my medulla oblongata

Thursday, May 19, 2011

Home » Type Lelaki Yang Perempuan Suka

Type Lelaki Yang Perempuan Suka

SALAM,

first of all aku nak ucapkan takziah kepada keluarga pemilik blog telurdibasuh.blogspot.com atas pemergian arwah. semalam baru dapat tahu arwah dimasukkan ke icu sebab athma. tak sangka tadi dapat tahu dari blog theotherkhairul yang arwah meninggal. al fatihah....

With the gloomy atmosphere, aku pon pergi la check tumblr. kot2 ade gambar2 menarik untuk aku jadikan topik kat blogspot ni. oh ya! aku terjumpa satu gambar menarik! dan aku rasa macam nak blog pasal ni dekat blogspot. hehe

bagi aku, nak cari lelaki yang kita suka/sayang memang senang. tapi nak cari lelaki yang suka/sayang kita and vice versa memang susah. kenapa? sebab tak semua lelaki boleh terima kisah silam kita. tak semua lelaki yang boleh terima yang kita pernah ada ex(s) sebelum ni. it's kinda..."susahnya nak cari lelaki yang truly love you". so, kat sini aku nak list kan, perempuan nak kan lelaki yang macam mana? ok here it is!




1- Lelaki yang boleh menerima yang PEREMPUAN TIDAK SEMPURNA.

ok, in fact, lelaki pon tidak sempurna gak. tell me, siapa je manusia yang sempurna dekat dunia zaman sekarang ni? lelaki memang kuat memilih. perempuan pulak...dorang cakap je dorang nak yang ala2 robert pattinson, tak pon macam david becham, kalau boleh dorang nak yang macam prince charming. tapi at last.... couple dengan lelaki yang jauh beza dari list yang dorang dah buat. sebab tu kita selalu tengok "peh, perempuan tu hot...laki die... adoiii". perempuan sebenarnya, tak pikir pon la lelaki ni hensem ke tak. 


2- Lelaki yang boleh HORMATI kekurangan PEREMPUAN

kalau perempuan tu gemuk, lelaki tu takkan lekehkan kekurangan perempuan tu. lelaki tu takkan nak malukan perempuan tu dengan size badan girlfriend die cegitu. trust me, you are worst when you criticize other's natural flaws without noticing your's. 


3- Lelaki yang TAK KISAH dengan siapa PEREMPUAN pernah ber'couple dulu.

lelaki yang takkan bangkitkan "oh.. b tahu la b tak sama macam ex sayang dulu". like...wadeheeekk. memang la korang tak sama. kalau korang sama, aku takkan couple dengan kau. and please. never ever compare yourself to girl's ex ok? totally different. berbeza dari sudut positive ke negatve, tu korang tentukan sendiri.


4- Lelaki yang FAHAM perangai PEREMPUAN yang SEBENAR.

maksud kat sini, lelaki faham.. "oh..perempuan ni jenis cepat menggelabah, so she didn't mean to make those thing to happened". and " oh perempuan ni jenis yang manja". kalau dah faham perangai perempuan, why don;t u guys just go with the flow? 


5- Lelaki yang tak kisah pasal masa silam PEREMPUAN

masa silam...macam perempuan ni pernah dirogol, or didera or sedang mengalami fobia disebabkan masa lampau dia. even perempuan ni dalam keadaan cegini, lelaki kalau betol2 sayangkan perempuan tu, he would'nt leave her for whatever reason in the first place.



aku tak nak buat huraian panjang lebar. sat lagi takde sape nak baca. apa yang aku cuba nak cakapkan kat sini adalah, 

"IF A GUY REALLY WANTED YOU, HE'D ACTUALLY PUT SOME EFFORT INTO TRYING TO GET YOUR ATTENTION AND MAKE SOME SACRIFICES, HE WOULDN'T JUST TELL YOU HE WANTS YOU, HE'D SHOW YOU IN EVERY LITTLE WAY POSSIBLE THAT HE WANTS YOU."
-credit to tumblr-


so, girls? apa yang korang nak sebenarnye? guys with handsome ,fake, face...or guys with those characteristic that i've mentioned above? n guys... will you be our protector? 


ps, tepuk perut, tanya kfc ok?

8 comments:

  1. @hawiz haha. ada ciri2 kat atas tak? kalau ade, ok la tu. =p

    ReplyDelete
  2. wah~~~~~
    tepuk perut tanya kfc...
    semesti nye sedap sehingga menjilat pinggan.....
    lg satu tmblr tu ape kebonde nye???
    mati2 aq ingatkan tmblr tu tmblr wat isi air....hehehe

    ReplyDelete
  3. @noRShaLIda 샤 리 다 hahaha. tmpt isi air? LOL.. tumblr tu pon blog jugak... tp mostly ade byk gmbr cantik. =)

    ReplyDelete
  4. oh ye ke???
    mcm mne nak wat tmblr tu...
    mati-mati aq ingatkan tmblr tu tmpat isi air....heheheh

    ReplyDelete
  5. @shalida hahaha. kau pergi website tumblr, then register.

    ReplyDelete