my medulla oblongata

Saturday, June 4, 2011

Home » Boys, we find it CUTE when you . . . . .

Boys, we find it CUTE when you . . . . .

SALAM

"CALCULUS 2, kalau kau ada muka, dah lama aku tampar kau."

ok, ayat aku diatas dah boleh menunjukkan yang aku tengah tension buat math. jadi bagi menghilangkan ke"tension"an aku, let;s blogging!

hari tu, musim aku dok blog pasal cintan, lepas tu stop sat tak mau cita pasal LOVE. la ni, aku nak cita pasal GUYS. yeahhhhh like, GUYSSSSS... nak tahu apa yang kitorang *perempuan sebok sangat dok pikiaq psai angpa..? well, jom baca!




1) muka PELIK
well, lelaki akan nampak cute bila dorang buat muka pelik. berbanding dengan lelaki yang suka control, lelaki yang suka buat mimik muka yang pelik2 akan nampak lebih cute!! seriously~~ 


2) tanya " how was your day?"
memang la nampak sangat biase dengan perkataan tu. tapi jangan risau. korang takkan nampak sebagai "penyibuk" pon bila tanya dekat perempuan "how was your day today?". in fact, korang akan nampak lebih sweet dan mengambil berat. tapi....jangan pulak lepas dah tanya soalan tu, then kalau perempuan tu jawab 
"tak ok"
korang teros masuk topik lain. at least tanya lagi kat die
"kenapa tak ok?"
got it? ok good.


3) LAWAK
lelaki yang tak control macho adalah lelaki paling cute. sebab dorang tak kesah apa orang lain nak kata pasal dorang. in fact, lelaki jenis yang slumber , memang akan suka buat lawak spontan yang akan juga menampakkan ke"cute"an mereka.


4) SMIRK
mengikut kamus COLLINS cobuild aku ni, die kata smirk adalah smile in unpleasant way. well, yang ni, aku tak nak banyak cakap, korang try buat dekat cermin, then practice minggu depan kat kelas depan kwan2 perempuan. hehe

contoh smirk. comel tak? *awwww. =p


5) suka MENGACAU
aku ada kawan kelas sorang ni, die ni sangat la suka mengacau orang, especially girls. atau dalam kata lainnya, "menyakat". well, cara macam tu pon boleh nampak cute, eventhough muka die tak de la cute mana, tapi perwatakan die yang macam tu memang cute. indeed, since die dah ubah kelas, kelas aku rasa lain macam sikit suasana. tak macam last sem. see, orang macam ni, boleh memberi impak dalam hidup korang. kalau tak banyak pon, korang still akan rasa kehilangan kalau orang macam ni tiba2 jauh dari korang. back to the topic.... guys, you look cute in this character. 

6) MENYANYI
ini la yang tak semua lelaki suka buat. malu nak menyanyi. tapi cuba bayangkan lelaki yang sememangnya tone deaf, tapi die tetap berusaha untuk menyanyi depan girls. well, we *girls* find it , REALLY cute when you did that. ;)



erm,  itu je la kot yang aku nak tulis. actually banyak lagi. tapi mata aku dah mula mengantok. guys, please, please n please....tolong la reti bezakan CUTE dengan ANNOYING. kadang2 korang rasa benda tu sweet ataupon cute, but in fact for us *girls*, benda tu TAK CUTE LANGSUNG. indeed ANNOYING. ok la, idea aku dah tersekat sampai sini. tapi bukan bermaksud aku takde idea ok?

"orang yang takde idea adalah orang yang dah mati"

errkkk. tu kata cikgu aku dulu.. 


_thank you baca entry nohfee_

10 comments: