku boleh bayar. takpe. sabar itu separuh dari iman, nohfee.

aku penah dengar perkataan ni 

"the past lover who still contact each other...either they never like each other once upon a time or they still love each other"

tak tahu asal aku admirer gila ayat ni. haha. fuh~ at last habis jugak aku buat sudoku aku yang aku beli last year before masuk plkn tu. tahun ni baru habis. lihatlah betapa busy nye life aku sampai tergendala proses penSUDOKUan aku. mungkin sem ni, aku banyak sangat tension. tu yang sampai boleh habis satu buku. 



this is my habit. bila aku tension dan tengah mengalami masalah, aku akan cari sudoku(selain dari solat). bagi aku, aku tak boleh selesaikan masalah yang tengah aku alami, tapi for sure aku boleh selesaikan puzzle sudoku tu. disitu aku rasa satu nikmat bila boleh selesaikan satu puzzle. bila dah solve satu puzzle, addicted to another, another , another.... sampai lah habis satu buku. kadang2, menangis pon time buat sudoku sebab tak dapat buat sudoku. tapi sebenarnya, bukan tu je penyebabnya..well, actually bila aku dah rasa tak tahan, sedih sangat...aku menangis time buat sudoku. at least bila orang tengok, "oh...die ni menangis sebab tak boleh buat sudoku la ni". aku lebih prefer tanggapan tu daripada tanggapan "nohfee, are you ok?". of course i am not! dah terang2 aku menangis, then ade orang tanya cegitu. perkataan apa lagi yang boleh aku cakap melainkan "yes, aku ok". fake siot!

bila aku teringat past lover (s), aku akan buat sudoku. aku rasa ni la habit aku yang satu yang tak boleh aku tinggalkan. bila sedih je, teros bukak sudoku. gila pelik. 

even pelik cemane pon, aku tetap rasa sudoku ni banyak membantu aku. sudoku ni tolong aku untuk fikir the easiest way to solve a problem. macam mana pon, masalah kite tetap ada jalan penyelesaian. people's heart is not like a mathematical problem which provides you with only one answer. banyak cara untuk selesaikan masalah. sebab tu la ada yang kita dengar 

"aku selalu kalau nak hilangkan problem aku, aku dengar music...."

"......aku mandi"

".......aku menangis sorang2"


".....aku dengar music"


kite ade banyak pilihan dalam cara untuk selesaikan masalah kite. there's no restriction.there are multi-ways. we are the one who caused the problems, thus we are the only one who can solve for it. no one can help you. so, find ur own style to solve your problem. 


aku ade beli mcd. and aku dapat gelas Coke percuma. well, itu memang sah2 size satu tin coke. aku isi gelas tu penuh dengan air masak. rasa cepat je air tu mengalir dalam tekak aku. tapi kalau la tu air coke, sikit..sikit..minum...lepas 5 minit baru boleh habis. macam tu jugak dengan masalah kita. lagi berat problem yang kite hadapi, lagi sukar untuk kita atasi. tapi...at last kita tetap akan boleh hadapinya by hook or by crook.

woaahhh. apa yang aku cakap ni? ok aku cakap pasal problem. ini la hasil penulisan under pressure. hehe. so, apa2 hal pon apa yang aku cuba nak sampaikan adalah...find ur own trademark. use your OWN trademark to kick away your weakness'/problems. i bet you'll find ur strength from there.try to figure this out ok buddies? =)


thank you spent time baca entry aku. 

9 comments:

  1. bila dapat siap puzzle sudoku tuh rasa nak tayang je satu dunia. bosan2 layan sudoku kat fone memang terbaek. :)
    quote atas tuh fav beta! :D

    ReplyDelete
  2. @Siti Nur Fakhira Masrom kt phone? aduh~ kalau phone..tak de feel plak...pndpt nohfee la . hehe.
    oh ur fav quote? LOL. same here, =)

    ReplyDelete
  3. betul jugak tu..hehe dari pening2 nak selesaikan masalah, baik main sudoku...kalau slh, tau la juga nak betulkan..hehe

    ReplyDelete
  4. Hoho... sudoku... aku boleh terleka kalau dah start main...

    ReplyDelete
  5. @Alienelliz betol2. itu yg cuba nk disampaikan. hehehe

    ReplyDelete
  6. @Nasriq sme ah. kompem mak pak dah bising
    "feera....lipat kain". ok. haha

    ReplyDelete
  7. hahaha..."oh,die ni nanges sbb xdpt buat sudoku"..sgt xboleh bla..yeah sudoku best,rse mcm nk beli buku sudoku bile nmpk kt kdai..tp dlm hati kata,ko da ade sudoku kt umah!xsiap lg lak tuh..haha..
    owh, mj akn duduk dlm bilik air lama2 bila jiwa kacau then start basuh bilik air smbil leleh2..haha..

    ReplyDelete
  8. @MJ
    wahhh... kalau mcm tu, nk bg bilik air bersih, sng je la..buat mj menangis. hehe

    ReplyDelete
  9. aq plak time pressure, baca je pape yg patut sampai mata aq lebam.. eg: blog ko ni.., haha.
    jgn tdo selagi tak penat.., nnt mata gle letih, aq g bantai tdo 24 hours stret.. LoL
    xoxo

    ReplyDelete